La líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha demanat aquest dissabte concentrar el vot en Sumar per poder "guanyar a la Xunta". Així, la ministra de treball del govern espanyol ha recordat els resultats de les eleccions generals i ha advertit que "si Sumar no hagués tret el resultat que va treure, avui seria president Feijóo i vicepresident Abascal". Per això, ha plantejat repetir la jugada i votar a la candidata del seu partit a Galícia. "Us demano el vot a Marta Lois, que concentreu el vot a Sumar com vau fer el 23 de juliol per poder guanyar la Xunta", ha assegurat en un míting durant el segon dia de la campanya electoral per al pròxim 18 de febrer, des de Ferrol (Corunya).

Segons Díaz, la situació a Galícia és molt similar a la de l'Estat en les passades eleccions. "Ara mateix la Xunta de Galícia passa pel mateix, exactament el mateix. No arriba amb PSdeG i BNG, així que Alfonso Rueda està tranquil. Voteu Sumar, voteu Marta Lois", ha defensat. La líder de Sumar ha fet una crida a "anticipar la primavera" per "poder somriure amb esperança per un futur a Galícia i un futur millor". "Perquè volem un país on els nostres fills no hagin d'emigrar, perquè el país del PP regala maletes als millors expedients acadèmics", ha insistit.

Díaz ha aprofitat l'acte per elogiar la figura de Marta Lois, a qui ha definit com la persona que pot aconseguir que "Rueda marxi de la Xunta de Galícia". "Si votem Sumar, Rueda cau", ha reiterat la líder de Sumar, demanant també el vot a tots els treballadors i les dones feministes gallegues. 

Díaz demana ajuda als treballadors

La vicepresidenta segona del Govern s'ha adreçat a les forces sindicals i a tots els treballadors, a qui ha demanat "ajuda" per aconseguir la reducció de la jornada laboral que ha promès, i la qual ha assegurat que complirà.  "Sé que tindré molts problemes amb la reducció de la jornada laboral sense reducció salarial. Demano que ens ajudeu, als sindicalistes, als treballadors", ha remarcat, tot subratllant que els ciutadans tenen dret "a viure millor". En aquest sentit, ha recordat la seva visita al Vaticà, on el papa Francesc va assegurar-li aquest divendres que era "clau tenir temps per viure, per passejar, per gaudir i per estimar". "Penseu que si no estigués Sumar al govern es faria això?", ha preguntat, en referència a la reducció de la jornada laboral.

Díaz ha admès les "crítiques per anar lenta" en algunes promeses electorals, però ha insistit que complirà amb la pujada del salari mínim interprofessional, que precisament s'aprovarà dimarts vinent al Consell de Ministres, tal com va confirmar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, des d'Orense.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!