Nova proposta de Vox per minvar l'estructura de la Generalitat. En aquesta ocasió, el partit que lidera Ignacio Garriga s'ha fixat en els alts càrrecs del Govern, els quals vol reduir a la meitat. Així ho ha proposat la formació en una proposta de resolució presentada a la Mesa en què insta a la Conselleria d'Economia a impulsar aquesta reducció "amb l'objectiu de reduir la despesa pública, millorar la imatge del sector públic i eficiència de l'administració de la Generalitat de Catalunya".

A la proposta, Vox també demana reduir el sou dels alts càrrecs que quedin en un 35%. Curiosament, aquesta proposta també la va fer la CUP el mes de novembre passat. Els anticapitalistes, però, volien reduir el sou dels alts càrrecs un 14%, força lluny de la xifra demanada per Vox. En qualsevol cas, la proposta va ser rebutjada.

Les xifres

Per justificar la proposta, la formació d'extrema dreta recorda que "el salari mitjà d'un alt càrrec de la Generalitat de Catalunya és de 80.893,49 euros anuals, xifra que, per posar només un exemple, supera a la retribució d'un vicepresident del Govern d'Espanya".

"Pocs ciutadans a Catalunya entenen que el president de la Generalitat de Catalunya guanyi gairebé 45.000 euros més a l'any que el president del Govern d'Espanya o que el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre guanyi més que el ministre d'Afers Exteriors d'Espanya", apunten.

 

A més, el partit proposa substituir aquests càrrecs nomenats de manera "digital" (és a dir, a dit, diuen) pels "excel·lents funcionaris públics de carrera" amb què compta la Generalitat. Així doncs, diu Vox, "l'excés de personal eventual podria reduir-se sense que això suposés un greu inconvenient per a la gestió pública".

El partit, que indica que el cost dels alts càrrecs supera els 25 milions d'euros, assegura que amb la seva proposta es podria reduir "la despesa pública de personal en uns 17 milions d'euros, xifra gens menyspreable que podria destinar-se a polítiques socials o a combatre la xacra de l'atur juvenil".

"No hem arribat al Parlament de Catalunya per canviar les cares, sinó per canviar les polítiques i acabar amb el malbaratament clientelar del separatisme i l'esquerra", ha tuitejat el mateix Garriga.

Imatge principal: el líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, a la manifestació del 12-O / Foto: ACN