La decisió de mantenir les eleccions el 14-F per part del TSJC no s'ha pres per unanimitat. Hi ha el vot particular del magistrat José Manuel de Soler Bigas, que es decanta per ajornar els comicis apel·lant al dret a la vida i a la baixa participació que hi pot haver si es manté la data per a la votació.
El magistrat acara els dos drets i conclou que la situació de pandèmia i emergència sanitaria pot provocar una baixa participació que deslegitimi els resultats electorals: "la percepció de la ciutadania, també psicològica, de la situació existent, pot derivar, com ja s'ha apuntat, en una minva de la participació electoral, amb la possibilitat inherent que es tracti de deslegitimar el resultat electoral".
Igual que la resolució dels altres sis magistrats, el vot particular entra en política, més enllà de la resolució legal i de les ganranties del procés electoral. En aquest sentit, posa en valor l'acord dels partits polítics en ajornar la data de les eleccions: "una majoria d'ells s'ha manifestat públicament d'acord amb l'ajornament de la cita electoral, i cap partit polític amb representació al Parlament de Catalunya ha comparegut davant aquest Tribunal per impugnar l'acordat en el Decret 1/2021, de 15 de gener, al temps en què es produeix la deliberació, votació i decisió d'aquesta resolució. Dada no negligible en un sistema democràtic com el nostre".
Sobre la Covid-19, el magistrat apunta que el mateix procés electoral podria portar a un repunt de les dades de la pandèmia: "no és possible descartar, en aquest moment, que en raó de la interacció i la mobilitat social inherents al procés electoral, en les seves fases decisives, campanya electoral i jornada electoral, no pugui produir-se un repunt de la gravetat de la pandèmia, pel que fa a contagis, ingressos hospitalaris i morts".
I per aquest motiu el vot particular recull la legislació sobre el dret a la vida i a la integritat física; el dret a la igualtat, "en relació amb les persones directament afectades en seva salut per la pandèmia, que un segon informe emès en data de 20 de gener de 2021 pel director de l'Agència de Salut Pública, s'estima entorn de les 140.000 ("aïllades o en quarantena a 14 de febrer", doc. 13, acompanyat amb l'escrit d'al·legacions de l'Administració demandada); i el dret a la protecció de la salut.