Vox ha anunciat aquest diumenge que endureix l'ofensiva jurídica del seu partit al 'cas Koldo' amb noves accions, entre les quals hi ha presentar una querella contra la presidenta del Congrés, Francina Armengol, pels contractes a les Balears durant la pandèmia de la covid-19. Així ho ha explicat Marta Castro, coordinadora jurídica de Vox en roda de premsa, que ha recordat que la formació d'extrema dreta s'ha personat com a acusació popular en aquestes causes. Segons ha exposat Castro, aquesta decisió de Vox arriba després que el partit consideri que l'informe de l'UCO "prova" la "intervenció directa" dels participants al 'cas Koldo' en la compra de material sanitari durant la pandèmia a les Balears, quan Armengol exercia de presidenta.

"Presentarem una querella contra Armengol davant del Tribunal Suprem", ha afirmat la membre de Vox, que ha desgranat altres iniciatives judicials que el partit posarà en marxa ben aviat per "dilucidar responsabilitats". En aquesta línia, Castro ha afirmat que la formació d'ultradreta buscarà que Sánchez testifiqui en tots els procediments en què "es tingui constància" de la seva presumpta implicació, com ja va passar amb el 'cas Begoña Gómez', i ha advertit que ho farà "a l'Audiència Nacional i no a molt trigar davant el Tribunal Suprem i no ja com a testimoni, sinó com a investigat".

Així mateix, el partit d'extrema dreta ha anunciat que ampliarà la querella presentada contra el president de la Generalitat, Salvador Illa, pels contractes subscrits a pandèmia quan ell exercia de ministre de Sanitat, i que vol que testifiquin el mateix Illa, Armengol i els ministres de l'Interior i Memòria Democràtica, Fernando Grande-Marlaska i Ángel Víctor Torres, aquest últim president de les Canàries durant la pandèmia.

Per part seva, el portaveu nacional de Vox, José Antonio Fúster, ha tornat a exigir la dimissió de Sánchez i la convocatòria "immediata" d'eleccions, També s'ha dirigit a la resta de forces polítiques, amb la mirada posada principalment al PP,  a qui ha demanat "la unitat" per fer fora els socialistes de la Moncloa. Segons Fúster, l'informe de l'UCO demostra que Sánchez lidera "una màfia estatal". "Avui tenim la constatació que Sánchez, l'autòcrata, a partir d'ara conegut com 'l'1', va mentir els espanyols de forma deliberada per ocultar la seva participació en la 'trama Koldo', el 'Delcygate' i els casos de Begoña Gómez i el seu germà, David Sánchez", ha apuntat el dirigent ultradretà, que ha demanat al PP fer una "oposició frontal" al govern espanyol "de manera taxativa". "Requerim unitat d'acció contra un Govern que ha assaltat les institucions o les ha degenerat per frenar la investigació en contra", ha afegit Fúster, si bé ha reconegut que Vox no té gaire esperança que el PP se'ls uneixi perquè els han "deixat en solitari" durant "tots aquests anys en iniciatives parlamentàries, comissions i accions judicials".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!