La doctora Magda Carlas, especialista en dietètica, nutrició i membre de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, ens ajuda una setmana més amb els seus consells per tenir una vida més sana. Avui ens indica cinc consells per fer bé la digestió i, per tant, pair com toca.
1. El primer que cal fer és una cosa senzilla però que a vegades oblidem: menjar a poc a poc i mastegar bé, ja que la digestió comença, sobretot, a la boca.
2. Una altra cosa que pot semblar poc important però que, en canvi, és clau: gaudir d'una bona companyia. Sabíeu que una sobretaula envoltats de persones que ens irriten anímicament afecta la nostra digestió?
3. Un altre aspecte és la posició corporal: menjar asseguts en una cadira influeix positivament a la digestió posterior.
4. Menjar aliments molt calents o molt freds tampoc ajuda a pair bé, per tant és aconsellable no endur-nos a la boca plats que estiguin bullint o, del contrari, coses fredíssimes.
5. Les salses picants i les espècies són complicades per a la nostra digestió, per tant no és qüestió de prohibir-les, però sí de prendre-les amb cura.
6. I per acabar, un fals mite: les begudes digestives ensucrades. Per què? Doncs pel simple fet que tot el que és dolç perjudica la digestió.
La doctora Magda Carlas és llicenciada en Medicina i Cirurgia, té un postgrau de Dietètica i Nutrició i un màster en Ciències dels Aliments per la Universitat de Farmàcia i Nutrició de Barcelona. Actualment forma part del departament de nutrició de la Clínica Eugin de Barcelona. Combina la seva feina diària a la clínica amb la divulgació mèdica i nutricional.
Va publicar el seu primer llibre el 1998, Alimentarse bien al ritmo de hoy (Plaza & Janés), i des de llavors ha fet altres publicacions: Cena conmigo esta noche (Plaza & Janés), Pasando de dietas (Plaza&Janés), Come conmigo en Barcelona (Plaza & Janés), 12 sopars per quedar bé (Ed. 62), 12 cenas para sentirse mejor (Ed. 62), Quítate un peso de encima, Capricis de Barcelona (Ara ed.), Barcelona Temptations (Ed. Viena), Cómo sobrevivir al menú diario de restaurante, Ahora te toca a ti (Planeta ed), No t’ho empassis (Columna), Caprichos sanos (Ed. 62), Inteligencia Nutricional (Plataforma editorial), El chef en casa (Planeta), Más claro que el agua (Edtorial Amat) i La dieta puede esperar (2019, Cúpula).
Magda Carlas és consultora de nutrició per diversos mitjans de comunicació, forma part de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i és una ferma defensora de la gastronomia sana.