Vox continua apuntant directament contra Pedro Sánchez. Dos dies després que el president espanyol es negués a declarar com a testimoni davant el jutge Juan Carlos Peinado en la investigació a la seva dona, Begoña Gómez, Santiago Abascal l’ha amenaçat de demanar la seva imputació. “És quelcom que caldrà pensar seriosament”, ha afirmat en declaracions a Europa Press. Vox és una de les acusacions populars del cas Begoña Gómez, que investiga la dona de Sánchez per presumpte tràfic d’influències i corrupció en els negocis. “Estem analitzant-ho i li volem preguntar sobre moltes coses que no ha respost”, ha esgrimit Abascal.

“És quelcom que caldrà pensar seriosament perquè al president del govern espanyol li hem preguntat, en seu parlamentària, i volíem haver-li preguntat també quan va comparèixer com a testimoni, però es va negar a declarar acollint-se al seu dret”, ha argumentat el líder de Vox. I ha afegit que el que vol la formació d’extrema dreta és saber si Sánchez “ha trucat a empreses privades que depenen de la regulació pública perquè rebessin la seva dona o si ha trucat als CEO d’aquestes empreses”. “Si el president del govern espanyol no vol testificar, doncs haurem de valorar un altre tipus de mesures”, ha conclòs.

Una querella contra Sánchez i Bolaños

Aquest advertiment de Santiago Abascal arriba de la mà de la nova querella que ha decidit presentar Vox. En aquest cas, la formació ultra s’ha querellat contra Pedro Sánchez, contra Félix Bolaños (el ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts) i contra David Vilas Álvarez (l’advocat general de l’Estat) per prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. Vox considera que el president espanyol “continua prostituint les institucions i utilitzant-les per al seu interès personal” amb la querella que va presentar contra el jutge Peinado i sosté que l’esmentada querella és un “nou atropellament i un intent de sotmetre la justícia”.

Abascal confia que el Tribunal Suprem admeti la seva querella perquè creu que Sánchez, Bolaños i Vilas utilitzen l’Advocacia de l’Estat i els “recursos de l’administració pública” de manera “espúria” i “malintencionada”. “Aquesta no és una querella política, és una querella en defensa de la legalitat”, ha afegit Abascal, que creu que Sánchez va interposar la querella per “acovardir” el jutge Peinado. “Estan demostrant que anem a passos accelerats cap a una autocràcia i estem realment preocupats amb el que està fent el govern espanyol”, ha reblat el líder de Vox.

El ponent de la querella de Sánchez contra Peinado serà el jutge que demana al Suprem imputar el fiscal de l’Estat

Aquest mateix matí, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid també ha informat que s’ha assignat al magistrat Francisco José Goyena com a ponent per a la querella presentada per l’Advocacia de l’Estat en nom de Sánchez contra Peinado. És el mateix jutge que ha demanat al Tribunal Suprem que investigui el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, després de la querella de la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per revelació de secrets. Fonts judicials recorden que aquesta diligència s’estén a efectes registrals i no pressuposa l’admissió o la inadmissió de la querella. El tribunal que ho haurà de decidir el formaran, a banda de Goyena, Celso Rodríguez (president del TSJM) i Jesús María Santos, que es pronunciaran a partir del mes de setembre.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!