El candidat de Nova Esquerra Nacional a la presidència d'ERC, Xavier Godàs, ha descartat integrar-se a l'equip d'Oriol Junqueras abans del congrés del 30 de novembre. “L'objectiu és arribar al final del procés electoral havent convençut tanta gent com sigui possible”, ha afirmat en una entrevista a TV3. Godàs ha apuntat que ara s'ha de donar a conèixer entre la militància. “No em coneixen, està clar”, ha reconegut el republicà, qui ha apuntat: “No soc un dirigent del partit, no em coneixen de sempre, he tingut una militància orgànica, més modesta en aquest sentit”. Per altra banda, ha subratllat la seva voluntat de separar la presidència del partit de la candidatura a presidir la Generalitat de Catalunya.

Com ja va apuntar el passat dijous quan se'l va presentar com el candidat d'aquest projecte per prendre el lideratge dels republicans, aquest divendres Godàs ha insistit en una entrevista a TV3: “Només em centraré a ser president del partit, no a ser candidat a la presidència de la Generalitat”. Respecte al futur del partit, l'exalcalde de Vilassar de Dalt, ha apuntat: “El partit ha de liderar l'espai de l'esquerra nacional. No es pot agradar a tothom”. 

Per aconseguir aquest lideratge, Godàs apunta que el partit necessita començar un nou cicle i l'ofereix amb la seva candidatura. “No té a veure amb els noms. La proposta que fem, la fem per al conjunt del partit. Som un canvi de cicle evident”, ha insistit. També ha defensat que ERC “necessita ser més contundent a l'hora de cobrar les factures” i que s'ha de “concretar” l'acord d'investidura amb el PSC. Un acord que ha definit com a “puntual i conjuntural”. 

Desvincular-se de l'etiqueta 'rovirista'

En una entrevista a RAC1, Godàs ha volgut desfer-se de l'etiqueta de 'rovirista' que penja sobre ell i la seva candidatura. Preguntat sobre la relació de la llista que encapçala amb Marta Rovira i Pere Aragonès, el republicà ha respost: “Jo sé que Pere Aragonès i Marata Rovira van signar un manifest i no els he vist en cap reunió”. Tanmateix, ha apuntat que tant Aragonès com Rovira “són dues persones claus en el partit” i ha afirmat que només se'n pot alegrar, si tenen afinitat amb alguna candidatura. 

Sobre la seva relació personal amb Oriol Junqueras i Rovira, ha apuntat que els coneix poc. “Jo, malauradament, conec molt poc Oriol Junqueres i Marta Rovira. Amb Junqueras vaig mantenir una conversa agradable fa unes setmanes, però no ens havíem conegut abans. A la Marta Rovira no l'he pogut conèixer personalment”, ha detallat. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!