Nova esbroncada a un membre del govern espanyol. Aquest dissabte a Oviedo s'està celebrant la desfilada pel Dia de les Forces Armades (DIFAS 2024) a Oviedo, que ha començat amb una gran esbroncada a la ministra de Defensa, Margarita Robles, a l'arribada a l'acte. Prop de les 12:00 hores del matí la ministra s'ha incorporat a la línia de salutació a la zona de tribunes on s'esperaven els reis d'Espanya i ha estat en aquest moment quan el públic dels balcons de l'avinguda Hermanos Menéndez Pidal i els que estaven davant de les tanques han començat a esbroncar i xiular a la ministra que ha saludat sota els crits de "fora, fora". És el primer cop que Robles ha fet front a aquesta situació, ja que segons el Centre de Recerques Sociològiques (CIS), la titular de la cartera de Defensa des de 2018, és la ministra millor valorada del govern de Pedro Sánchez. A diferència de Robles, els reis Felip VI i Letizia han estat rebuts amb aplaudiments i crits de "visca el rei". 

Escridassades al govern espanyol

Les escridassades al govern espanyol s'estan repetint en les darreres setmanes, un dels més assenyalats és precisament Pedro Sánchez. Les negociacions de Sánchez amb els partits independentistes per seguir a la Moncloa han despertat les crítiques de molta gent i així li han fet saber en diverses ciutats d'Espanya. El passat menys d'abril en menys d'una setmana va rebre xiulets a Sevilla i també a Oviedo. Primer va rebre una forta esbroncada mentre participava en la col·locació de la primera pedra de la segona línia del metro de Sevilla. “Fora, fora!”, van cridar els manifestants. De fet, els crits provenien dels balcons dels edificis on el líder socialista feia el seu discurs. “A veure, escolteu-me, escolteu-me, que tinc coses a dir”, va arribar a dir el president del govern espanyol als veïns que interrompien el seu discurs.

Només una setmana més tard, es va trobar amb una situació similar durant una visita a l'Hospital Universitari Central d'Astúries, a Oviedo. Mentre intentava parlar davant els mitjans, un home li va cridar "Que callis". "Per set vots tens el cul vermell", li ha recriminat, fent referència als pactes amb Junts per Catalunya. Tot mantenint la calma, Sánchez va afegir "bé, bé...", mentre provava de reprendre el discurs, però va tornar a ser interromput pel mateix home, que continuava cridant: "No et volem. Has perdut el respecte de la població espanyola". "Deixa'm parlar, ja t'hem escoltat, ara deixa'ns parlar a la resta", ha contestat Sánchez. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!