Albert Rami, naturòpata i herbolari, en una entrevista en vídeo a ElNacional.cat, ens explica tots els secrets per viure més de 120 anys amb qualitat de vida i amb una salut de ferro. També ens confessa el truc per no quedar-nos calbs i el secret de la cullerada d'oli d'oliva abans d'anar a dormir. Aquests són només alguns dels consells que descobrireu veient aquest vídeo:
La dieta ideal
L'Albert Rami ens posa l'exemple dels plats que podem menjar un dia qualsevol en cas de voler fer una dieta ideal: "Dues peces de fruita per fer coixí abans de prendre'ns el cafè amb llet per esmorzar. No t'engreixaràs i et trobaràs bé. Al migdia, un plat de macarrons i pollastre. Per aconseguir que no ens engreixi, abans, ens podem menjar un plat d'amanida amb tomàquet, pebrot, pastanaga, remolatxa, olives i el que t'agradi i ja tenim el coixí ideal. D'aquesta manera, quan ens mengem la proteïna, ja tindrem una protecció i serà més fàcil digerir-la. De postre, podem menjar una poma i ametlles crues per no engreixar-nos. En canvi, les ametlles torrades i, sobretot, les garrapinyades, com és lògic, sí que engreixen. Per sopar no cal menjar res i, si mengeu alguna cosa, millor fer-ho d'hora, a les vuit del vespre, Si aneu a dormir tard igualment és aconsellable sopar a les vuit", assegura un dels naturòpates i herbolaris més coneguts de Catalunya.
Com viure més de 120 anys amb qualitat de vida?
L'Albert Rami ens posa exemples del que hauríem de fer i menjar per aconseguir viure més de 120 anys i amb qualitat de vida. El naturòpata i herbolari posa com a exemple el que fa ell mateix un dia qualsevol: "Faig 110 flexions cada dia i avui, per exemple, per esmorzar m'he menjat tres iogurts vegetals, dos plàtans, pol·len, sis dàtils, una poma, tres galetes integrals i dues cullerades de mel. Menjo tant perquè, la nit abans, no he sopat o he menjat poquíssim. Per dinar, em menjo cinc o sis llesques de pa integral amb escalivada per sobre, oli d'oliva i un grapat d'ametlles crues. També m'he menjat un plat d'arròs integral, una amanida i una poma. "La proteïna la porten els fruits secs, els llegums... A la nit, per sopar, només un vas d'aigua o, com a molt, dues maduixes", assegura Albert Rami en l'entrevista en vídeo a ElNacional.cat que podeu veure a l'inici d'aquest article. Segons Rami, també és importantíssim anar de ventre tres vegades cada dia.
El secret de la cullerada d'oli d'oliva abans d'anar a dormir
L'Albert Rami ens confessa un altre secret: "Preneu-vos una cullerada sopera d'oli d'oliva del país mitja hora abans d'anar a dormir. Us anirà molt bé pel cor, el fetge, la circulació...". D'altra banda, segons el conegut naturòpata i herbolari, els llegums, les algues i l'alfals són els aliments més poderosos de la Terra. Si mireu les vitamines, minerals i les proteïnes que porten veureu que l'alfals i, sobretot, les algues són superiors en tot. Si parlem d'algues aconsello l'espirulina perquè són les més potents.
Què hem de fer per no quedar-nos calbs?
L'Albert Rami assegura que a la seva família tots van perdre el cabell menys ell. Té 74 anys i no està calb. Li preguntem quin és el secret i l'explica: "Fregar-nos el cap amb suc de llimona i mel i deixar-ho una bona estona. També podem agafar col o tomàquet, els triturem bé i ens ho posem al cap amb un gorro". Aquests són només alguns dels molts trucs i remeis de l'Albert Rami que pots conèixer àmpliament veient l'entrevista en vídeo que trobaràs a l'inici d'aquesta informació.