El president de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat aquest dimarts que han eliminat el tuit pel qual va ser bloquejat el compte oficial del partit per poder recuperar-lo. El partit d'extrema dreta ha posat com excusa la seva voluntat d'informar "sense manipulacions" de l'"alerta sanitària provocada pel coronavirus, entre els afectats del qual hi ha el seu número dos, Javier Ortega Smith.

Twitter va bloquejar a finals de gener el compte oficial de Vox amb l'argument, segons va denunciar llavors el mateix partit, que havia emès missatges que inciten a l'"odi", encara que, al seu entendre, no va ser més que un exercici de censura que podria deure's a "pressions" del govern espanyol.

El compte ha tornat ara a ser activat amb un vídeo en el qual Abascal reclama un pla nacional contra el coronavirus i assegura que Ortega Smith "es troba bé i complirà el protocol sanitari". El líder de Vox denuncia en aquest missatge els "atacs" i "burles" contra el seu secretari general que, segons assegura, s'estan fent des d'altres partits i qüestiona la gestió de la crisi sanitària per part del govern espanyol.

"Aquest govern ha anat amb guants de làtex a una manifestació, mentre afirmava als espanyols que no havien de prendre mesures i que els focus estaven controlats", afirma Abascal, que ha tornat a reclamar la declaració de l'estat d'alarma i el cessament immediat de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo.

En la seva opinió, falta informació, lideratge, coordinació i mesures per al futur quan "Espanya hauria de tenir ja un pla nacional" contra la malaltia. El president de Vox subratlla que porten denunciant els problemes pel coronavirus des del passat 31 de gener i destaca que han presentat 38 preguntes i tres proposicions no de llei al Congrés dels Diputats sobre aquest tema.