La CUP vol que la Generalitat es retiri de les acusacions contra activistes i el Departament d'Interior defensa que està fent canvis estructurals al cos per democratitzar-lo i renovar-lo. Enmig de tot plegat hi ha més de 3.000 represaliats independentistes a Catalunya, i un d'ells és Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó per desordres i haver ferit lleument a un mosso en la protesta Holi contra la manifestació del sindicat policial espanyolista Jusapol. Arran d'aquests fets, en un primer moment els serveis jurídics de la Generalitat van arribar a demanar més de quatre anys de presó per Vivet, que finalment van reduir a només sis mesos, un fet que el jove activista de Badalona critica amb contundència: "El representant del poble de Catalunya, més que representar el poble, representa els interessos dels lobbies i sindicats policials que estan plagats d'extremismes d'extrema dreta i espanyolistes amb una ideologia claríssima contra la independència i els moviments socials".
Així ho ha dit Vivet des del faristol del Parlament, en una roda de premsa acompanyat de la CUP i també del represaliat Adrià Catasús, hores prèvies a la compareixença en la comissió d'Interior del conseller Joan Ignasi Elena, que donarà explicacions a petició de la formació anticapitalista sobre l'acusació de la Generalitat en ambdós casos. Vivet ha recordat que van participar d'aquella manifestació per fer costat al Govern, que cridava a les mobilitzacions pel dret a l'autodeterminació i els drets socials, i ha assegurat que no deixaran de fer aquest activisme. Ara bé, ha lamentat que no hi hagi interès dels grups polítics més enllà de la CUP de "qüestionar la labor dels cossos policials". Així mateix, ha demanat als representats polítics que controlin i tallin les ales als sindicats policials, que ha assegurat que són una pota més del règim per exercir la repressió: "Fins que no ho facin, no seran representants del nostre poble", i ha avisat que les institucions catalanes estan demostrant ser "aliades de la repressió espanyola" contra el poble català.
També ha intervingut Adrià Catasús, a qui la Fiscalia demana vuit anys de presó i que està acusat pel mateix agent dels Mossos, pels mateixos fets i per una lesió idèntica, malgrat en una primera versió aquest agent va dir que només havia rebut un cop. Catasús ha lamentat que s'estiguin modificant les versions i s'estiguin inventant cops, i ha considerat que aquestes coses no haurien d'estar passant en un govern independentista.
Atestats policials cuinats
Per part de la CUP el diputat Xavier Pellicer ha insistit en l'anomalia d'aquesta duplicitat de casos, i ha explicat que serà una de les qüestions en les que incidirà a la comissió d'aquesta tarda al Parlament. L'única prova de càrrec que acusa i condemna a Vivet és el testimoni del mosso, i és així que Pellicer ha assegurat que es troben davant d'un cas de construcció dels atestats policials, que al seu parer "es construeixen sota criteris polítics i es cuinen a posteriori de les mobilitzacions", amb el que es coneix com "l'aplicació del dret penal enemic", en el sentit que no s'acusa pels fets que es veuen i passen en les mobilitzacions, sinó per qui els està protagonitzant.
Segons ha recordat la formació anticapitalista, el mosso d'esquadra no va declarar fins al cap de 10 dies, primer va dir que havia rebut un cop i després que havien estat diversos: "Ens trobem en dos processos judicials en marxa on la Generalitat està personada a tots dos i on utilitza les mateixes lesions per personar-se com acusació contra dues persones diferents", ha insistit Pellicer, que ha denunciat una persecució contra les mobilitzacions amb una intencionalitat política clara: "De nou es fa gran el cercle d'impunitat i l'actuació sense cap tipus de control dels Mossos", i ha demanat més transparència per conéixer les actuacions dels agents, tant pel que fa al carrer com també quan "es cuinen els atestats policials". "Existeix un clima d’absoluta impunitat que facilita totes accions policials amb clara intencionalitat política", ha insistit.