El paper de l'alimentació en l'esperança de vida està àmpliament demostrat. De fet, la majoria dels països del món en els quals es viu més temps de mitjana, són aquells que duen a terme una dieta saludable, com poden ser la mediterrània o l'asiàtica, rica en aliments vegetals, en proteïnes i greixos saludables per a l'organisme.

De fet, cada vegada es té més clar que no es tracta d'incloure els anomenats superaliments en la dieta, sinó de més aviat ser constant en seguir una alimentació saludable. Els experts rebutgen el terme superaliment i creuen que pot ser contraproduent, ja que posa una expectativa massa alta en una gamma limitada de productes quan, en realitat, una dieta equilibrada és el més pertinent.

Salmón

Però encara que això és cert, sí que és veritat que hi ha certs aliments que són més nutritius que d'altres, i molts que, com han demostrat les investigacions, tenen un efecte protector contra una varietat de malalties. Aquests en són alguns que poden exercir una acció beneficiosa per frenar l'envelliment.

Edamame

Són llavors de soja immadures, servides amb la beina i bullides en aigua i sal. És un aliment molt comú al menjar asiàtic, encara que també gaudeix de molta popularitat als països occidentals en els últims temps. És ric en isoflavones, un tipus de fitoestrògen, que té propietats antiinflamatòries, antioxidants, anticancerígenes i antimacrobianes.

Edamame

Pastanagues

Aquest vegetal, principalment la seva varietat taronja, té un alt contingut de betacarotè, un pigment i carotenoide que el nostre organisme pot convertir en vitamina A. Té beneficis sobre la funció immune, la visió, la reproducció i la comunicació cel·lular. A més, és un antioxidant que pot protegir les cèl·lules del cos del mal per envelliment causat pels radicals lliures.

Les crucíferes

Inclouen una àmplia gamma d'aliments verds, com la col, el bròcoli, les cols de Brussel·les, la col-i-flor, el rave i la col arrissada. Són especialment rics en nutrients com les vitamines C, E, K i àcid fòlic, minerals com el potassi, calci i seleni i carotenoides com la luteïna, betacarotè i zeaxantina. Ajuden a frenar el deteriorament cognitiu i exerceixen un benefici comprovat sobre la salut cardiovascular.

Tofu

Constitueix una bona font de proteïnes, i conté tots els aminoàcids essencials que el nostre cos necessita per sintetitzar proteïnes. A més, també és ric en minerals, que els nostres cossos necessiten per mantenir dents i ossos forts i saludables, i per obtenir energia. El tofu és una font de calci, ferro, manganès, seleni, fòsfor, magnesi, zinc i coure.

Salmó

Es tracta d'un peix que suposa una important font de proteïnes i també d'àcids grassos omega 3, que poden evitar el deteriorament cognitiu associat amb l'envelliment. El salmó també té un alt contingut de potassi i pot prevenir l'aparició de malalties del cor. A més, aquest tipus de peix és ric en el mineral seleni, que contribueix a la salut de la glàndula tiroide, que regula l'activitat hormonal i participa en els processos metabòlics de l'organisme.