L'ultraespanyolisme de Vox ha carregat durament contra el president a l'exili i líder de Junts, Carles Puigdemont, en el seu discurs en el marc de la investidura del primer secretari del PSC, Salvador Illa. El seu líder a la cambra catalana, Ignacio Garriga, s'ha dirigit contra Puigdemont des del minut u del seu discurs, i és que considera que la desaparició del president a l'exili un cop ha trepitjat Barcelona ha estat "una humiliació". "Avui és un dia en el qual hem vist amb estupor com un fugat apareix i desapareix com si res del centre de la ciutat comtal", ha carregat Garriga, que considera que és un reflex d'una "casta de polítics privilegiats que viuen per sobre de qualsevol llei". De fet, Garriga ha vinculat la marxa de Puigdemont a un "acord entre socis", referint-se a la relació entre Junts per Catalunya i el PSOE al Congrés dels Diputats.

🔴 Retorn de Puigdemont a Catalunya, DIRECTE | Última hora de la investidura de Salvador Illa al Parlament
 

Anuncia una denúncia contra els ajudants de Puigdemont

Garriga ha seguit amb la seva fixació contra Puigdemont i ha anunciat una denúncia contra "aquells que hagin ajudat" al president a l'exili. "No és lògic que a un ciutadà del carrer se li apliqui la llei i a un fugat no", s'ha queixat Garriga, que considera que Puigdemont representa "el pitjor" de la política. "És fanatisme per creure que hi ha catalans millors que altres. Corrupció per robar els diners dels catalans. Covardia, perquè va marxar fugat en el maleter d’un cotxe i ha passat 7 anys", ha dit el diputat ultraespanyolista, que ha remarcat que el seu objectiu és que "acabi entre reixes i que pagui per tot el dany que ha fet". "Juntament amb els seus amics socialistes", ha avisat. 

Garriga, a més, ha carregat contra la investidura de Salvador Illa, i és que considera que el primer secretari del PSC va ser el principal suport d'Aragonès en la passada legislatura. "Com el socialisme és amb l'independentisme", ha subratllat Garriga, que ha intentat buscar les contradiccions a l'acord entre PSC i Esquerra. "Com Catalunya deixarà el procés amb un acord amb els seus protagonistes principals? Com arribarà a la concòrdia amb aquells que van cremar els carrers?", s'ha preguntat Garriga, que ha pronosticat que els pròxims anys serà una continuació de l'última dècada.

Carregada contra el PSOE

El líder de Vox a Catalunya també ha carregat contra el PSOE, i és que considera que no hi ha cap diferència entre Sánchez i Illa. "No considerem que hi hagi un PSOE bo. Va ser vostè qui va promoure el cordó sanitari contra nosaltres", ha dit Garriga, que afirma que el principal problema de Catalunya és el PSC, ERC i Junts i, "sobretot", el seu programa. Garriga ha definit com a "dolent" el pacte entre ERC i PSC, i és que opina que si tots els impostos els gestiona la Generalitat això implicarà un augment dels impostos i la despesa "inútil" de recursos en "conselleries que no serveixen per a res". "Hi haurà un increment de l'asfíxia fiscal i la inversió de diners de forma inútil"; ha dit. 

Seguretat, immigració i ocupació delinqüencial

Garriga també ha fet bandera de les seves propostes amb seguretat i s'ha queixat que Illa no hagi mencionat aquesta qüestió en el seu discurs. "La immigració il·legal genera delinqüència i hem d’escollir entre que estiguin a Espanya o al Marroc", ha afirmat Garriga, que considera que l'islamisme és "incompatible" amb Occident. "Països com França, Regne Unit o Bèlgica estan destrossats per això i no podem permetre que passi el mateix", ha afirmat el diputat de Vox, que considera que els progressistes defensen els drets de les dones o la identitat de Catalunya i "no els importa" que degenerin la llibertat de la dona i que importin cultures estrangeres".

Garriga també ha volgut enviar un discurs sobre la sortida d'empreses, l'habitatge i la sequera. "Catalunya era el far per a la resta d’Espanya i ara lidera totes les classificacions negatives. La responsabilitat dels de sempre ha provocat la sortida de moltes empreses", ha afirmat l'ultraespanyolista, que considera que "no hi ha res més voraç que el separatisme en treure diners de les butxaques dels catalans". Sobre habitatge, Garriga ha proposat posar tot el sòl disponible i generar habitatge públic, així com lluitar contra l'ocupació il·legal.

Finalment, Vox ha desbarrat contra la immersió lingüística i "l'exclusió" de l'espanyol de les aules. "L’educació a Catalunya continuarà perdent nivell com els últims anys i això tindrà conseqüències en les pròximes generacions", ha subratllat Garriga, que considera que el primer tripartit va fixar les bases de l'independentisme. "Va ser un president del PSC qui va iniciar el procés de ruptura i ha sigut Salvador Illa un aliat. Nosaltres seguirem sense por a censures", ha dit. 

En el torn de rèplica a l'extrema dreta, Salvador Illa ha estat breu. I s'ha centrat en quatre eixos: cap diàleg amb Vox; governar per als seus votants; desplegar polítiques contra els discursos d'odi; i aplicar un discurs d'esperança.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!