L’Audiència de Barcelona començarà a jutjar, a partir d’aquest dilluns, vuit veïns del barri del  Raval,  als quals el partit ultra Vox els demana 6 anys de presó per assetjar-los en una visita al barri, mentre la Fiscalia només els demana una multa, tot i que elevada. Els fets van passar el 2 de setembre de 2020, quan un grup de diputats del partit ultradretà es  volia passejar pel barri que va qualificar de “femer multicultural”, quan van ser rebutjats al crit de “Fora feixistes dels nostres barris” per una trentena de persones, entre elles els veïns acusats. A la passejada pel barri, hi eren la diputada de Vox al Congrés, Rocío de Meer, criticada per negar l’Holocaust; el diputat de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, i els dirigents del partit ultra José Luis Temple, Jordi de la Fuente i Nerea Andrés Antón, els quals van haver de ser escortats pels Mossos d’Esquadra  per marxar del barri. El dirigent De la Fuente té pendent un judici, acusat d’un assalt xenòfob a un centre de menors migrants al Masnou, a més de rebre altres denuncies per agressions.

És previst que la vista comenci amb la declaració dels polítics d’ultradreta aquest dilluns com a testimonis, davant el tribunal de la secció 7a de l’Audiència de Barcelona. S'han programat sis sessions més, i els encausats declararan al final. La Fiscalia acusa els veïns de 5 delictes de coaccions i cinc delictes lleus de maltractaments  amb l’agreujant d’ideologia i demana per a cada un una multa de 7.200 euros, i que indemnitzin els polítics amb 700 euros. Per la seva part, el partit ultra acusa els veïns dels delictes de coaccions, amenaces, danys, a més d'un delicte d'odi perquè sosté que la protesta va estar guiada per “motivacions purament ideològiques i de discriminació cap als membres de Vox” . Per això, eleva les penes fins a 6 anys de presó i multes de 4.500 euros.

 

Denuncia al Parlament

Recentment, els veïns del Raval van denunciar el seu judici al Parlament. "És el món al revés: els delictes d'odi, que es van crear per protegir minories vulnerables, ara es fan servir per a defensar qui predica l'odi", va denunciar Santi Aranya, un dels encausats, segons va informar l’ACN. Una plataforma de suport ha convocat una protesta per demanar la seva absolució. Els veïns van assegurar que es van concentrar "per plantar cara al feixisme” en una manifestació de rebuig als ultres de Vox que van venir a insultar tot un barri. "El judici hauria de ser al revés i anar-hi nosaltres com a acusació", va assegurar Aranya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!