Vox ha fet un pas més enllà i ha obert una guerra contra alguns mitjans de comunicació. En els darrers dies s'han vist dos llançaments de micròfons de periodistes que perseguien diferents protagonistes. La setmana passada, la periodista Ana Pardo de Vera va llançar el micròfon de Bertrand Ndongo a l'arribada d'un acte oficial després que aquest l'assetgés i la insultés.
El darrer cas s'ha vist aquest dimarts quan el tertulià Antonio Maestre, que va reaccionar amb un gest similar davant Vito Quiles després que aquest l'estigués assetjant pel carrer.
Com a resposta, el partit d'extrema dreta ha impulsat un concurs "de llançament de micros". En una publicació a les xarxes socials, Vox anima a participar en aquest concurs amb un cartell on assenyalen: "Ens hem assabentat que han obert un concurs de llançament de micros patrocinat per A3media i el govern d'Espanya. Apunten com a "objectiu" qualsevol micròfon de laSexta, TVE, la Cadena Ser o Canal Red, i afegeixen que el moment de fer-ho és "en directe" si és possible. I per últim, apunten que el guanyador s'emportarà "el premi al periodista més violent i tots els participants entraran en el sorteig d'una querella".
Denúncies a la proposta de Vox
El concurs de Vox ha generat moltes crítiques. Des de l'Asociación de Periodistas de Investigación (API) han manifestat que "l'exercici periodístic comporta deures i obligacions. L'assetjament és intolerable i en el periodisme no hauria d'haver-hi espai per als qui l'exerceixen. Expressem el nostre suport al nostre company i soci Antonio Maestre enfront d'assetjadors que intoxiquen la societat”.
Per la seva banda, la Federación de Asociaciones de Periodistas de España (FAPE), va enviar el seu suport a Pardo de Vera aquesta setmana davant els "assenyalament que va rebre per part de Bertrand Ndongo dimecres passat 8 de gener". I assenyalen que "el periodisme consisteix a garantir amb honestedat el dret ciutadà a rebre una informació veraç, no a provocar enfrontaments entre professionals i impedir l'exercici dels companys amb actuacions intimidatòries. Per això, la FAPE reprova aquest tipus de fustigacions i assetjaments".
El PSOE també ha denunciat aquesta iniciativa i ha considerat que és una "crida a agredir i coaccionar periodistes". "Aquesta amenaça és un atac directe a la llibertat de premsa i a la democràcia. Des del PSOE, volem expressar el nostre més ferm suport a tots els periodistes que, amb la seva tasca, garanteixen el dret de la ciutadania a la informació i defensen la veritat. No permetrem que els atacs de la ultradreta continuïn soscavant la tasca dels mitjans, fonamentals per a la nostra societat", asseguren fonts socialistes.