Vox Balears ha presentat aquest dilluns una proposta perquè la bandera d'Espanya onegi als col·legis públics i concertats, igual que ho fa als edificis de l'Administració i altres edificis públics. La proposta de Vox insta així el Govern a complir "el que estableix la llei que regula l'ús de l'ensenya nacional i altres banderes". La iniciativa, igualment, reclama a l'Executiu autonòmic adoptar les mesures necessàries per assegurar que a tots els centres educatius, públics i concertats, es garanteixi i compleixi "amb el respecte i estimació cap als símbols nacionals que representen tot el poble espanyol, juntament amb la bandera de la comunitat autònoma".

Vox ha justificat la proposta a causa de la "lamentable ofensiva que pateixen molts ciutadans cap a la seva identitat espanyola i els símbols que la representen". Segons han apuntat, com a conseqüència d'això s'està produint una "desafecció que posa en evidència una ruptura de la neutralitat i la concòrdia als centres educatius". Per a Vox, l'Administració ha consentit durant dècades "actuacions sectàries, veneració d'altres símbols i banderes que representen col·lectius, no a tots, i a més ha mostrat el seu suport explícit als qui les executen".

L'obsessió de Vox amb algunes banderes i el rebuig d'unes altres

El passat mes d'abril, l’Ajuntament de Santa Susanna (Maresme), es va veure obligat a tornar a penjar la bandera espanyola a la façana del consistori. El jutjat contenciós administratiu número 7 de Barcelona va fer pública la seva decisió, després que Vox presentés un recurs contra el consistori. El partit d’extrema dreta va formalitzar la queixa en considerar que s’incomplia la llei relativa a l’ús de la bandera d’Espanya. La sentència destacava que l’ensenya haurà d’onejar i "ocupar el lloc preferent a l'interior de tots els edificis i establiments de l'Administració central, institucional, autonòmica, provincial o insular i municipal de l'Estat". En un comunicat, la formació es va felicitar per la resolució i va lamentar que el “separatisme” i els socialistes no defensin els “símbols comuns” ni la legalitat de la llei de banderes. Vox no té representació al municipi.

Si bé Vox lluita amb dents i ungles per veure la bandera espanyola com a més balcons millor, també ho fa per fer-ne desaparèixer d'altres com la LGTBI. El passat mes de juny, Vox a les Balears va considerar un "desafiament" per part del PP que es pengés la bandera LGTBI, amb motiu del Dia de l'Orgull, a totes les institucions, especialment en aquelles en què els populars governen amb Vox o tenen acords de governabilitat. Així ho va assenyalar la presidenta dels de Santiago Abascal a les Illes, Patricia de las Heras, que va lamentar "profundament" l'actitud del PP, advertint que aquesta formació està "passant per alt" els acords aconseguits amb Vox fa un any. "Vox sempre ha demanat que es respecti la neutralitat de les institucions. El PP sap quina és la nostra postura i veiem la seva resposta com un desafiament", va postil·lar De las Heras, assenyalant que el fet que les banderes LGTBI "envaeixin" les principals institucions, com el Parlament, el Consell o els ajuntaments, posa en evidència la seva “manca de respecte als ciutadans".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!