Alemanya mira de reüll les restriccions. El país està estudiant la introducció de restriccions més estrictes per a les persones no vacunades, tal com ha fet Àustria, que des d'aquest dilluns ha confinat 2 milions de persones no vacunades a casa seva. L'objectiu és controlar els seus nivells d'infecció, que són els més alts des que va començar la pandèmia.
El dimarts, Institut Robert Koch, l'agència de control de malalties del país, va registrar una taxa d'incidència de set dies de 312 casos per cada 100.000 habitants, amb diverses àrees al país de més de 1.000. Fa un any, abans que s'introduís la vacuna la taxa era de 139, segons recorda el The Guardian. Aquest dimarts també es va informar de 265, menys que l'onada anterior que encara no hi havia vacunes.
Menys d'un 70% de la població està completament vacunada. Un percentatge que queda lluny d'altres països de la UE que tenen percentatges més alts, com és el cas de Portugal (87,6%), Espanya (80,2%) o Itàlia (72,6%). La propagació de la variant delta, que és més infecciosa, i un augment de l'activitat social, retorn al lloc de feina i una campanya de vacunació estancada ha fet que hagin pujat les infeccions de nou. Una cosa semblant a la que ha passat a Àustria i que alguns experts equiparen aquesta pujada amb la cinquena onada a Catalunya.
Alemanya és "2G-plus"
Berlín es prepara per introduir mesures com les d'Àustria encara que no tan escrites. Reben el nom de "2G-plus", segons ha notificat l'alcalde de la ciutat, Michael Müller. Berlín espera reobrir els centres de vacunació que van tancar arreu del país a finals d'estiu, segons constata el The Guardian. Malgrat tot, no podrà passar abans de gener o febrer, segons han ressaltat les mateixes autoritats.
Les regulacions 2G són similars, però no tan estrictes. Només tindran accés a grans esdeveniments els vacunats o persones que hagin passat el coronavirus, presentant una prova diagnòstica negativa. Tampoc permet l'entrada als no vacunats a establiments com hotels o restaurants, segons recullen diversos mitjans.
A l'espera d'un nou govern
Alemanya encara no té un govern, de fet l'Executiu d'Angela Merkel continua en funcions a l'espera que prengui possessió una nova coalició formada per tres partits el mes que ve. I sense govern sembla que no està massa clar quines mesures es podrien aplicar per frenar la pandèmia. En principi la coalició estarà formada, si res canvia per, l'SPD, de centreesquerra, els ecologistes Verds i el Partit Democràtic Lliure (FDP).
Situació a Àustria
La policia austríaca ja ha començat a fer controls de rutina als ciutadans per garantir que les persones no vacunades no surten de casa. El país intenta superar una de les taxes d'infecció que augmenta més ràpidament a Europa.
Les restriccions van entrar en vigor el passat dilluns al matí i afecten prop de 2 milions de persones de 12 anys o més que fins ara han optat per no vacunar-se. Unes 356.000, segons destaca un altre article del mateix diari britànic, porten una primera dosi i poden sortir amb una PCR negativa. Els que no compleixin les normes, però, s'enfronten a multes d'entre 500 a 3.600 euros.