L’acte central de Sumar En Comú Podem de la campanya per a les eleccions generals 2023 s’ha convertit en una crida multitudinària a votar aquest diumenge amb un objectiu clar, “aturar el discurs d’odi i guanyar les eleccions”, una crida que ha fet la candidata a la presidència del govern, Yolanda Díaz, davant de les més de dues mil persones -l’organització ha disposat més de 1500 cadires i ha quedat força gent sense seure- aplegades al recinte de La Farga de l’Hospitalet de Llobregat, en el que s’ha convertit en un dels actes polítics amb més assistència de la campanya. 

🔴 Quan són les Eleccions Generals 2023 a Espanya? Dates clau i candidats

En un ambient d’eufòria i amb un públic completament entregat tot i les deficiències de so, Díaz ha assegurat que malgrat els intents de PP i Vox, “no deixarem de parlar les llengües que ens dona la gana, perquè som millors quan som diversos”, davant dels que “estan censurant revistes i còmics perquè no estan en les llengües que els agraden als bàrbars”. “Sortiu a votar”, ha repetit en diverses ocasions. “Guanyarem les eleccions el proper 23 de juliol, com vam guanyar el debat d’ahir”, ha afirmat, per afegir, entre aplaudiments tancats del públic, que “Alberto Núñez Feijóo porta una mala setmana perquè perdran les eleccions”.

Yolanda Díaz i Aina Vidal. Foto: Montse Giralt

Yolanda Díaz i Aina Vidal durant l'acte a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat / Foto: Montse Giralt

De fet, la líder de Sumar ha acusat reiteradament el candidat del PP de “mentir, mentir i mentir” i ha assegurat que “estan nerviosos perquè perdran les eleccions”. A més, ha volgut llançar un advertiment a l’expresident José María Azanr, defensor d’endarrerir l’edat de jubilació, a qui ha avisat que “la gent treballadora d’aquest país sortirà a votar”. En referència a Catalunya, Yolanda Díaz també ha demanat votar Sumar En Comú Podem “pel diàleg, per l’acord i perquè quan tinguem un acord, decidir el futur de Catalunya, una Catalunya que qui millor la representa són les gents de l’Hospitalet”.

Ada Colau i Aina Vidal, confiades en la victòria

Abans de Díaz, han parlat l’exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la cap de llista i candidata d’En Comú Podem, Aina Vidal. La primera ha assegurat que amb aquestes eleccions “no volem només frenar a l'extrema dreta, volem continuar avançant, i per això Catalunya serà decisiva” i ha llançat una floreta a Díaz, de qui ha dit que és “una reina de les que escull el poble, com Rosalia, i nosaltres som les teves motomamis”. Per la seva banda, Vidal, ha donat Díaz com la guanyadora del debat que va mantenir dijous al vespre amb Pedro Sánchez i Santiago Abascal, per afegir que “aquest diumenge tenim l'oportunitat de posar a Yolanda Díaz al govern i d'enviar a Abascal a casa seva”.