La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha criticat aquest dilluns la proposta que ha fet Pedro Sánchez de celebrar un cara a cara setmanal entre el president del govern espanyol i el líder del PP i de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo. En una piulada al seu compte de Twitter, ha deixat clar que ha sentit que el president socialista l’ha deixat al marge i ha carregat contra Sánchez per estar “fora de la realitat”, a més de fer gala de la seva plataforma, Sumar, com a alternativa al PSOE en les eleccions generals del 23-J.

Qui cregui que el futur d'Espanya es resumeix en una foto de Pedro Sánchez i Alberto Núñez-Feijóo està fora de la realitat del nostre país; el bipartidisme és el passat; seguirem sumant per construir el futur”, ha deixat per escrit en una publicació a la xarxa social de l’ocellet. Tot i que sembli evident que la proposta de Sánchez alimenta la lògica del bipartidisme, fonts de La Moncloa ho neguen. Asseguren que “aquests debats cara a cara entre els dos únics possibles presidents seran compatibles amb altres debats” en els quals participin altres formacions. “L’era del bipartidisme ha quedat enrere”, assenyalen des de la sala de màquines del govern espanyol”.

El repte de Sánchez a Feijóo: debats cara a cara setmanals fins al 23-J

La rebequeria de Yolanda Díaz ha arribat minuts després que el president del govern espanyol hagi fet una proposta que marcarà els pròxims dies i, en cas d’èxit, tota la campanya electoral. Com que la convocatòria d’eleccions ha dissolt les Corts, les cambres parlamentàries no estan operatives i, per tant, no s’hi celebren debats. Durant l’últim any, Sánchez ha hagut d’enfrontar-se a Feijóo al Senat: la legislatura va començar amb Pablo Casado com a president del PP, i ell tenia acta de diputat; és per això que Feijóo, nou líder popular, no és diputat al Congrés, però sí que és senador.

Amb la convocatòria de les noves eleccions, ni tan sols els encaraments al Senat són possibles, i és per això que el president del govern espanyol ha reptat aquest dilluns al líder de l’oposició a celebrar debats cara a cara setmanalment en els principals mitjans de comunicació de l’estat espanyol, amb la condició que sempre hi hagi un moderador neutral, igualtat de temps pels dos candidats i respecte entre els dos adversaris polítics.

Els cara a cara entre Sánchez i Feijóo

La proposta de celebrar un 'cara a cara' setmanal entre Sánchez i Feijóo no s'ha fet a la babalà. Si el líder del PP recull el guant, el laboratori de Pedro Sánchez considera que el president del govern espanyol té els de guanyar. Només cal fer un repàs dels encaraments que ambdós líders han mantingut al Senat. En aquests cara a cara, el president socialista ha demostrat tenir més habilitat en escenaris d’aquest tipus i, tot i que el líder popular hagi agafat més experiència a mesura que han avançat els mesos, Sánchez ha sortit força victoriós de cada una d'aquestes topades.