Els aliments tenen un gran valor terapèutic i incideixen al nostre organisme de molt diverses maneres. Per exemple, en el nostre estat d'ànim a través de la serotonina. La serotonina és un neurotransmissor que té molt a veure amb les nostres emocions. Provoca la contracció dels vasos sanguinis, ajuda a transmetre informació a través del sistema nerviós i té un paper en la funció cerebral. La serotonina és essencial per a la salut i el benestar en general, i les persones sovint l'associen amb un estat d'ànim positiu.

Són molts els estudis que relacionen la baixa serotonina amb els trastorns de l'estat d'ànim i amb la depressió. Per això és important intentar mantenir uns bons nivells mitjançant l'alimentació. I en aquest punt, té un paper fonamental el triptòfan, que permet la producció de serotonina. El triptòfan és un aminoàcid clau per a la funció cerebral i per el son. Les persones no podem produir triptòfan de forma natural, per la qual cosa l'hem d'obtenir a través de la dieta. I així com la serotonina no la podem trobar als aliments, el triptòfan, sí. Aquests són set aliments que el contenen.

El peix blau

 

Prendre setmanalment dues racions de peix blau proporciona una important quantitat de triptòfan al nostre organisme. A més, és una font d'àcids grassos omega 3, que són importants per a la salut i de vitamina D, que és essencial per tenir ossos i dents fortes i els músculs sans.

Ocells de corral

 

Aliments com el pollastre o el gall dindi, són rics en triptòfan. A més, les restriccions amb la carn tenen a veure amb la carn vermella, per la qual cosa es poden consumir en més ocasions setmanalment.

Ous

 

Un altre dels indispensables en la dieta. A més de proporcionar triptòfan, aporta una sèrie d'aminoàcids essencials amb importants propietats nutricionals. La millor opció és prendre'ls bullits, escaldats i en truita per reduir la quantitat de greix.

Espinacs

 

Les verdures de fulla verda, són font de triptòfan, a més d'altres minerals com el ferro, que ajuden el cos a produir glòbuls vermells saludables.

Llavors

 

Per als vegetarians i vegans, les llavors són una font vegetal de triptòfan, encara que no tan important com el peix blau, les aus o els ous. Es poden prendre diàriament en l'esmorzar, barrejades amb iogurt, al pa o a les amanides empolvorant-les.

La soja

 

Els productes que contenen soja, com el tofu, la llet de soja o la salsa de soja, també són una font considerable de triptòfan i una altra bona opció per a vegetarians i vegans.

Nous

 

Un aliment que hauria d'estar en totes les dietes. A més de triptòfan, suposen una bona font de proteïnes, greixos saludables i fibra.