El secretari general de Vox i líder del partit a Catalunya, Ignacio Garriga, ha fet una crida a concentrar-se el dijous amb banderes d'Espanya davant de la porta del Parlament davant el probable retorn del president a l'exili i líder de Junts, Carles Puigdemont, per al debat d'investidura del socialista Salvador Illa. "No tolerarem la humiliació de veure a un delinqüent i pròfug de la justícia entrar al Parlament. Acudeix amb la teva bandera a rebre'l com es mereix, en cas de no ser detingut abans. Espanya i la seva unitat es defensa", ha dit Garriga en un apunt en la xarxa social 'X'.

En el seu missatge, Garriga ha adjuntat una imatge en la qual es poden veure a Puigdemont i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb un text en el qual es llegeix "Sánchez i Puigdemont acabaran a la presó". Aquí, convoquen a aquesta concentració a les portes del Parlament per al dijous a les 9.30 hores. El president del Parlament, Josep Rull, ha convocat el ple d'investidura de Salvador Illa per al dijous a les 10.00 hores, encara que hi ha la incògnita del possible retorn de Carles Puigdemont a Catalunya.

 

Coincidirà amb la convocatòria de l'AMI 

La manifestació de Vox coincidirà amb la crida de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que aplega unes 700 alcaldies, de rebre Carles Puigdemont. L’AMI afirma que en ocasió del retorn de Puigdemont a Catalunya se li vol mostrar “tot el nostre escalf a nivell personal i donar-li valor institucional”. “Us esperem a tots i a totes en la seva rebuda”, diu la declaració, signada des de Vic, apel·lant a la “unitat d’acció” de les 700 alcaldies associades.

El president del Parlament, Josep Rull, ha convocat per a aquest dimecres la Diputació Permanent, qui, a proposta de Rull, fixarà la data de la investidura per a aquest dijous a les 10 hores. Amb tot, la investidura plana sobre el retorn de Carles Puigdemont, fet que podria ajornar o suspendre el ple, tal com han dit Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i els Comuns. Es desconeix quin serà l'operatiu de tornada del president de l'exili i tampoc se sap si podrà entrar al Parlament o si el detindran abans. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!