Òmnium rep els exiliats amb una concentració a la porta de l'organització i adverteix que "la lluita continua". El president de l'entitat, Xavier Antich, ha assegurat que el retorn dels exiliats representa una "victòria incontestable i col·lectiva", però no és completa perquè continua havent les acusacions per terrorisme contra els CDR de l'operació Judes i segueixen a l'exili el president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Lluís Puig.

"Aquesta victòria no és completa ni definitiva, no acaba res avui, la lluita continua, però és una victòria i, que coi, les victòries cal celebrar-les", ha exclamat Antich, que ha retret que l'independentisme ha perdut el costum de celebrar les victòries i fins i tot té tendència a convertir-les en derrotes. "Això d'avui és una victòria. Que no ens prenguin l'alegria", ha reblat.

A la porta d'Òmnium han arribat passada l'una del migdia i enmig una calorada intensa el vicepresident primer de l'organització, Oleguer Serra, el diputat d'ERC Ruben Wagensberg, el periodista Jesús Rodríguez, i l'activista Josep Campmajó, així com els també perseguits per  Tsunami Marta Molina i l'exdiputat d'ERC Xavier Vendrell. No hi era, però, la secretària general de la formació, Marta Rovira, que després de protagonitzar una intervenció a Cantallops, s'ha dirigit a Vic a visitar la seva família.

Entre el públic que seguia l'acte al carrer Diputació de Barcelona, a banda de l'expresident d'Òmnium, Jordi Cuixart, i els membres de l'actual junta, estava el president de l'ANC, Lluís Llach, una àmplia representació de la cúpula de Junts, amb la presidenta i el primer secretari, Laura Borràs i Jordi Turull, al capdavant, així com la cupaire Eulàlia Reguant, entre d'altres.

Antich ha emplaçat els presents a no deixar-se prendre l'alegria, "la més revolucionària de les virtuts polítiques" i ha advertit que la victòria aconseguida avui és molt important perquè el que estava en joc era "ni més ni menys que l'eina més poderosa, el dret a ocupar els carrers i protestar, i exercir el dret de protesta". "Què collons de terrorisme! És un dret fonamental", ha reblat.

El president d'Òmnium ha clos la seva intervenció citant Anna Pérez Pagès: "Vindran més onades, i hi haurà dies grisos encara, però ser-hi cada dia i mirar endavant ja és tota una victòria".

"No hi ha traïdors"

Des d'un escenari improvitzat a les portes de l'entitat que durant unes hores ha tallat el carrer han intervingut tots els exiliats i perseguits que han acudit a l'acte. "Continuaré fent la meva feina, treballaré incansablement per reforçar la llengua i la cultura, per defensar un país més lliure", ha assegurat el vicepresident primer d'Òmnium, que ha insistit també en la necessitat de defensar el dret de protesta.

Una de les intervencions més aplaudides ha estat la de l'exconseller d'ERC Xavier Vendrell que ha subratllat la presència de diferents partits a l'acte i ha apel·lat a la unitat i a acabar amb les baralles internes. "Aquí no hi ha cap traïdor no hi ha cap botifler, s'ha acabat les discussions entre companys que tenim els mateixos objectius", ha reclamat.