Vox demanarà en els pròxims dies que se citi Pedro Sánchez a declarar com a testimoni en el cas pel qual s’investiga la seva esposa, Begoña Gómez. El partit d’extrema dreta ha argumentat aquest divendres que el president del govern espanyol hauria estat present en algunes de les reunions de la seva cònjuge amb empresaris. De fet, les acusacions d’aquest cas van assegurar fa uns dies que el testimoni principal del cas, Juan Carlos Barrabés, havia assegurat que el líder socialista havia participat en dues de les seves trobades amb Begoña Gómez.

Si la seva dona s’empara en el dret a no declarar i no dona explicacions, Sánchez haurà de venir a declarar com a testimoni i explicar de què van parlar a les reunions de Moncloa”, ha assenyalat Jorge Buxadé en declaracions als mitjans de comunicació que cobrien la compareixença d’aquest divendres de Begoña Gómez davant del jutge. Així, ha recordat que el president del govern espanyol no ha donat explicacions al Congrés dels Diputats sobre l’activitat empresarial de la seva esposa.

Aquest divendres, Begoña Gómez s'ha acollit al seu dret a no declarar davant del jutge que la investiga. Tal com ha explicat a la sortida del Jutjat d'Instrucció Número 41 de Madrid el seu advocat, l'exministre Antonio Camacho, l'esposa del president del govern espanyol "no té res a amagar" però se li ha recomanat fer un acte de silenci en detectar absència de "garanties" processals. En declaracions als mitjans de comunicació, el lletrat ha acusat Juan Carlos Peinado "d'estendre cada cop més" la investigació. "El procediment ja s'ha quedat sense contingut", ha valorat, perquè "un instructor no pot investigar qualsevol cosa". El jutge va reconèixer en una interlocutòria que indaga en tots els actes comesos per Begoña Gómez des que el seu marit és president del govern espanyol i en relació amb les denúncies presentades per organitzacions ultres.

Paral·lelament, el president de Manos Limpias, Miquel Bernad, ha anunciat que presentaran una nova denúncia contra l'esposa del president del govern espanyol per un suposat delicte d'intrusisme professional, perquè hauria signat prescripcions tècniques de contractes sobre petites i mitjanes empreses. Per últim, Vox ha anunciat que demanarà que se citi Pedro Sánchez en qualitat de testimoni en aquest cas.

Era la segona vegada que Begoña Gómez seia davant de Juan Carlos Peinado en qualitat d’investigada. L’anterior citació va haver de suspendre’s perquè la seva defensa va argumentar un defecte processal perquè no havia estat notificada correctament de l’acusació d’Hazte Oír. Begoña Gómez ha tornat a entrar als jutjats amb el mateix cotxe que fa dues setmanes, i també ho ha tornat a fer pel pàrquing, amb permís de la magistrada degana de Madrid, María Jesús del Barco. Ho ha fet mentre es manifestaven una vintena d’ultres a un centenar de metres dels jutjats que cridaven consignes demanant l’empresonament de Pedro Sánchez i la seva esposa. El dispositiu policial d’aquest divendres no ha estat tan elevat com el de fa dues setmanes, ni tampoc el desplegament per part de la premsa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!