El diputat del PSC al Congrés José Zaragoza ha celebrat aquest dissabte que l'única pinça que podran fer Podemos, ERC i Bildu és amb el Partit Popular i Vox. I és que el veterà diputat ha assenyalat que els socialistes no tenen por a la possibilitat que Esquerra Republicana, Bildu i Podemos puguin fer pinça i votar en contra dels interessos del govern espanyol, malgrat que els de Ione Belarra s'hagin separat definitivament de Sumar. En aquest sentit, Zaragoza ha recordat que si aquests tres partits obstaculitzen les intencions de l'executiu s'haurien d'alinear amb la dreta i l'extrema dreta espanyolista. A qui no ha afegit en aquesta equació és a Junts per Catalunya, i és que el president a l'exili, Carles Puigdemont, va assegurar al president del Partit Popular Europeu, Manfred Weber, que podria sumar-se a una moció de censura amb Feijóo, en cas que els socialistes incompleixin els acords, segons Político

Zaragoza també considera "incomprensible" la negativa del PP a abordar una reforma de la Constitució espanyola per por al fet que altres partits reclamin un referèndum sobre la proposta de Pedro Sánchez d'eliminar el terme "disminuït" de l'article 49 per posar-hi "persones amb discapacitat". En una entrevista a RNE, el diputat socialista considera que el PP ofereix arguments "de mal pagador" i es nega a fer una cosa que "és òbvia". A més, els critica perquè es neguen a adaptar la norma principal de l'Estat als temps actuals. En la seva opinió, al PP només el preocupa "oposar-se per oposar-se i crear conflicte". Assenyala a més que els d'Alberto Núñez Feijóo estan "segrestats" per Vox i, per tant, el simple fet de dur a terme un canvi en la Constitució "els molesta, sigui quin sigui el tema" i, per tant, "busquen excuses", segons ha assenyalat.

Renovació del CGPJ

El diputat socialista també s'ha pronunciat sobre la situació del CGPJ i considera "generosa" l'oferta llançada per Sánchez per crear una comissió de treball amb el PP per negociar la renovació de l'òrgan, que fa cinc anys que està caducat.  A més, ha culpat al PP del bloqueig que pateix l'òrgan de govern dels jutges des de fa cinc anys i ha assenyalat que han anat canviant els seus arguments, perquè no són els mateixos els que oferia l'anterior president del partit Pablo Casado i els que ara esgrimeix Feijóo.

Al seu judici l'única cosa que li interessa al PP és "mantenir el control" del Consell General del Poder Judicial, i per això, no accepten dur a terme la renovació de les seves vocals. Els populars, per la seva banda, aposten per una reforma del sistema d'elecció amb l'objectiu de "despolititzar-lo". Ara, una part de l'òrgan l'escullen les tres cinquenes parts del Congrés dels Diputats i del Senat, i per això el PSOE necessita el suport del PP per tirar endavant la renovació del CGPJ.