Vox ha anunciat aquest dijous que passarà de l'abstenció al no en la reforma de l'article 49 de la Constitució per substituir el terme "disminuïts" per "persones amb discapacitat", que ha qualificat d'"inoportuna en temps i forma". En aquest sentit, la formació ha precisat a través d'un comunicat que "no altera amb el seu vot el sentit de la votació" i que dimarts passat va decidir abstenir-se en lloc de votar no pel "just i merescut reconeixement a les persones amb discapacitat i a les seves famílies". "Persones per a les quals el nostre grup parlamentari i el nostre partit exigeixen el respecte més gran, i així ho demostren les nombroses iniciatives presentades en defensa de la vida, les cures i el reconeixement social", ha argumentat.

 

 

Així mateix, ha explicat que no pot "avalar" amb el seu vot una reforma constitucional impulsada per un govern "que ha vulnerat la pròpia Constitució" i ha afegit que tampoc no poden "contribuir" a "la imatge d'un fals consens que servirà només per blanquejar Sánchez i el seu govern il·legal (assentat en la venda d'Espanya a un pròfug de la justícia)", ha agregat.

Retrets al govern espanyol per la llei per a malalts d'ELA

Igualment, ha criticat la "hipocresia" de grups parlamentaris que, segons el seu parer, "menyspreen les persones amb discapacitat". En aquest sentit, ha recordat que el govern espanyol va negar la posada en marxa d'una llei per a malalts d'ELA i grans dependents "per suposar un cost de 38 milions d'euros".

"Vox no pot avalar en cap cas l'abandonament i la desigualtat que consagra el nou text fruit de l'acord PSOE-PP, que diferencia les persones amb discapacitat per raó de sexe i que deixa indefenses les persones amb alts graus de discapacitat contemplant tan sols les persones que poden aconseguir l'autonomia, havent eliminat el terme d'assistència i empara per als grans dependents", ha manifestat.

Vox no accepta "la divisió per sexes que proposa la reforma"

En tot cas, ha assenyalat que està "a favor" de substituir el terme "disminuïts" per "persones amb discapacitat" però que no poden acceptar "la divisió per sexes que proposa la reforma acordada per PP i PSOE quan parla d'atendre particularment les necessitats específiques de les dones i nenes amb discapacitat". En aquesta mateixa línia, ha apuntat que tampoc no dona suport a l'eliminació del terme "empara", encara que sí que donen suport a la inclusió de l'"autonomia personal".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!