Des de les 00:00h de dimarts 27 de juliol, Espanya passarà a ser considerada zona d'alt risc per Alemanya. L'Institut Robert Koch, l'agència de govern federal alemany i institut de recerca responsable del control i prevenció de malalties al país, ha actualitzat aquesta tarda la classificació de risc que atorga als països, la qual empitjora la consideració d'Espanya que fins ara es trobava entre les zones de risc "simple".
Quarantena de 10 dies
En virtut d'aquesta classificació, a partir de dimarts, les persones que es desplacin d'Espanya fins a Alemanya hauran de passar per un període de quarantena de 10 dies. Aquesta es podrà evitar en cas de dur la pauta completa de vacunació o de poder mostrar un certificat que avali que ja s'ha passat la malaltia. La quarantena es pot acabar prematurament si s'aporta una prova de covid-19 negativa feta 5 dies després de l'arribada. A banda, també cal aportar una PCR abans de desplaçar-se i inscriure's en un registre de viatgers.
La classificació de risc per la qual es regeix Alemanya és fruit de l'anàlisi i l'avaluació conjunta del Ministeri Federal de Salut, el Ministeri d'Afers Exteriors i el Ministeri Federal de l'Interior, de l'Edificació i de l'Interior.
Balears i País Valencià en màxim risc per la UE
Ahir el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties va actualitzar el mapa de risc de contagi a Europa. Bona part dels territoris d'Espanya ja són de color vermell fort, el color amb el qual la Unió Europea indica els territoris que es troben en situació de màxim risc, és a dir, que tenen una incidència acumulada a 14 dies superior als 500 casos per cada 100.000 habitants. Balears i País Valencià estan, des d'ahir, en aquesta classificació.
L'estat espanyol, però, no és l'única zona on les dades empitjoren. Gairebé la totalitat de França, tot Luxemburg i algunes regions d'Itàlia han passat de ser zones de risc baix a ser considerades de risc mitjà. Irlanda i parts de Grècia han passat a risc alt i la major part dels Països Baixos es troben en situació de risc molt alt.
Sanitat augura que caldrà una tercera dosi
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que "tot apunta" que s'administrarà una "tercera dosi de reforç" de la vacuna contra la covid, però no ha determinat quan es començarien a subministrar. Tampoc ha aclarit si aquesta nova dosi de reforç s'aplicarà a totes les vacunes aprovades a l'Estat: Pzifer, Moderna i AstraZeneca. En el cas de Janssen en ser monodosi, el reforç hauria de ser una segona dosi de la vacuna, una possibilitat que Darias no ha comentat.