La candidatura Nova Esquerra Nacional (NEN), que encapçalen Xavier Godàs i Alba Camps, ha donat a conèixer aquest divendres els noms que completen l'executiva amb la qual aspira a liderar ERC si guanya el congrés del pròxim 30 de novembre. A Teresa Jordà i Raquel Sans, que ja havien estat anunciades com a adjuntes a la presidència, s'incorpora ara el president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové, com a secretari general adjunt d'estratègia política i el diputat Ruben Wagensberg com a secretari nacional d'aliances socials i antifeixisme. L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, que va ser una de les primeres cares visibles del projecte com un dels portaveus, també s'afegeix com a secretari general adjunt de món local. L'exconsellera Meritxell Serret seria la vicesecretaria general de política internacional i justícia global si la llista de Godàs s'imposa al congrés, mentre que la portaveu republicana a l'Ajuntament de Mollet del Vallès, Marta Vilaret, seria la vicesecretaria de drets humans i lluita antifeixista; i la diputada al Congrés dels Diputats Pilar Vallugera ocuparia la secretaria nacional de lluita antirepressiva.

Nova Esquerra Nacional ha destacat en un comunicat que el 67% dels membres de la llista, que s'ha registrat oficialment aquest divendres, mai ha ocupat un càrrec orgànic a l'executiva nacional, i que gairebé la meitat prové de l'àmbit municipal. Així, reivindiquen que es tracta d'una candidatura "renovadora" que combina "gent jove i cares noves" amb "experiència i bagatge". També han subratllat que la candidatura té un "marcat accent femení" amb més dones que homes —16 respecte a 14— i que hi ha una "àmplia representació territorial", amb membres de totes les vegueries del Principat i del País Valencià.

Godàs va ser elegit el mes passat com el candidat per disputar-li a Oriol Junqueras la presidència d'ERC, fent tàndem amb Alba Camps com a secretària general. Teresa Jordà i Raquel Sans, que formen part de l'executiva actual i han estat darrerament a la primera línia política, completarien el nucli dur com a vicepresidentes de cohesió interna i d'afers institucionals respectivament. L'organigrama s'ha completat amb quatre secretaries generals adjuntes, set vicesecretaries generals i quinze secretaries nacionals. El repartiment suposa un canvi respecte a l'organigrama actual, amb un augment de dues secretaries generals a compte de dues vicesecretaries. A banda de Jové i Aloy, les secretaries generals adjuntes recaurien en la senadora Sara Bailac, com a responsable de coordinació interna; i el regidor a Barcelona Jordi Castellana, com a responsable de missatge, agenda política i comunicació. 

Pel que fa a les vicesecretaries nacionals, a Serret i Vilaret cal afegir-ne cinc noms més. Marc Ramentol, exsecretari general de Salut assumiria la vicesecretaria general de governança i polítiques republicanes; Marta Molina, que forma part de l'actual executiva i ha treballat en l'administració del Govern Aragonès se suma a Nova Esquerra Nacional com a vicesecretària nacional d'organització; l'advocada Núria Cuenca com a vicesecretària general de finances i recursos humans; l'exdiputat Eugeni Villalbí, com a vicesecretari general de mobilització interna, participació i assemblearisme; i la politòloga Mònica Morros com a vicesecretària general d'igualtat, feminismes i LGTBI+. 

A les secretaries nacionals s'incorpora Arnau Albert com a responsable de polítiques marca i coordinació sectorial; Jaume Martorell a política econòmica i treball; Joan Alginet a habitatge, planificació territorial i agenda rural i marítima; Nil Papiol a transició ecològica; Laura Domingo a cultura, educació, llengua i esports; Gemma Marcos a cohesió social i ciutadania; Judith Juanhuix a salut, recerca i innovació, Georgina Rigol a comunicació; Gemma Domínguez agenda política; Pol Altayó a afiliació i coordinació territorial, Josep Castells a formació, Elisenda Guillaumes a coordinació municipal i Eduard Murgó a acció municipal i innovació. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!