Vox es querellarà contra Luis Alvise Pérez, l’eurodiputat de Se Acabó La Fiesta (SALF) que està a l’ull de l’huracà polític per haver cobrat 100.000 euros en efectiu d’una empresa de criptomonedes, Madeira Invest Club (MIC), per finançar la seva campanya electoral europea. El partit d’ultradreta emprendrà accions legals contra Alvise per haver insinuat que el líder del seu partit, Santiago Abascal, també podria haver rebut diners de l’empresari Álvaro Romillo, fundador de MIC, que va presentar una denúncia a la Fiscalia contra Alvise. Vox, a més, considera "nefasta" la seva crida a la insubmissió fiscal en un vídeo "delirant" en què es declara culpable d'haver defraudat Hisenda.
Missatge dirigit a Sánchez i Abascal
Alvise ha insinuat que Santiago Abascal també podria haver rebut pagaments de Romillo. Després de conèixer-se que el Tribunal Suprem l'investiga, Alvise va interpel·lar Abascal a través del seu compte de la xarxa social X (abans Twitter) per preguntar-li si "pot negar" que "va rebre sobres amb efectiu de l'estafador CryptoSpain quan va entrar a Sentinel (el nom de l'empresa) el dia 16 a les 17.20 hores”. L'eurodiputat es referia a una reunió de Romillo, fundador de Madeira Invest Club, amb el líder de Vox aquell dia i a aquella hora a les oficines de Sentinel a Madrid, el mateix lloc on Alvise va rebre els 100.000 euros de Romillo. Sentinel és un dels serveis que ofereix CryptoSpain d'anonimat financer. Segons ha transcendit en diferents informacions, aquestes oficines tenen 5.000 caixes de seguretat fortificades on es permeten intercanvis de diners amb la promesa de confidencialitat. Alvise, fins i tot, assegura que l'empresari té gravat a Santiago Abascal en el seu negoci Sentinel durant aquella trobada.
En el mateix post de X, Alvise també interpel·la al president del govern, Pedro Sánchez, i li pregunta si li consta que alts càrrecs del seu govern van rebre sobres amb efectiu de "l'estafador" Cryptospain", i que per aquesta raó la Fiscalia li ha permès "fugir a Dubai", donant a entendre que Romillo ha aconseguit aquest favor a canvi d'un acord amb la Fiscalia per perjudicar al seu partit i desviar l'atenció en un moment de casos judicials contra la seva dona, Begoña Gómez, i el seu germà.
Pérez va admetre aquest dijous que va acceptar cobrar 100.000 euros en efectiu i sense factura de l'empresari de criptomonedes Álvaro Romillo, conegut a les xarxes com a CyiptoSpain, com a "honoraris privats" per "poder tenir més estalvis" i així no enriquir-se amb la “seva activitat política” com a líder de S'Acabó La Festa (SALF). La Fiscalia del Tribunal Suprem l'investiga per presumpte finançament il·legal, en haver rebut els diners en qüestió en plena campanya per a les eleccions europees. En el vídeo on admet la seva culpabilitat, Alvise admet ser “culpable de defensar-me del terrorisme fiscal”, de no haver declarat el cobrament per evitar que l’Estat s’emporti “més de la meitat dels impostos” i d’haver cobrat els diners com a autònom i sense factura “per poder tenir estalvis amb la finalitat de no enriquir-me per la meva activitat política" i insta els seus seguidors a seguir “la insubmissió fiscal” i no pagar impostos davant el que considera un espoli fiscal per part de l’estat.
Vox vol que la justícia "actuï aviat"
El secretari general del grup parlamentari de Vox en el Congrés, José María Figaredo, ha confirmat la presentació de la querella i ha afirmat que l'eurodiputat està llançant "acusacions a l'aire" contra el líder del partit per "intentar tapar el seu propi escàndol". Figaredo ha qualificat el cas contra Alvise de, "com a mínim, impactant", alhora que ha censurat el "nefast missatge" que va llançar al seu "delirant vídeo" per explicar-se. L'eurodiputat va animar els seus seguidors a no pagar impostos. En qualsevol cas, ha expressat la seva esperança que la Justícia resolgui el cas "aviat" per poder tenir "una mica de llum" sobre això.
Figaredo s'ha desmarcat de la crida d'Alvise a defraudar a hisenda, assegurant que el seu partit sí defensa pagar impostos, tot i que ha puntualitzat que pagar "els justos", perquè, "el que no té sentit és que els espanyols estiguin amb el seu esforç pagant impostos per finançar el Ministeri de l'Interior del Marroc o el Ministeri de Pesca de Mauritània o una alcaldia a Hondures". Segons el diputat, Espanya registra un dels esforços fiscals més grans de tota l'OCDE i mentre "la inflació a Espanya està disparada i l'accés a l'habitatge és impossible". "No té sentit que espremin els espanyols per després malgastar els diners que es demanen (...). Hem de pagar, però el que és just", ha reblat.