Com si fos nova Ventafocs, la foto d'Adele en què apareix primíssima, vestida de negre amb un cenyit vestit ha fet la volta al món. La dona de veu increïble, que és tota una celebritat internacionalment, ha protagonitzat una de les transformacions físiques més radicals que es recorden en el panorama artístic.

Un dels aspectes que més famosa la van fer va ser que trencava tots els cànons de la bellesa actual mostrant una imatge amb sobrepès i sense complexos. Però finalment, la salut ha pogut més i s'ha tret de sobre gairebé 70 quilos per a sorpresa de mig món.

Als seus 32 anys, la cantant ha revelat que el seu canvi físic es deu a una combinació d'exercici i dieta. Segons la publicació Us Weekly, va contractar un entrenador personal per exercitar-se un mínim de tres vegades per setmana fent sessions d'entrenament de cardio i circuits de 60 minuts. A això cal afegir la pràctica de Reformer Pilates, una disciplina que l'imparteix Ayda Field (l'esposa del cantant Robbie Williams) i que consisteix en la pràctica d'exercici sobre una màquina dissenyada per l'inventor del Pilates, Joseph Pilates, que consisteix en una plataforma amb què es realitzen moviments a través d'un sistema format per molles i politges que fan de resistència.

L'exercici físic el combina amb l'anomenada dieta Sirtfood que van elaborar dos nutricionistes britànics i amb la qual han triomfat internacionalment. Es basa en les sirtuïnes, un grup de set proteïnes que es troben al cos i que regulen diverses funcions, inclosos el metabolisme, la inflamació i l'esperança de vida. Consisteix a introduir en l'alimentació un grup d'aliments que ells anomenen sirtfoods i que contenen compostos de les plantes que poden augmentar el nivell d'aquestes proteïnes al cos. La llista dels 20 principals sirtfoods són la col arrissada, vi negre, maduixes, cebes, soja, julivert, oli d'oliva verge extra, xocolata negra (85% de cacau), te verd matcha, blat sarraí, cúrcuma, nous, ruca, xili tailandès, dàtils medjool, xicoira vermella, nabius, tàperes i cafè.

La introducció d'aquests productes i el seguiment d'una dieta de restricció calòrica provoca una ràpida i sostinguda pèrdua de pes. Però és que, a més, manté la massa muscular i protegeix de malalties cròniques. Poc importa que els científics hagin assegurat que no té més efecte beneficiós sobre el nostre organisme que el que produeix el fet de restringir calories i, per tant, provocar la pèrdua de pes. Adele ha aconseguit popularitzar-la i donar exemple de com de bé li ha anat per aprimar-se.

Els nutricionistes que la van donar a conèixer van assegurar que les persones del seu gimnàs, amb qui van començar un període de prova seguint els principis d'aquesta alimentació, van perdre una mitjana de 3,2 kg a la setmana i van mantenir o fins i tot van guanyar massa muscular. Però el cert és que no hi ha un estudi científic darrere i per això els experts recomanen anar millor a un especialista si es vol perdre pes abans de seguir una dieta sobre la qual existeixen certs dubtes, més enllà de l'evident realitat que provoca una pèrdua de pes.