Albert Rami, naturòpata i herbolari, en una entrevista en vídeo a ElNacional.cat, ens explica tots els secrets per viure més de 120 anys amb qualitat de vida i amb una salut de ferro. També ens confessa el truc per no quedar-nos calbs i el secret de la cullerada d'oli d'oliva abans d'anar a dormir. Aquests són només alguns dels consells que descobrireu veient aquest vídeo:

 

La dieta ideal

L'Albert Rami ens posa l'exemple dels plats que podem menjar un dia qualsevol en cas de voler fer una dieta ideal: "Dues peces de fruita per fer coixí abans de prendre'ns el cafè amb llet per esmorzar. No t'engreixaràs i et trobaràs bé. Al migdia, un plat de macarrons i pollastre. Per aconseguir que no ens engreixi, abans, ens podem menjar un plat d'amanida amb tomàquet, pebrot, pastanaga, remolatxa, olives i el que t'agradi i ja tenim el coixí ideal. D'aquesta manera, quan ens mengem la proteïna, ja tindrem una protecció i serà més fàcil digerir-la. De postre, podem menjar una poma i ametlles crues per no engreixar-nos. En canvi, les ametlles torrades i, sobretot, les garrapinyades, com és lògic, sí que engreixen. Per sopar no cal menjar res i, si mengeu alguna cosa, millor fer-ho d'hora, a les vuit del vespre, Si aneu a dormir tard igualment és aconsellable sopar a les vuit", assegura un dels naturòpates i herbolaris més coneguts de Catalunya.

Com viure més de 120 anys amb qualitat de vida?

L'Albert Rami ens posa exemples del que hauríem de fer i menjar per aconseguir viure més de 120 anys i amb qualitat de vida. El naturòpata i herbolari posa com a exemple el que fa ell mateix un dia qualsevol: "Faig 110 flexions cada dia i avui, per exemple, per esmorzar m'he menjat tres iogurts vegetals, dos plàtans, pol·len, sis dàtils, una poma, tres galetes integrals i dues cullerades de mel. Menjo tant perquè, la nit abans, no he sopat o he menjat poquíssim. Per dinar, em menjo cinc o sis llesques de pa integral amb escalivada per sobre, oli d'oliva i un grapat d'ametlles crues. També m'he menjat un plat d'arròs integral, una amanida i una poma. "La proteïna la porten els fruits secs, els llegums... A la nit, per sopar, només un vas d'aigua o, com a molt, dues maduixes", assegura Albert Rami en l'entrevista en vídeo a ElNacional.cat que podeu veure a l'inici d'aquest article. Segons Rami, també és importantíssim anar de ventre tres vegades cada dia.

Albert Rami ens explica el truc de la cullerada d'oli d'oliva / Foto: Mar Acero

El secret de la cullerada d'oli d'oliva abans d'anar a dormir

L'Albert Rami ens confessa un altre secret: "Preneu-vos una cullerada sopera d'oli d'oliva del país mitja hora abans d'anar a dormir. Us anirà molt bé pel cor, el fetge, la circulació...". D'altra banda, segons el conegut naturòpata i herbolari, els llegums, les algues i l'alfals són els aliments més poderosos de la Terra. Si mireu les vitamines, minerals i les proteïnes que porten veureu que l'alfals i, sobretot, les algues són superiors en tot. Si parlem d'algues aconsello l'espirulina perquè són les més potents. 

Albert Rami, naturòpata i herbolari, ens explica el secret per no quedar-nos calbs / Foto: Naila Rami

Què hem de fer per no quedar-nos calbs?

L'Albert Rami assegura que a la seva família tots van perdre el cabell menys ell. Té 74 anys i no està calb. Li preguntem quin és el secret i l'explica: "Fregar-nos el cap amb suc de llimona i mel i deixar-ho una bona estona. També podem agafar col o tomàquet, els triturem bé i ens ho posem al cap amb un gorro". Aquests són només alguns dels molts trucs i remeis de l'Albert Rami que pots conèixer àmpliament veient l'entrevista en vídeo que trobaràs a l'inici d'aquesta informació.