Un any després de la campanya ultra d'assetjament contra l'oficialitat de l'asturià, Vox ha tastat ara la seva pròpia medicina a Oviedo (Astúries). El partit d'extrema dreta s'ha llevat aquest dilluns amb la seu del grup parlamentari plena de pintades en llengua asturiana: "Fora d'Asturies", és el missatge que s'hi ha pogut llegir. Així mateix, hi havia imatges de la creu celta neofeixista i alguns cartells retirats. La porta d'accés, la bústia, el portal, el replà d'accés a la seu... els ultres han rebut per totes bandes. De moment, es desconeix l'autor (o autors) de l'acció. Els feixistes ja han presentat una denúncia al jutjat i la policia espanyola s'ha personat en el local per recollir proves i iniciar la investigació.
Sense escrúpols, la formació d'ultradreta no va afluixar amb l'assetjament als defensors de l'oficialitat de l'asturià. Primer van anar contra Adrián Pumares, diputat de Foro de Asturias que havia de ser decisiu per aprovar el projecte per fer oficial la llengua asturiana. Van omplir tanques publicitàries amb la seva cara, assenyalant-lo i tapant-li la boca. Després, l'objectiu va ser el socialista i president del Principat, Adrián Barbón. Un any després d'orquestrar campanyes dignes d'un bully, Vox s'ha fet ara la víctima per unes pintades en asturià a la seu del grup parlamentari.
Quan Vox va assetjar públicament un diputat
El portaveu del partit d'extrema dreta, Ignacio Blanco, ha dit que "aquests atacs són la manifestació més evident d'odi cap a qui opina diferent, de la cultura de la cancel·lació de qui discrepa". I això que la formació d'ultradreta es va dedicar a assetjar públicament els seus rivals polítics per tal d'intimidar-los i fer-los canviar el seu vot respecte de l'oficialitat de l'asturià. Però això a Blanco li ha estat igual i ha assegurat que Vox condemna i ha condemnat "qualsevol acte de violència contra qualsevol persona, partit o organització", alhora que afirma respectar "les opinions diverses que mai haurien de ser objecte de repressió" perquè "la llibertat d'expressió es basa precisament en la defensa del missatge discrepant".
"Però hi ha persones que no toleren idees diferents i en lloc de contraposar-les amb arguments, fan servir la violència. La paraula no és violència, atacar una seu sí que ho és. Si així volen aquests feixistes silenciar-nos, no fan més que reforçar les nostres conviccions", ha conclòs el portaveu, un any després que el partit d'extrema dreta iniciés una campanya d'assetjament contra un diputat per obligar-lo a canviar el sentit del seu vot. De fet, va ser una campanya homòfoba. Sembla que van ser els feixistes de Vox els qui van fer servir la violència per intentar silenciar algú.