Catalunya s'ha consolidat com una de les regions líders en l'àmbit de la medicina, no només a Espanya, sinó també a nivell internacional. La seva reputació se sustenta en una combinació d'innovació tecnològica, una extensa xarxa d'hospitals de referència i, sobretot, professionals de la salut que destaquen per la seva formació, experiència i compromís amb els pacients.
En aquest article, presentem una selecció dels 170 millors doctors de Catalunya, incloent diverses especialitats mèdiques.
Cardiologia
1. Dr. Antonio Berruezo Sánchez
Institut del Cor Quirónsalud Teknon
Destacat cardiòleg, actual director del Departament d'Arrítmies i d'Investigació i Innovació de l'Institut del Cor Teknon a Barcelona. Anteriorment, va exercir a l'Hospital Clínic de Barcelona, on va liderar la Unitat d'Arrítmies Ventriculars durant 15 anys. també ha exercit en altres hospitals de referència com la Fundació Jiménez Díaz o l'Hospital Ramón i Cajal de Madrid.
És un pioner en adopció d'eines diagnòstiques que han incorporat posteriorment la majoria de les unitats d'arrítmies del món. També és reconegut pel seu tractament de la mort sobtada, l'implant de marcapassos i desfibril·ladors.
Dirigeix cursos internacionals d'ablació i ha escrit més de 200 articles d'investigació en revistes de prestigi. És membre del grup d'especialistes que redacten guies de tractament d'arrítmies per a societats científiques americanes, europees i asiàtiques. Considerat un dels millors 100 metges d'Espanya per la revista Forbes.
2. Dr. Josep Brugada Terradellas
Hospital Universitari Sant Joan de Déu, Hospital Clínic de Barcelona, Centre Mèdic Teknon (Institut del Cor Quirónsalud Teknon) i Barnaclínic+
El Dr. Josep Brugada Terradellas és un destacat cardiòleg especialitzat en arrítmies i electrofisiologia. Actualment, és consultor sènior de l'Hospital Clínic de Barcelona i director de la Unitat d'Arrítmies Pediàtriques de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i en Barnaclínic+. A més, exerceix en el Centre Mèdic Teknon (Institut del Cor Quirónsalud Teknon).
Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i va obtenir el seu doctorat en la mateixa institució. També es va especialitzar en Cardiologia i en Medicina i Biologia de l'Esport a la Universitat de Montpeller. El 1992 va descriure, juntament amb els seus germans, la Síndrome de Brugada, una malaltia hereditària que augmenta el risc de mort sobtada cardíaca.
Ha presidit l'European Heart Rhythm Association (EHRA) i és el responsable d'Electrofisiologia i Arrítmies en el Comitè Científic de la Societat Europea de Cardiologia (ESC).
A més, ha publicat més de 500 articles en revistes internacionals i ha estat guardonat en més de 15 ocasions per la seva tasca i contribució a la Medicina, incloent el Premi Rei Jaume I de Medicina Clínica i el Premi Fritz Acker de la Sociedad Alemana de Cardiologia.
3. Dr. Xavier Ruyra Baliarda
Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i Institut del Cor Quirónsalud Teknon
El Dr. Xavier Ruyra Baliarda lidera l'equip de Cirurgia Cardiovascular en el Centre Metge Teknon de Barcelona i és cap de Servei de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona. Llicenciat en Medicina i Cirurgia, es va especialitzar en Cirurgia Cardiovascular.
És pioner en l'ús de la realitat virtual i expert en la implantació de vàlvules aòrtiques i la seva reparació, evitant la seva substitució per pròtesis artificials. També és expert en la complexa operació de Ross i en cirurgia de reconstrucció de les cavitats cardíaques. Ha desenvolupat múltiples tècniques com la cirurgia coronària amb el cor bategant, els dispositius de minicirculació extracorpòria, la cirurgia de la fibril·lació aurícular o la cirurgia cardíaca sense sang.
Ha estat reconegut per la seva excel·lència professional amb el premi Top Doctors en diverses ocasions i també la revista Forbes el cita com un dels cinc millors especialistes en cirurgia vascular d'Espanya. És fundador de la Fundació CardioDreams, una organització sense ànim de lucre que realitza intervencions quirúrgiques gratuïtes a persones sense recursos.
4. Dra. Marta Sitges Carreño
Institut Cardiovascular de l'Hospital Clínic
Especialista amb més de 20 anys d'experiència que en l'actualitat dirigeix l'Institut Cardiovascular de l'Hospital Clínic de Barcelona, on a més és responsable del Grup de Treball de Cardiologia Esportiva i cap de la Secció de Diagnòstic Cardiològic No Invasiu. També és professora associada en la Universitat de Barcelona i membre del consell directiu de l'Heart Valve Society.
Es va llicenciar en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i va obtenir el seu doctorat per la Universitat de Barcelona, especialitzant-se en Cardiologia a l'Hospital Clínic i completant un Fellowship en el Cardiovascular Imaging Center, The Cleveland Clinic Foundation, EUA.
Té una àmplia experiència en cardiologia esportiva, imatges cardíaques i malalties valvulars cardíaques, especialment insuficiència mitral i malaltia valvular aòrtica, així com en arrítmies i teràpia de resincronització. I ha publicat més de 200 articles científics i ha estat investigadora principal en més de 20 projectes d'investigació.
5. Dr. Xavier Viñolas Prat
Institut del Cor del Hospital Quirónsalud Barcelona
Destacat cardiòleg especialitzat en arrítmies i electrofisiologia. Actualment, és el director de la Unitat d'Arrítmies de l'Hospital Quirónsalud Barcelona i responsable de l'Institut del Cor de l'esmentat hospital. També és Director Servei Cardiologia de l'Hospital de Sant Pau.
Es va llicenciar en Medicina per la Universidad de Navarra amb Premi Extraordinari, i es va especialitzar en Cardiologia. És Doctor en Medicina per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i Màster en Direcció d'Organitzacions Sanitàries per ESADE. Amb més de 25 anys d'experiència, ha estat pioner en la implantació de marcapassos sense cables i sense cirurgia, una tècnica revolucionària en el camp de la Cardiologia.
Ha publicat nombrosos articles en revistes científiques i ha participat en conferències nacionals i internacionals. Ha estat president del Comitè d'Acreditació en Electrofisiologia de la Secció d'Arrítmies de la Societat Espanyola de Cardiologia i president de la Societat Catalana de Cardiologia. Ha estat premiat per l'AEEC (Associació Espanyola d'Infermeria Cardíaca) i per la SEC (Societat Espanyola de Cardiologia).
6. Dra. Josefa Rafel Rivera
Hospital Universitari Sagrat Cor i Hospital del Mar
La Dra. Josefa Rafel Rivera és la cap del Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Sagrat Cor a Barcelona, tasca que compagina amb la d'especialista en el Servei de Medicina Nuclear, Ergometries Isotòpiques a l'Hospital del Mar (CRC). A més, ha exercit funcions en l'Institut d'Estudis de la Salut Departament de Sanitat i Seguretat Social i en el Consorci Sanitari del Maresme.
Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de Barcelona i va obtenir el seu títol d'especialista en Cardiologia. Ha estat professora al Seminari d'Actualització en Hipertensió Arterial de l'Institut d'Estudis de la Salut. És investigadora i ha publicat nombrosos articles científics.
Està especialitzada en tècniques com l'ecocardiograma Doppler Color i ergometries. Col·labora com a docent a la Universitat de Barcelona des de fa més de 25 anys. Entre els seus reconeixements, ha estat guardonada amb el premi Jaume Aiguader i Miró 1989 que atorga l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i les Balears.
7. Dr. Juli Carballo Garrido
Institut del Cor Quirónsalud Teknon Hospital El Pilar
El Dr. Juli Carballo Garrido actualment és cap del Servei de Cardiologia del Centre Mèdic Teknon i de l'Hospital El Pilar a Barcelona. Anteriorment, va exercir com a cardiòleg en l'Institut Cardiovascular Sant Jordi de la mateixa ciutat i va ser coresponsable de la Unitat d'Hemodinàmica de la Policlínica Guipúscoa de Sant Sebastià, en la qual es van realitzar durant aquells anys al voltant de 6 000 cateterismes i 3.000 procediments d'intervencionisme coronari percutani.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, es va especialitzar en Cardiologia Intervencionista a l'Hospital Vall d'Hebron. Ha participat en més de 1.000 procediments en l'àmbit de l'Hemodinàmica i la Cardiologia Intervencionista, tant en patologia cardíaca coronària com com estructural.
Ha col·laborat en més de 40 comunicacions en congressos nacionals i internacionals i ha publicat una vintena d'articles en revistes científiques. Està acreditat per la Secció d'Hemodinàmica i Cardiologia Intervencionista de la Societat Espanyola de Cardiologia.
8. Dr. Fernando Worner Diz
Hospital Universitari Arnau de Vilanova i Avantmèdic Lleida
El Dr. Fernando Worner és cap del Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i professor associat de la Catedra de Patologia General de la Universitat de Lleida, activitats que compagina amb la prestació de serveis de cardiologia a Avantmèdic Lleida.
Al llarg de la seva carrera, ha treballat a l'Hospital de la Vall d'Hebron, l'Hospital Provincial de Múrcia i l'Hospital Universitari de Bellvitge. Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en Cardiologia, via MIR, a l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron. A més, va obtenir el seu doctorat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona.
És expert en hemodinàmica cardíaca i atenció a les cures intensives cardiològiques. També és especialista en diagnòstic i tractament de malalties cardiovasculars, incloent malalties coronàries, insuficiència cardíaca, hipertensió arterial i arrítmies. En l'àmbit de la investigació, és un referent en electrofisiologia de la isquèmia miocárdica i ha publicat diversos articles científics en revistes mèdiques nacionals i internacionals.
9. Dr. Toni Bayés-Genís
Hospital Germans Trias i Pujol
El Dr. Antoni Bayés-Genís és director de l'Institut del Cor del Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (iCor) a Badalona. Es va llicenciar i es va doctorar en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar en Cardiologia en el Ministeri d'Educació i Cultura. Ha desenvolupat una carrera destacada en l'àmbit clínic i d'investigació.
Pioner en identificar la capacitat autoregenerativa del cor humà i la presència de microquimerisme cardíac, compta amb 9 patents internacionals entre les quals destaca l'ús de l'enginyeria biològica de teixits per restaurar la funció cardíaca, el potencial cardíac de diversos tipus de cèl·lules mare, nous biomarcadors per a la miocardiopatia i la detecció precoç d'episodis cardiovasculars.
És un referent en l'ús de les cèl·lules mare mesenquimales (derivades de teixit adipós, progenitors circulants i derivades del cordó umbilical) i l'enginyeria de teixits cardíacs per salvar i restaurar el miocardi lesionat. A més, és professor titular de Cardiologia a la UAB i vicepresident de programes de mobilitat estudiantil a la Facultat de Medicina de la mateixa universitat.
10. Dr. Josep Comín Colet
Hospital Universitari de Bellvitge
Destacat cardiòleg especialitzat en insuficiència cardíaca i trasplantament. Actualment, és cap del Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge i dirigeix el Grup d'investigació en malalties cardiovasculars (BIO-HEART) de l'Institut d'Investigació Biomèdica, IDIBELL.
A més és professor associat en la Universitat de Barcelona. Ha treballat a l'Hospital General d'Igualada i a l'equip d'Insuficiència Cardíaca i Trasplantament cardíac de l'Hospital de Bellvitge. També ha estat cap de la Secció d'Insuficiència Cardíaca i director del Grup d'Investigació Biomèdica en Malalties del Cor de l'Hospital del Mar.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, es va especialitzar en Cardiologia a l'Hospital de Bellvitge i va ser Resident de Medicina Interna al Regne Unit (Scarborough, NorthYorkshire). Ha estat vicepresident de la Societat Catalana de Cardiologia i és membre de la Junta directiva de la Secció d'Insuficiència Cardíaca de la Societat Espanyola de Cardiologia. L'Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada l'inclou al TOP 100 dels millors metges que exerceixen en hospitals de Catalunya.
Cirurgia general i de l'aparell digestiu
11. Dr. Antonio De Lacy Fortuny
Clínica Rotger i Institut Quirúrgic Lacy en Hospital Quirónsalud Barcelona
És una eminència en tècniques quirúrgiques per al tractament del càncer colorectal. Va efectuar la primera laparoscòpia 3D del món i va ser el primer cirurgià a Espanya en aplicar diverses tècniques digestives sense incisions. És el director de l'Institut Quirúrgic Lacy (IQL), especialitzat en cirurgia mínimament invasiva, robòtica i laparoscòpica i, fins a 2022 va ser cap del Servei de Cirurgia Gastrointestinal de l'Hospital Clínic de Barcelona.
A més, exerceix a la Clínica Rotger i dirigeix l'Institut Quirúrgic Lacy a l'Hospital Quirónsalud Barcelona. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, es va especialitzar en Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu a l'Hospital Clínic. Ha realitzat estades formatives al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York, a l'Hospital Saint Mark's de Londres i a l'Hospital Lahey Clinic de Boston.
És el creador d'AIS Channel, plataforma de formació online de cirurgians, líder a nivell mundial i ha rebut més de 20 reconeixements per la seva tasca, com el Premi Nacional a l'Excel·lència, el Premi a la Millor Trajectòria Professional o el Premi Rei Jaume I d'Investigació Mèdica.
12. Dr. Miguel Pera Román
IMIM- Hospital del Mar, Parc de Salut Mar, Hospital Clínic i barnaclínic+
El Dr. Miguel Pera és cap de la secció de Cirurgia Gastrointestinal del Servei de Cirurgia de l'Hospital del Mar de Barcelona i coordinador del Grup d'Investigació en Carcinogènesi Gastroesofàgica del seu Institut d'Investigacions Mèdiques (IMIM). També és cap de Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Clínic de Barcelona i Cirurgià digestiu en barnaclínic+. Exerceix, a més, com a catedràtic a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i va obtenir el seu doctorat en Medicina, amb premi extraordinari. Es va especialitzar en l'Hospital Clínic de Barcelona. També s'ha format als Estats Units a la Mayo Clinic i al Canadà a l'hospital Hôtel de Dieu de Mont-real. És un referent en la cirurgia del càncer de còlon i recte, cirurgia laparoscòpica i carcinomatosi peritoneal.
Compte amb una àmplia experiència investigadora, actualment lidera el Grup d'Investigació en Càncer Colorectal, Programa de Càncer de l'IMIM - Hospital del Mar (Parc d'Investigació Biomèdica de Barcelona) i és membre honorari d'aquesta institució en reconeixement a la seva trajectòria.
13. Dr. Manuel Prados Guzmán
Hospital Universitari Dexeus i Unitat Cirurgia Barcelona
El Dr. Manuel Prados Guzmán acumula més de 30 anys d'experiència i és un referent en cirurgia laparoscòpica, cirurgia de l'obesitat mòrbida, diabetis i coloproctología. En l'actualitat exerceix com a cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari Dexeus i és coordinador mèdic i quirúrgic de la Unitat Cirurgia Barcelona.
Ha treballat en importants centres hospitalaris com l'Hospital Clínic de Barcelona, la Clínica Teknon i l'Hospital de Barcelona. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1988 i va obtenir la seva especialització en Cirurgia General i Digestiva a l'Hospital Clínic el 1994.
Posteriorment, va completar la seva formació en el Servei de Cirurgia Oncològica del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York, on es va especialitzar en Cirurgia Oncològica. Compagina la seva activitat assistencial col·laborant amb diversos projectes de cooperació internacional a l'Índia i en diversos països de l'Àfrica, a través d'institucions com la Fundació Vicente Ferrer, Metges Sin Fronteras i el Grup d'Acció Solidària Internacional.
14. Dr. Alberto Díez-Caballero Alonso
Quirúrgica Cirurgians Associats, Centre Mèdic Teknon i Hospital Universitari Dexeus
El Dr. Alberto Díez-Caballero Alonso és codirector de l'equip Quirúrgica Cirurgians Associats i responsable de la Unitat de Cirurgia de l'Obesitat i Diabetis en el Centre Mèdic Teknon i a l'Hospital Universitari Dexeus a Barcelona. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat del País Basc el 1990 i es va especialitzar en Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu a la Clínica Universitat de Navarra, on va obtenir el premi extraordinari per la seva tesi doctoral el 2003.
Va completar la seva formació en el Servei de Trasplantaments del Departament de Cirurgia General al Medical Center de la Universitat de Michigan. És pioner en tècniques de cirurgia laparoscòpica avançada i robòtica, incloent la tècnica LESS (cirurgia laparoscòpica per un únic orifici) i la cirurgia robòtica Da Vinci. Ha treballat a l'Hospital Clínic de Barcelona, on va implementar el protocol de tractament del càncer gàstric per laparoscòpia.
Va rebre el Premi Extraordinari per la seva tesi doctoral a la Clínica Universitària de Navarra, guardó que reconeix l'excel·lència en la seva investigació i la seva contribució a l'especialitat.
15. Dr. José Manuel Fort López-Barajas
Hospital Universitari Vall d'Hebron, Centre Mèdic Teknon
El Dr. José Manuel Fort López-Barajas és un destacat professional amb més de 30 anys d'experiència i un referent nacional en Cirurgia de l'Aparell Digestiu. Amb mig miler de pacients intervinguts, és considerat un dels especialistes més importants en cirurgia laparoscòpica robòtica aplicada al tractament quirúrgic de l'obesitat.
En l'actualitat exerceix com a cap de la Unitat de Cirurgia Endocrina, Bariàtrica i Metabòlica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron a Barcelona i com a especialista en el Centre Mèdic Teknon. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb el grau d'excel·lent i va obtenir el seu doctorat en Medicina i Cirurgia amb la qualificació de cum laude.
Ha realitzat diverses estades formatives a l'estranger, adquirint una àmplia experiència. Ha publicat més de 200 articles científics en revistes nacionals i internacionals. A més, és Cirurgià d'Excel·lència en Cirurgia Bariàtrica i Metabòlica per l'European Accreditation Council for Bariatric Surgery (EAC-BS).
16. Dra. Constanza Ballesta Ferrer
Centre Mèdic Teknon, Grup Quirúrgica Cirurgians Associats de la Clínica Dexeus
La Dra. Ballesta és una especialista experta en cirurgia laparoscòpica, cirurgia endocrina i cirurgia de l'obesitat. Actualment, treballa en el Centre Mèdic Teknon i en la clínica Dexeus amb el Grup Quirúrgica Cirurgians Associats on ha creat la unitat de cirurgia endocrina i bariàtrica en col·laboració amb la Dra. Sesmilo. Anteriorment, va exercir a la Clínica Saint Jean, on va crear i va dirigir la Unitat de Cirurgia Endocrina i Metabòlica.
Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en Cirurgia General i Digestiva a la Universitat Catòlica de Lovaina, Brussel·les. Ha completat la seva formació en l'ús de robòtica per a la cirurgia a Chicago (USA); en cirurgia esòfag-gàstrica en Sao Paolo (Brasil); en cirurgia de paret a Roma (Itàlia); en cirurgia de l'obesitat a Brussel·les (Bèlgica); i en cirurgia colorectal a Paris (França).
A Barcelona a més va realitzar un fellowship a l'Hospital Clínic en cirurgia hepàtica i trasplantament hepàtic. El 2019, va rebre el Premi Metge de l'Any per la seva trajectòria professional internacional i la publicació Vanitatis l'ha reconegut com una de les 50 millors doctores d'Espanya.
17. Dr. Ramiro Durán Bermejo
Clínica ServiDigest Barcelona
El Dr. Ramiro Durán Bermejo és subdirector mèdic de la Clínica ServiDigest a Barcelona, on, a més, forma part del Comitè Científic del Departament de Docència i Formació. Anteriorment, va exercir com a cap del Servei d'Aparell Digestiu de l'Hospital Militar de Barcelona. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Complutense de Madrid i es va especialitzar en Aparell Digestiu com a metge intern resident en l'Hospital Gómez Ulla de la mateixa universitat.
Exerceix la docència com a professor en el programa de pràctiques dels estudis universitaris d'Infermeria, Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.
Ha participat en nombrosos cursos i congressos de rellevància en gastroenterologia, coloproctología, endoscòpia digestiva, hepatologia i malaltia inflamatòria intestinal. Forma part de les principals societats científiques relacionades amb l'especialitat d'Aparell Digestiu i Endoscòpia Digestiva i és membre dels grups especialitzats de la SEED en Resecció, Endoscòpia del 3r espai i Sedació.
18. Dr. César Ginestà Martí
Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, HLA Internacional Barcelona
El Dr. César Ginestà Martí és un reconegut especialista en Cirurgia General i Aparell Digestiu, expert en coloproctología, cirurgia hepatobiliopancreática, colelitiasis, glàndules suprarenals i en l'abordatge laparoscòpic de l'hèrnia inguinal; inclosa la minilaparoscópia i la cirurgia transumbilical.
Amb més de quinze anys d'experiència, en l'actualitat treballa com a especialista de l'equip de Cirurgia General i Digestiva en Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, com a membre de l'equip d'Assistència Quirúrgica a l'Hospital Delfos i com a especialista de l'equip de Cirurgia General i Digestiva en HLA Internacional Barcelona. Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de Barcelona el 2002 i es va especialitzar en Cirurgia General i Digestiva a l'Hospital Clínic de Barcelona entre 2003 i 2008.
Compagina la seva tasca assistencial amb la docència i la investigació, sent professor clínic de la Universitat de Barcelona en l'assignatura de Malalties de l'aparell digestiu. És col·laborador de l'equip de Cirurgia General BICAD, compost per cirurgians altament qualificats i amb àmplia experiència en tècniques quirúrgiques avançades, i autor de diverses publicacions científiques en revistes, tant d'origen nacional com internacional.
19. Dr. Jordi Roura Onaindia
Hospital Universitari General de Catalunya
El Dr. Jordi Roura Onaindia és especialista en patologia colorectal. En l'actualitat treballa com a cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari General de Catalunya, on anteriorment es va desentrampar com a metge adjunt.
Al llarg de la seva trajectòria ha estat metge adjunt de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu a l'Hospital de Terrassa, a l'Hospital del Mar (en Urgències del Servei de Cirurgia General i Digestiva) i a l'Hospital General de Catalunya. En aquest últim, entre 2005 i 2010, va presidir la Comissió d'Històries Clíniques i va formar part de la Comissió d'Infeccions i del Comitè del Bloc Quirúrgic Central.
Actualment, col·labora en seminaris i pràctiques de cirurgia en la Universitat Internacional de Catalunya. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu a l'Hospital del Mar. És membre de l'Associació Espanyola de Cirurgia, la Societat Catalana de Cirurgia, i forma part de diverses comissions de l'Hospital General de Catalunya, com la d'Històries Clíniques, Infeccions i el Comitè del Bloc Quirúrgic Central.
20. Dr. Javier Foncillas Corvinos
Hospital Universitari Sagrat Cor, Institut de Cirurgia General i digestiva Dr. Foncillas
Destacat cirurgià general i digestiu amb una àmplia trajectòria en la cirurgia de l'obesitat mòrbida i metabòlica, camp a què ha dedicat gran part de la seva carrera des de 1984, sent un dels primers experts en cirurgia laparoscòpica bariàtrica a Espanya.
Actualment, és Cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva a l'Hospital Universitari Sagrat Cor, on també coordina la Unitat de Cirurgia Metabòlica i Obesitat Mòrbida. Aquest equip realitza més de 300 cirurgies bariàtriques a l'any i aplica tècniques mínimament invasives com la laparoscòpia.
A més, és professor clínic de la Universitat de Barcelona i fundador de l'Institut de Cirurgia General i digestiva Dr. Foncillas. Graduat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1975, va obtenir la seva especialització en Cirurgia Digestiva a l'Hospital Beaujon de París.
Finalment, es pot esmentar que és membre fundador de societats com la Societat Espanyola de Cirurgia de l'Obesitat i la Societat Espanyola de Cirurgia Laparoscòpica, a més de pertànyer a la Societat Francesa de Cirurgia i altres organitzacions internacionals. Combina la seva activitat clínica amb la investigació, la publicació d'articles científics.
Cirurgia plàstica, estètica i reparadora
21. Dr. Jorge Planas Guash
Clínica Planas
Prestigiós especialista, director mèdic de la Clínica Planas i cirurgià associat d'AMREF (African Medical and Research Foundation), organització benèfica de la qual és fundador, guardonada amb el Premi Princesa d'Astúries el 2018. Exerceix la docència com a professor dels Cursos de Doctorat en Cirurgia Plàstica, en el Departament de Cirurgia de la Universitat Autònoma de Barcelona; així com de diferents màsters.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Còrdova el juny de 1989, es va especialitzar en Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica per la Università degli studi di Roma "Tor Vergata". Va realitzar la seva tesi doctoral rebent la qualificació de cum laude. Ha estat distingit amb nombrosos guardons entre els quals es troben la Creu d'Or de l'Agrupació Espanyola de Foment Europeu; la Medalla d'Or del Fòrum Europa i la Medalla Europea al Mèrit del Treball de l'Associació Europea d'Economia i Competitivitat.
Ha estat elegit per la revista Forbes en diverses edicions entre els 100 millors metges d'Espanya. És Acadèmic d'Honor de la Il·lustre Acadèmia de Ciències de la Salut Ramón i Cajal.
22. Dr. Vicente Paloma Mora
Institut Doctor Paloma en Centre Mèdic Teknon
El Dr. Paloma és un destacat especialista pioner en tècniques avançades de cirurgia plàstica i estètica. És expert en liposucció, abdominoplastia, rinoplàstia, alopècia, augment i reducció mamària, àmbit en el qual és especialment reconegut. Actualment dirigeix l'Institut Doctor Paloma al Centre Mèdic Teknon de Barcelona.
Amb més de 30 anys d'experiència, ha estat cap del Departament de Cirurgia Plàstica i Estètica de la Clínica Universitària de Navarra i ha treballat a l'Hospital Clínic de Barcelona i l'Hospital Sant Joan de Déu, especialitzant-se en malformacions craniofacials. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra, on va obtenir el títol de Doctor Cum Laude i el Premi Extraordinari. Ha realitzat, a més, estades formatives en prestigiosos centres internacionals com el Jackson Memorial Hospital de Miami i la Universitat de Los Angeles. Ha estat vicepresident de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica.
23. Dra. Mireia Ruiz Castilla
Institut Ruiz Castilla, Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital Universitari Dexeus
La Dra. Mireia Ruiz Castilla és cap del Servei de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora de l'Hospital Quirónsalud Barcelona, on lidera un equip de professionals experts en tècniques de microcirurgia i cirurgies d'alta complexitat. També és cap de Servei a l'Hospital Universitari Dexeus i directora de l'Institut Ruiz Castilla. Anteriorment, va treballar a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, on va participar en els dos primers trasplantaments de cara realitzats a Espanya, incloent el primer trasplantament total de cara del món.
És llicenciada en Cirurgia Plàstica i doctora en Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i ha realitzat estades formatives en el MD Anderson Cancer Center de Houston, el Chang Gung Memorial Hospital de Taiwan o l'Hospital Saint Louis de París.
Ha estat reconeguda entre els cinc millors cirurgians plàstics d'Espanya per la revista Forbes i ha rebut altres distincions com el Premi al Millor Article Científic Publicat a la Revista Espanyola de Cirurgia Plàstica o el Premi al Millor Treball Científic Presentat en el Congrés Nacional de Cirurgia Plàstica.
24. Dr. David Priego
Hospital Universitari Sagrat Cor, Hospital HM Nou FDelfos i Clíniques BarnaMedik
El Dr. David Priego és un especialista en cirurgia plàstica i reconstructiva mamària avançada, cirurgia facial i microcirurgia, amb un enfocament particular en la rinoplàstia ultrasònica. Actualment, exerceix a l'Hospital Universitari Sagrat Cor i a l'Hospital HM Nou Delfos a Barcelona. És, a més, director mèdic de Clíniques BarnaMedik. Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en Cirurgia Plàstica, Reconstructiva i Estètica a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol a Badalona.
Durant la seva trajectòria, ha desenvolupat estades a l'estranger que li han permès assolir l'excel·lència en camps com la microcirurgia i la supermicrocirurgia. Realitza una notòria activitat divulgativa i investigadora, amb nombroses publicacions a nivell nacional i internacional.
Ha estat reconegut com un dels Top 10 millors cirurgians plàstics de Catalunya en els anys 2021, 2022 i 2023 per l'Institut de Investigació i Medicina Aplicada (IRMA) i apareix en la llista dels 150 millors metges de Catalunya del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC).
25. Dr. Daniel Garcia Paricio
Centre Mèdic Teknon i Hospital Universitari Sagrat Cor
El Dr. Daniel García Paricio és un destacat cirurgià plàstic, estètic i reparador amb més de 15 anys d'experiència. Actualment, exerceix en el Centre Mèdic Teknon i a l'Hospital Universitari Sagrat Cor a Barcelona.
Ha treballat en diverses institucions mèdiques de prestigi, incloent l'Institut Javier de Benito, la Clínica Mediterrània i l'Hospital Clínic de Barcelona. També ha exercit la docència en l'International Master in Reconstructive Microsurgery organitzat pel Servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau.
Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia el 1998 a la Universitat Autònoma de Barcelona, obtenint un dels deu millors currículums acadèmics a nivell estatal. Va completar la seva formació especialitzada en Cirurgia Plàstica, Reconstructiva i Estètica a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
És membre de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica i ha estat autor de nombrosos articles científics i divulgatius. A més, ha col·laborat professionalment amb cirurgians de primera línia a nivell internacional i ha participat en nombrosos congressos, sessions i seminaris.
26. Dra. Anna López Ojeda
Hospital de Bellvitge, Institut Català d'Oncologia (ICO), Clínica CIM i Clínica Corachán
La Dra. Anna López Ojeda és una de reconeguda cirurgiana plàstica, estètica i reparadora amb més de 20 anys d'experiència. És experta en blefaroplàstia, lífting facial, lipofilling, liposucció, abdominoplastia, reconstrucció mamària i rinoplàstia.
Actualment, és cap del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l'Hospital Universitari de Bellvitge, on va encapçalar l'equip que va realitzar el primer trasplantament facial al món que es realitza en asistòlia controlada. També exerceix com a cirurgiana plàstica a la Unitat Funcional de Mama de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i passa consulta a la Clínica CIM; a la Clínica Corachán; i a Quirurgia x Cirurgia Plàstica i Estètica a Barcelona.
Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar en Cirurgia Plàstica i Reparadora a l'Hospital de Bellvitge. És membre numerari de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica (SECPRE) i de la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamària.
27. Dr. Joan Fontdevila Font
Hospital Clínic de Barcelona, barnaclínic+
El Dr. Joan Fontdevila Font és un destacat cirurgià plàstic, estètic i reparador amb més de 20 anys d'experiència. En l'actualitat treballa com a cap del Servei de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora de l'Hospital Clínic de Barcelona i és especialista en barnaclínic+. És expert en cirurgia estètica de mama, contorn corporal i cirurgia facial. També ha estat professor del Departament de Cirurgia i Especialitats Quirúrgiques de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.
Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i va obtenir el seu doctorat en Medicina i Cirurgia a la mateixa universitat, especialitzant-se via MIR a l'Hospital de Bellvitge. Va completar la seva formació amb estades a la Universitat de Stanford de Califòrnia, a la Clínica del doctor James Stuzin a Miami, i a la Clínica doctor Obagide Beverly Hills a Los Angeles.
Les seves línies d'investigació se centren en les tècniques de reconstrucció mamària amb empelts de greix i cèl·lules mare, l'ús de les pròtesis de mama, la lipidistrofia pel VIH i el tractament i profilaxi de les cicatrius amb factors inhibidors del seu creixement.
28. Dr. Ivan Mañero
IM Clínic
Reconegut cirurgià plàstic, estètic i reparador, amb més de 20 anys d'experiència. És el fundador d'IM CLINIC, una de les clíniques de cirurgia estètica i reparadora més innovadores d'Europa. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona amb matrícula d'honor i després de completar la seva formació com a metge, va realitzar estades amb els més destacats experts internacionals de l'especialitat en alguns dels millors hospitals dels Estats Units, Brasil, Anglaterra i Espanya.
És pioner en nombroses tècniques mèdiques de cirurgia estètica i reparadora, trastorns de gènere i va ser l'encarregat d'organitzar i crear els protocols quirúrgics de la Unitat de Trastorns de Gènere de l'Hospital Clínic de Barcelona i de la Unitat Quirúrgica de Gènere a Cuba. És director del Màster Internacional de Cirurgia Genital i professor en el Màster de Terra Pelvià a la UManresa. També és conegut pel seu compromís amb la cooperació internacional, havent fundat una ONG a l'Àfrica per realitzar projectes de desenvolupament. Ha estat reconegut com a millor cirurgià plàstic als Top Doctors Awards 2023.
29. Dr. Josep M.ª Serra Renom
UIC Barcelona a Quirónsalud Barcelona
Amb 40 anys d'experiència, actualment, és director de l'Institut de Cirurgia Estètica i Plàstica Dr. Serra Renom a l'Hospital Quirónsalud Barcelona i catedràtic a la Universitat Internacional de Catalunya.
També ha presidit la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica i l'Associació Espanyola de Microcirurgia. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra en i es va doctorar amb la qualificació d'excel·lent cum laude, ampliant la seva formació en hospitals del Regne Unit, Itàlia, Nova York, Miami, Nova Jersey, Toronto o Suïssa.
És pioner en tècniques de rejoveniment facial mínimament invasives i en la col·locació de pròtesis anatòmiques per via axil·lar a nivell subfascial mitjançant ajuda endoscòpica. Ha dissenyat i patentat el seu propi instrumental quirúrgic per realitzar aquestes tècniques.
És creador i posseïdor de sis patents, autor de 6 llibres de l'especialitat, de més de 230 publicacions científiques i membre del consell editorial de nombroses revistes. Ha rebut la Medalla al Mèrit Professional de la Ciutat de Barcelona i el Premi Nacional de Cirurgia i ha estat nomenat Membre d'Honor del Consell Europeu de Doctors.
30. Dr. Jaume Masià Ayala
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Clínica Planas
Actualment, és director del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, càrrec que compagina amb el de director de la Unitat de Reconstrucció Mamària Avançada i de Microcirurgia de la Clínica Planas. És, a més, professor associat del Departament de Cirurgia de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona i director del Màster Internacional de Microcirurgia Reconstructiva.
Anteriorment, va exercir en prestigiosos centres internacionals, incloent el Radcliffe Infirmary a Oxford, el Queen Victoria Hospital al Regne Unit i l'Hospital Universitari de Hèlsinki a Finlàndia. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Cirurgia Plàstica i Reparadora a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, va completar la seva formació en el Tokyo University Hospital (Japó) i en l'East Cooper Regional Medical Centre Hospital (EE.UU), així com en centres referents del Regne Unit, Finlàndia i Bèlgica.
És pioner en tècniques de microcirurgia per a la reconstrucció mamària i en el tractament de la limfoedema, havent introduït aquestes tècniques avançades a Espanya.
Dermatologia
31. Dra. Cristina Paradelo García
Institut Dermatológic Integral
La Dra. Cristina Paradelo García és una destacada dermatòloga amb més de 25 anys d'experiència, reconeguda pel seu enfocament integral i personalitzat en la cura de la pell i el cabell. Està especialitzada en tricologia, trasplantament de cabell, alopècia, làser per a cicatrius i per a taques a la pell, dermatologia estètica i dermatologia quirúrgica.
En l'actualitat, exerceix com a directora mèdica en l'Institut de Dermatologia Integral de Barcelona. També ha treballat durant gairebé 15 anys a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i durant més d'una dècada en DermaClinic.
Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i va completar la seva especialització en Dermatologia i Venereologia via MIR a l'Hospital Clínic de Barcelona. Al llarg de la seva trajectòria professional ha optat per una formació contínua i constant, realitzant diferents cursos i el doctorat en investigació. És reconeguda pel seu enfocament integral i personalitzat en la cura de la pell i el cabell.
32. Dra. Empara Rodríguez Álvarez
Centre Dermatològic Empara Rodríguez, Institut Dermatològic Integral de Barcelona
La Dra. Empara Rodríguez Álvarez és una reconeguda dermatòloga amb més de tres dècades d'experiència en el camp de la Dermatologia medicoquirúrgica i estètica. Actualment, exerceix com a dermatòloga a l'Institut Dermatològic Integral de Barcelona i també dirigeix el seu propi centre, el Centre Dermatològic Doctora Empara Rodríguez, a més, imparteix cursos en el Màster Dermoexpert del Col·legi de Farmacèutics.
També ha treballat a la consulta del doctor Enrique Rovira Carbonell; al Centre Mèdic Sant Feliu, a la Clínica Corachán, a la Policlínica de Barcelona, a l'Institut Català de Salut i a l'Hospital del Sagrat Cor de Barcelona. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar en Dermatologia a l'Hospital del Sagrat Cor.
Té el Màster en Toxina Botulínica; en Gestió de Consultes Mèdiques per ESADE i en Tècniques de Farcits Facials. És experta en el tractament de pells sensibles, eliminació de lesions pigmentades amb làser, dermatitis atòpica, aranyes vasculars, rosàcia i taques a la pell.
33. Dra. Ana Vilà Juliol
Institut Dermatòlogic Girona
La Dra. Anna Vilà Juliol és una reconeguda dermatòloga amb més de 30 anys d'experiència en dermatologia medicoquirúrgica i venereologia. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, va completar la seva especialització a Alemanya, formant-se a l'Hospital de Mannheim-Universitat d'Heidelberg i en la Consulta de Dermatologia i Al·lergologia del Dr. Ch. Raulin a Karlsruhe. A més, va realitzar una estada al Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari de Zuric i va obtenir el Diploma d'Al·lergologia per la Bezirksärztekammer Nordbaden a Karlsruhe.
Actualment, forma part de l'equip de l'Institut Dermatològic Girona, on ofereix els seus serveis especialitzats en el diagnòstic i tractament de malalties de la pell; i és titular del Servei de Dermatologia de l'Hospital VOT de Madrid, on es destaca per la seva capacitat per diagnosticar i tractar una àmplia varietat de patologies dermatològiques amb precisió i empatia. El seu compromís amb l'excel·lència mèdica i el seu enfocament centrat en el pacient la converteixen en una professional de referència en el seu camp.
34- Dr. Josep González Castro
IDERMA - Hospital Universitari Quirón Dexeus de Barcelona
Amb més de 25 anys d'experiència és un dermatòleg expert en tècniques làser per eliminar lesions a la pell, en càncer de pell i melanoma, així com en cirurgia de Mohs d'extirpació de càncer cutani. Actualment, és el director mèdic i fundador d'IDERMA (Institut de Dermatologia Avançada), de l'Hospital Universitari Quirón Dexeus de Barcelona. Anteriorment, va treballar a l'Hospital del Mar de Barcelona, així com a l'Hospital San Rafael o l'Institut Català de Salut.
Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb una qualificació d'excel·lent i es va especialitzar via MIR en Dermatologia Médico-Quirúrgica i Venereologia a l'Hospital Clínic de Barcelona. Participa activament com a ponent en nombrosos congressos i conferències, tant nacionals com internacionals, i organitza cursos i reunions.
És membre de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV), de l'European Academy of Dermatology and Venereology i del Grup Espanyol de Dermatologia Quirúrgica, Làser i Oncològica Cutània (GECIDOC). Ha estat reconegut com dos dels doctors més ben valorats pels pacients de Top Doctors Espanya.
35. Dra. Alba Martínez Satorres
Institut Catalá de la Salut, EAP Passeig Sant Joan
Experta en infeccions de transmissió sexual i medicina familiar i comunitària. Treballa a l'Institut Català de la Salut com a especialista en infeccions de transmissió sexual al CAP Raval Nord i, a més, exerceix com a metgessa de família i comunitària a l'EAP Passeig Sant Joan. També és coordinadora del Grup de Dermatologia de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC).
Anteriorment, va desenvolupar la seva activitat clínica al Servei d'Urgències de l'Hospital del Mar-Parc de Salut MAR. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Lleida i va obtenir el títol d'especialista en Medicina de Família i Comunitària al CAP Raval Sud i a l'Hospital del Mar, completant la seva formació a la Unitat Docent Barcelona ICS. Ha rebut beques per incentivar programes d'innovació docent i ha publicat nombrosos articles científics en revistes especialitzades.
L'Acadèmia Ciències Mèdiques Catalunya i Balears l'ha premiat pel seu programa d'innovació docent per "Millorar la salut sexual i la prevenció, detecció i tractament de les infeccions de transmissió sexual en tres grups de joves mitjançant un joc".
36. Dra. Montserrat Salleras Redonnet
Hospital Universitari Sagrat Cor
Referent en el camp de l'oncologia cutània, tant en la seva prevenció com en el seu tractament, així com en malalties autoimmunes, rosàcia i acne. Actualment, és cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Sagrat Cor a Barcelona, on atén unes 3.400 cirurgies anuals. També és docent associada a la Universitat de Barcelona i ha participat en més 175 cursos i seminaris sobre la seva especialitat.
Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, on també va obtenir el seu doctorat amb la qualificació de cum laude. A més de la seva tasca clínica, és investigadora en el camp de la indústria farmacèutica. Compta amb nombroses publicacions en revistes especialitzades espanyoles i internacionals i ha escrit 10 llibres sobre dermatologia.
És membre de l'European Dermato-Epidemiology Network (EDEN) i membre de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia. A més, lidera multitud de campanyes per a la prevenció i diagnòstic del melanoma maligne. La revista Vanitatis la situa entre les 50 millors d'Espanya de la seva especialitat.
37. Dr. Francisco López Gil
Centre Mèdic Teknon, DermAndTek, Clínica Dr. López Gil
El Dr. Francisco López Gil va fundar el 1994 la Unitat de Dermatologia del Centre Mèdic Teknon, on actualment exerceix el càrrec de director mèdic. Sota el seu lideratge, ha format un equip de professionals especialitzats que aborden una àmplia gamma d'àrees, incloent dermatologia clínica, estètica, oncològica i laserterapia. També és fundador de la clínica DermAndTek al Principat d'Andorra i té la seva pròpia clínica Dr. López Gil que ofereix serveis en Dermatologia Clínica i Estètica amb les últimes tecnologies en teràpia làser i fototeràpia.
Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i va completar la seva especialització en Dermatologia Médico-Quirúrgica i Venereologia via MIR a l'Hospital del Sagrat Cor de Barcelona. Després de finalitzar la seva especialitat, va treballar a l'Hospital del Sagrat Cor de Barcelona, on va adquirir experiència en cirurgia dermatològica i laserterapia. És expert en dermatologia clínica, estètica, oncològica, caiguda de cabell, laserterapia, hipersudoració i hiperhidrosi i malalties de transmissió sexual.
38. Dr. Alejandro Camps Fresneda
Dermalás – Centre Mèdic Teknon i Hospital Universitari General de Catalunya
El Dr. Alejandro Camps Fresneda és un destacat dermatòleg amb més de 45 anys d'experiència en dermatologia medicoquirúrgica. Actualment, és director mèdic de Dermalás al Centre Mèdic Teknon de Barcelona. Anteriorment, va treballar com a cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital General de Catalunya.
Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i va obtenir el seu doctorat amb una tesi sobre Cirurgia Microgràfica de Mohs, una tècnica especialitzada per al tractament del càncer de pell del qual és pioner. És expert en cirurgia dermatològica orientada al tractament de tumors cutanis, estudi del cabell i trasplantament de cabell, així com en l'eliminació de lesions vasculars i pigmentades mitjançant làser.
Ha estat president de la Societat Internacional de Cirurgia Dermatològica i fundador de la Societat Europea de Cirurgia Microgràfica de Mohs. En l'actualitat, és vicepresident de l'Associació Espanyola de Càncer Cutani, fundador del Grup Espanyol de Làser i fundador i vicepresident de la Societat Espanyola de Trasplantament de Cabell. Ha estat elegit com un dels 50 metges més ben valorats de Top Doctors.
39. Dra. Susana Puig Sardá
Hospital Clínic, Clínica Diagnosi Dermatològica
La Dra. Susana Puig Sardá és referent mundial en el camp del diagnòstic i tractament del melanoma i el càncer cutani. Actualment, és cap de Servei de l'Hospital Clínic de Barcelona on realitza més de 250 cirurgies a l'any i directora mèdica de la Clínica Diagnosi Dermatológica.
També és líder del grup d'investigació "Melanoma: Imatge, Genètica i Immunologia" de l'IDIBAPS, centre d'investigació biomèdica d'excel·lència a Barcelona. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i va obtenir el seu doctorat en Medicina i Cirurgia a la mateixa universitat.
És experta en genètica i immunologia aplicades a la dermatologia i líder mundial en tècniques de diagnòstic no invasiu, seguiment digital, dermatoscòpia i microscòpia confocal. També és una de les dermatòlogues amb més producció científica a Espanya amb més de 300 publicacions internacionals. També exerceix la docència com a professora en la Universitat de Barcelona. Ha estat inclosa entre els entre els millors metges d'Espanya el 2024 als premis "Liderazgo Reputacional Sanitario".
40. Dr. Jaume Notario Rosa
Hospital Universitari de Bellvitge
El Dr. Jaume Notario Rosa és un destacat doctor especialitzat en Dermatologia medicoquirúrgica i Venereologia. Actualment, exerceix com a cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge, on treballa des de 1998. També exerceix la docència com a professor associat en Dermatologia a la Universitat de Barcelona.
Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1992 i va obtenir el seu doctorat en Medicina per la mateixa universitat el 2022. El Dr. Notari té una extensa formació en diferents camps de l'especialitat. És expert en dermatologia pediàtrica, dermatologia quirúrgica, dermatologia oncològica i dermatologia estètica.
També és conegut per la seva dedicació a la investigació i el tractament de malalties dermatològiques, incloent la psoriasi. Ha participat en activitats de formació com a ponent i coordinador d'esdeveniments com el Congrés de Psoriasi o el Curs en Infermeria de Dermatologia, organitzats per l'Associació Espanyola de Dermatologia i Venereologia.
Endocrinologia i nutrició
41. Dr. Josep Vidal Cortada
Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques (ICMDM) i barnaclínic+
Amb més de 38 anys d'experiència especialitzat en el tractament de l'obesitat, la diabetis i els trastorns metabòlics, el doctor Vidal és actualment el director de l'Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques (ICMDM) a l'Hospital Clínic de Barcelona i especialista a barnaclínic+.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, va obtenir el seu doctorat amb la qualificació d'excel·lent cum laude. Durant la seva formació predoctoral, va realitzar una estada en el Medicine Experimental Laboratory de la Universitat Lliure de Brussel·les. Investiga els mecanismes que afavoreixen que les persones amb obesitat presentin alteracions metabòliques com la diabetis tipus 2.
Una activitat que realitza a través de l'Institut d'Investigació Biomèdica August Pi-Sunyer (IDIBAPS) i del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Metabolisme (CIBERDEM). És membre de diverses societats científiques i ha format part de la junta directiva de la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat. Exerceix també la docència com a professor associat del Departament de Medicina de la Universitat de Barcelona.
42. Dra. Cecilia Liñàn Pages
Institut Català d'Endocrinologia Clínica Mi Tres Torres
Amb més de 40 anys d'experiència en el camp de l'Endocrinologia i Nutrició, la doctora Liñán és considerada una especialista de referència en endocrinologia ginecològica i en síndrome metabòlica. Compta amb una dilatada experiència en tractaments per a l'androgenisme, els defectes en el desenvolupament dels genitals masculins, l'hipogonadisme i la impotència sexual.
Actualment, i des de 1992, és directora de l'Institut Català d'Endocrinologia, integrat a la Clínica Mi Tres Torres de Barcelona. Llicenciada en Medicina i Cirurgia, es va especialitzar en Endocrinologia i Nutrició i va obtenir un Màster en Endocrinologia de la Reproducció per la Worcester Foundation for Experimental Biology a Massachusetts.
Al llarg de la seva carrera, ha compaginat la seva tasca assistencial amb la docència, sent professora de diversos màsters. Autora de llibres i articles científics sobre la seva especialitat, ha presentat nombroses ponències i comunicacions en congressos científics nacionals i internacionals.
43. Dra. Nuria Alonso Pedrol
Hospital Germans Trias i Pujol, HLA Internacional Barcelona i en HM Nou Delfos
La doctora Alonso és una destacada endocrinòloga amb més de 25 anys d'experiència que exerceix actualment com a cap de la secció de diabetis i metabolisme lipídic de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol a Badalona. També és especialista en Endocrinologia en el centre HLA Internacional Barcelona i en HM Nou Delfos.
Es va llicenciar i doctorar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar en Endocrinologia i Nutrició a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. És experta en diabetis, càncer de tiroide, obesitat i malalties metabòliques. És autora de publicacions i articles científics sobre la seva especialitat i forma part del Grup d'Investigació en Diabetis.
Ha presentat diverses comunicacions en congressos d'àmbits nacional i internacional i participa com a ponent en diversos cursos de formació. A més, és membre actiu de la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició (SEEN) i de la Societat Catalana d'Endocrinologia i Nutrició (SCEN). Ha estat reconeguda amb el Premi Novartis d'Investigació en patologia tumoral.
44. Dr. José Gonzálbez Morgaez
Centre Mèdic Teknon i Endodiabet
Destacat endocrinòleg especialitzat en diabetis, dietètica i obesitat, tiroide i síndrome metabòlica. Actualment, exerceix al Centre Mèdic Teknon a Barcelona, on ha dedicat els últims anys a tractar diverses patologies relacionades amb la seva especialitat. Així mateix, el doctor Gonzálbez exerceix com a director de l'equip d'Endocrinologia d'Endodiabet.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València el 1992, va completar la seva especialització en Endocrinologia i Nutrició via MIR a l'Hospital Universitari de Bellvitge. Ha treballat com a metge resident i adjunt a diversos hospitals, incloent l'Hospital Príncepes d'Espanya de Bellvitge i l'Hospital Dr. Josep Trueta de Girona.
Combina la seva tasca assistencial amb la docència com a col·laborador a la Universitat Internacional de Catalunya en les assignatures d'Endocrinologia i Metabolisme. És investigador i explica amb múltiples comunicacions en congressos, i publicacions en revistes nacionals i internacionals relacionades amb la diabetis mellitus i l'estudi de l'eix hipófiso-adrenal. Ha estat seleccionat com un dels 28 professionals de la salut més ben valorats d'Espanya de Doctoralia Awards.
45. Dr. Pablo Moreno Llorente
Institut de Cirurgia Endocrina i Hospital Universitari de Bellvitge
Destacat especialista amb més de 30 anys d'experiència, el doctor Moreno és, des de l'any 2000, director de l'Institut de Cirurgia Endocrina i, des de 2007, cap de Secció de la Unitat de Cirurgia Endocrina Bariàtrica i metabòlica de l'Hospital Universitari de Bellvitge. És expert en càncer tiroide, paratiroide, patologies del nòdul tiroide, hipertiroïdisme, hiperparatiroïdisme i glàndules suprarenals.
A més, ha estat pioner en la realització d'abordatges quirúrgics que eviten cicatrius al coll a través de l'abordatge transaxil·lar i transoral (TOETVA). Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Madrid i es va especialitzar en Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu a l'Hospital de Bellvitge.
Ha completat la seva formació a l'Hospital Sta. Chiara, a Pisa (Itàlia); al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York, a la Universitat d'Halle/Sale (Alemanya) i en el Mount Sinai, Beth Israel, a Nova York. A més, és professor associat de la Universitat de Barcelona i ha estat guardonat el Premi Nacional de Cirurgia de l'Associació Espanyola de Cirurgians i el Premi d'Investigació Hospital Universitari de Bellvitge, entre d'altres.
46. Dra. Rosa Burgos Peláez
Hospital Quirónsalud Barcelona i Hospital Universitari Vall d'Hebron
La doctora Burgos és una destacada endocrinòloga especialitzada en nutrició clínica amb més de 20 anys d'experiència. Actualment, és cap de la Secció d'Endocrinologia i Nutrició del Servei de Medicina Interna a l'Hospital Quirónsalud Barcelona i coordinadora de la Unitat de Suport Nutricional del Servei d'Endocrinologia i Nutrició a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, centre del qual és presidenta del Comitè d'Ètica Assistencial.
Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, va obtenir el seu doctorat en Ciències de la Salut per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya el 2020. Està especialitzada en l'atenció a la diabetis, els trastorns de la tiroide, hipòfisi i glàndules suprarenals, així com en la desnutrició per malaltia. Imparteix classes de Bioètica i Nutrició a la Universitat Autònoma de Barcelona i compte amb més de 120 publicacions i participacions en congressos nacionals i internacionals de l'especialitat. Ha rebut el Premi Sanitat Baix Llobregat del Col·legi de Metges de Barcelona.
47. Dr. Manuel Sánchez Sánchez
Clínica De Sánchez
El doctor Sánchez és un pioner de la medicina preventiva, antiaging i de la longevitat saludable. El 2017 va fundar la Clínica De Sánchez, un espai dedicat a l'atenció personalitzada del pacient, especialitzat en la medicina social i proactiva del benestar i la salut, on exerceix actualment.
El seu focus està en la prevenció i el tractament de malalties a través de la nutrició, la dietètica i la medicina estètica. Va iniciar la seva trajectòria professional a la Clínica Planas de Barcelona, on va dirigir el Departament de Nutrició i Antiaging i va participar activament en l'àmbit del coneixement mèdic de l'especialitat.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Granada i màster en Medicina Estètica a la Universitat de les Illes Balears, ha participat a la redacció dels llibres: "Antiaging: Viu més anys sentint-te més jove"; "25 anys de la Societat Espanyola de Medicina Estètica (SEME)" i "Receptes Antiaging Gastronomía i Ciència", en col·laboració amb Carme Ruscadella i Raül Balam.
48. Dra. Gemma Sesmilo León
Hospital Universitari Dexeus
Especialista en Endocrinologia i Nutrició, és responsable del Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Dexeus a Barcelona. Ha exercit com especialista i consultora en el Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Clínic de Barcelona. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb Premi Extraordinari, va completar la seva residència MIR en Endocrinologia i Diabetis a l'Hospital Clínic de Barcelona i va realitzar un fellowship al Massachusetts General Hospital del Harvard Medical School.
Va obtenir el seu doctorat en Medicina per la Universitat de Barcelona amb la qualificació de cum laude. Ha realitzat investigació clínica i bàsica en endocrinologia i diabetis i compta amb més de 40 publicacions científiques. També és docent del Practicum de la diplomatura de Nutrició Humana i Dietètica Universitat de Barcelona i de la Universitat Ramon Llull. Forma part del comitè assessor de la revista Endocrinologia, del grup de treball de Neuroendocrinologia i del grup de treball de malalties tiroides de la SEEN.
49. Dra. Esther Batista Álvarez
Hospital Universitari Sagrat Cor i Clínica Diagonal
La doctora Batista és una destacada endocrinòloga i nutricionista amb més de 20 anys d'experiència. Va començar la seva activitat assistencial com a especialista d'Endocrinologia de l'Hospital Clínic de Barcelona i també ha treballat com a especialista consultora en Endocrinologia MEDIFIATC.
En l'actualitat, exerceix com a metgessa adjunta en el Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Sagrat Cor i com a especialista en la Clínica Diagonal. A més, és col·laboradora docent de l'assignatura d'Endocrinologia i Nutrició de la Universitat de Barcelona.
Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de l'Havana el 1991 i va obtenir la seva especialització en Endocrinologia a l'Institut Nacional d'Endocrinologia de l'Havana el 1995, sent el seu títol homologat a Espanya el 2000. La doctora és membre de la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició (SEEN) i de la Societat Catalana de Diabetis. A més, col·labora com a docent en l'assignatura d'Endocrinologia i Nutrició de la Universitat de Barcelona.
50. Dr. Matteo Fabbi
Hospital Universitari General de Catalunya, Centre Mèdic Quirónsalud Aribau
El doctor Fabbi és un destacat especialista en Endocrinologia i Nutrició. Actualment, és el cap del Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya i també treballa en el Centre Mèdic Quirónsalud Aribau.
A més, ha treballat en diversos hospitals, incloent l'Hospital d'Abbiategrasso de Milà i l'Hospital Universitari Mútua Terrassa. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Mòdena l'any 2000, va completar la seva residència en Endocrinologia a la mateixa universitat.
Ha estat investigador a l'equip de preservació d'extremitats a la Boston University i ha participat en projectes internacionals com el "Projecte Chernobyl" el 2003, que es va centrar en el cribatgede patologies tiroides a Bielorússia 20 anys després de l'accident nuclear. Ha realitzat diverses publicacions sobre la seva especialitat i és membre del consell editorial de la Revista Digital Peu Diabètic. Forma part del Diabetic Foot Study Group de la European Association for the Study of Diabetes (EASD) i és soci de la Societat Espanyola Diabetologia (SET).
Ginecologia
51. Dr. Lluís Cabero i Roura
Hospital Universitari Vall d'Hebron i Hospital Quirónsalud Barcelona
Destacat ginecòleg amb una projecció internacional significativa. Treballa a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i a l'Hospital Quirónsalud Barcelona. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia i va obtenir el seu títol d'especialista en Ginecologia i Obstetrícia. Ha estat reconegut com a Doctor Honoris Causa per la Universitat de Monterrey i la Universitat Catòlica de Bolívia, i és l'únic espanyol amb el títol de Fellow ad Eundem del Royal College of Obstetrics and Gynecology del Regne Unit.
És un pioner en la medicina materno-fetal, havent publicat diversos llibres de referència en aquest camp. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements com el Premi Rei Jaume I d'Investigació Mèdica; el Premi Nacional d'Investigació en Medicina Materno-Fetal; el Premi Internacional FIGO a l'Excel·lència en Obstetrícia i Ginecologia; el Premi Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya; i la Medalla Dr. José Eleuterio González pels seus mèrits en l'àrea de la salut i en benefici de la societat a nivell internacional. També ha estat nomenat membre honorífic de l'American College of Obstetrics and Gynecology i reconegut per Forbes com un dels millors ginecòlegs d'Espanya.
52.Dra. Maite Cusidó
Institut Dra. Gómez Roig (Clínica Corachan), Institut Cuixidó (HM Delfos), HLA Internacional Barcelona
Ginecòloga i obstetra molt reconeguda amb més de 28 anys d'experiència. Actualment, és la directora mèdica de l'Institut Cusidó, a l'Hospital HM Nou Delfos; especialista en l'Institut Dra. Gómez Roig, a la Clínica Corachan; i en HLA Internacional Barcelona. A més, ha treballat a diversos hospitals importants, com l'Hospital Universitari Sagrat Cor i el Departament de Ginecologia i Obstetrícia de Salut de la Dona Dexeus.
Té una àmplia experiència en càncer ginecològic, incloent càncer d'ovaris, cèrvix i úter, així com en patologia mamària i laparoscòpia avançada. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1992 i es va doctorar en Medicina i Ginecologia, en l'especialitat de detecció de mutacions als gens de tumors de mama BRCA1 i BRCA2 per la Universitat Autònoma de Barcelona.
El 1996, es va especialitzar en Ginecologia i Obstetrícia a l'Hospital Universitari Vall d'Hebrón. Ha realitzat el Màster en Ginecologia Oncològica (2021). Ha combinat la seva tasca assistencial amb una important activitat investigadora i divulgativa, sent autora de nombrosos articles científics de l'especialitat.
53.Dra. Sofia Fournier Fisas
Gynaikos i Centre Mèdic Teknon
La Dra. Sofía Fournier és una ginecòloga i obstetra especialitzada en medicina maternofetal i obstetrícia d'alt risc. Durant 15 anys va exercir la seva professió i es va formar a la Clínica Dexeus Dona, també ha treballat a la Clínica Sagrada Família.
Actualment, forma part de Gynaikos, centre d'atenció integral de la dona del qual és coopropietària i sòcia principal. S'hi suma el seu treball com a ginecòloga al Centre Mèdic Teknon, en el que exerceix des del 2019. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en Obstetrícia i Ginecologia via MIR.
La seva experiència inclou el diagnòstic prenatal, el control de l'embaràs, l'assistència al part, revisions ginecològiques, assessorament en anticoncepció, i la recuperació del sol pelvià. Ha estat ponent en diversos cursos de formació en ecografia obstètrica i en obstetrícia d'alt risc. A més, compagina la seva tasca assistencial amb el seu interès pel món digital, la salut digital i la divulgació a través del blog "Una mami que cuida" i del llibre "Seré mama, i ara què?".
54. Dra. Sonia Baulies
Dexeus Dona
La Dra. Sonia Baulies Caballero és una destacada ginecòloga i obstetre en Dexeus Dona, on ocupa el càrrec de Cap del Servei de Ginecologia. Té una àmplia formació i experiència en ginecologia general, oncologia ginecològica, cirurgia ginecològica i mastologia. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en Ginecologia i Obstetrícia a l'Hospital Universitari Dexeus.
A més, ha realitzat nombrosos cursos i màsters, incloent un Executive Máster en Direcció d'Organitzacions Sanitàries en ESADE i un Diploma de Cirurgia Mamària Oncoplástica a l'Institut de Cancérologie Gustave Roussy a París. També ha participat en estades a l'estranger a la Unitat de Cirurgia Oncològica de l'Institut Curie a París i a la Unitat de Ginecologia Oncològica de l'European Institute of Oncology a Milà.
La seva activitat científica inclou la presentació de ponències i publicacions en congressos. També ha publicat nombrosos articles en revistes nacionals com la Revista de Sinologia i Patologia Mamària i altres revistes científiques internacionals.
55. Dr. Jordi Ponce Sebastià
Hospital Universitari de Bellvitge, IDIBELL i Clínica Pedrosa
En l'actualitat, és el cap de Servei de Ginecologia i Obstetrícia a l'Hospital Universitari de Bellvitge, on és al seu torn el responsable de la línia d'innovació de cirurgia robòtica del seu institut d'investigació, IDIBELL. També és gerent i director de la Clínica Pedrosa a Granada.
Exerceix la docència com a professor associat a la Universitat de Barcelona i com a director i responsable del Curs Internacional de Cirurgia Ginecològica i del Màster Oficial en Competències Metgesses Avançades en Ginecologia Oncològica i Patologia Mamària de l'Hospital Bellvitge. Es va llicenciar i va doctorar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en Obstetrícia i Ginecologia via MIR a l'Hospital Universitari de Bellvitge.
També compta amb un Màster en Direcció de Serveis Integrats de Salut per l'Escola Superior d'Alts Estudis Empresarials ESADE i amb una estada formativa a la Georgetown University (Washington, EUA). Forma part de les juntes directives de diverses societats científiques nacionals i internacionals i ha estat guardonat amb el Premi Nubiola de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i les Balears.
56. Dr. Francisco Carmona
Hospital Clínic de Barcelona, Clínica Ginecològica Women's
Considerat un dels millors cirurgians ginecològics a nivell internacional especialitzat en endometriosi, patologia ginecològica benigna i cirurgia ginecològica per laparoscòpia. Ha realitzat les primeres cirurgies ginecològiques per port únic i els primers trasplantaments d'úter a Espanya.
En l'actualitat, és cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Clínic de Barcelona i director científic i de Cirurgia de la Clínica Ginecològica Women's. També és professor titular de la Universitat de Barcelona, i investigador associat de l'IDIBAPS.
Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de Barcelona el 1982, va obtenir el títol d'Especialista i el doctorat. Ha publicat més de 200 articles científics en revistes internacionals, més de 15 capítols de llibre i és revisor de diverses revistes científiques, incloent Human Reproduction, Fertility and Sterility. És membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i cofundador i actual president de la Society for Endometriosi and Uterine Disorders (SEUD) i de la Societat Espanyola per a l'Estudi dels Miomes i l'Endometriosi (SEEME).
57. Dra. Lola Gómez Roig
Hospital Sant Joan de Déu, BCNatal
Destacada ginecòloga i obstetre, actualment cap del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on també coordina BCNatal (Centre de Medicina Maternofetal i Neonatal de Barcelona, Hospital Sant Joan de Déu - Hospital Clínic). També és coordinadora de la Secció de Medicina Maternofetal de la Societat Catalana d'Obstetrícia i Ginecologia. Exerceix la docència com a professora d'Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i és professora de l'Institut d'Estudis de la Salut de la Generalitat de Catalunya.
Es va llicenciar en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar en Obstetrícia i Ginecologia i va obtenir el seu doctorat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. A més, ha realitzat nombrosos cursos i màsters, incloent un Màster en Gestió Hospitalària i de Serveis Sanitaris per la Universitat de Barcelona. A nivell internacional forma part del "Reproductive Developmental & Environmental Health Committee" de la Societat Internacional de Ginecologia i Obstetrícia.
58. Dra. Gemma Valls Ricart
Consulta de Ginecologia Dra. Gemma Valls Ricart
La doctora Gemma Valls és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (Facultat de Medicina de Lleida). Després de cursar el MIR, va completar un Màster en Reproducció Humana a la Universitat Complutense de Madrid. És membre actiu de la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF) i, més recentment, es va certificar com a Experta en Menopausa per l'Associació Espanyola per a l'Estudi de la Menopausa (AEEM) el juliol de 2016.
Al llarg de la seva trajectòria, ha obtingut més de 50 certificats addicionals en Ginecologia i Reproducció, que recolzen la seva sòlida formació i experiència en l'àmbit mèdic. En l'actualitat, la Dra. Valls exerceix a la seva pròpia consulta privada i també al CEFER Lleida.
És experta en ginecologia durant la infantesa i adolescència, en consultes ginecològiques infantils (infeccions vulvars i vulvovaginales, coalescència labial, pubertat precoç), entre altres àmbits.
59. Dra. Miriam De La Flor López
Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona
Especialista en obstetrícia, salut sexual i reproductiva, planificació familiar, menopausa i climateri, és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i actualment és cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.
A més, és professora associada a la Facultat de Medicina de la URV, on combina la seva activitat assistencial amb la docència i la investigació. Al llarg de la seva trajectòria, ha publicat nombrosos articles científics i capítols de llibres, i ha participat activament en congressos, cursos i l'organització d'esdeveniments científics relacionats amb la seva especialitat.
També ha format part de projectes d'investigació centrats en la patologia mamària, que han contribuït al desenvolupament d'avenços com la implementació de la tècnica del gangli sentinella al càncer de mama a la província de Tarragona.
60. Dra. Esther Vila Camps
Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i CTD Girona
Màster en Sinologia i Patologia Mamària, acreditada com a colposcopista i nivell III per a ecografia obstètrica i ginecològica (SESEGO), la doctora Esther Vila és llicenciada en Medicina el 2001 a la Universitat de Barcelona i especialitzada en Ginecologia i Obstetrícia el 2007 a l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, actualment és adjunta d'aquest centre i també de l'equip de ginecòlegs del CTD de Girona.
De forma concreta, és metgessa adjunta de la Unitat de Patologia Mamària i de la Unitat de Colposcòpia de l'Hospital Universitaris Dr. Josep Trueta de Girona. Pertany a l'associació RedCAPS.
Fertilitat i reproducció assistida
61. Dr. Agustín Ballesteros
Director d'IVI Barcelona
El Dr. Agustín Ballesteros és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València (1989), especialista en Obstetrícia i Ginecologia, i compta amb un Màster en Reproducció Humana (1994) i un Doctorat en Medicina (2001). Reconegut amb el Premi Vicente Zaragoza Orts (1995), va ser delegat autonòmic de la SEF (2002-2004).
És membre actiu de prestigioses societats científiques com SEGO, SEF i l'American Fertility Society. La seva trajectòria inclou nombroses publicacions científiques i una destacada tasca en l'organització d'esdeveniments mèdics, consolidant-se com a referent en medicina reproductiva i salut femenina.
62. Dra. Sara Falgàs
Directora d'IVI Girona
La Dra. Sara Falgas és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2007-2013), especialista en Ginecologia i Obstetrícia (2014-2018) i compta amb un Màster en Reproducció Humana (2018).
Des de 2014, exerceix com a ginecòloga a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i, des de 2018, com a especialista en Reproducció Humana a IVI Barcelona. Ha participat com a ponent en cursos i seminaris nacionals i internacionals, a més de contribuir a publicacions científiques sobre Reproducció Humana.
63. Dra. Gemma Castillon
Subdirectora de l'Àrea Mèdica d'IVI Barcelona
Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Zaragoza (1992-1998) i especialista en Ginecologia i Obstetrícia, la Dra. Gemma Castillón va cursar la seva formació MIR a l'Hospital General Universitari d'Alacant (1999-2003). Té un Màster en Cirurgia Laparoscòpica de l'Hospital Clínic de Barcelona (2005) i cursos de Doctorat per la Universitat Miguel Hernández.
Des de 2003, s'especialitza en Reproducció Assistida a l'IVI, on és subdirectora Médica d'IVI Barcelona des de 2010. Membre activa de la SEF i SCOG, forma part del Comitè d'Endocrinologia i Reproducció d'aquesta última. Col·labora amb Metges Sin Fronteras des de 2015 i compta amb nombroses publicacions i comunicacions científiques en reproducció humana.
64. Pedro N. Barri Ragué
Consultor del Servei de Medicina de la Reproducció
El Dr. Barri és especialista en Ginecologia General, Tècniques de Reproducció Assistida, Estudi Integrat d'Esterilitat i Endocrinologia Ginecològica. A més de la seva destacada tasca assistencial, desenvolupa una important activitat docent com a professor en cursos, simposis i congressos nacionals i internacionals. Autor de nombrosos articles científics i de divulgació, va ser Ad Hoc Reviewer de Human Reproduction i Fertility & Sterility (1990-2000).
Actualment, és president d'Honor de la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF) i Membre del Comitè Executiu de la International Society of Gynecological Endocrinology i de l'European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE), de la Societat Francesa d'Esterilitat i de la Societat Americana de Fertilitat.
65. Dr. Álvaro Vives Suñé
Cap de la Unitat de Salut de l'Home a Dexeus Dona
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, el Dr. Álvaro Vives és especialista en Andrologia des de 1999, després de formar-se a la Fundació Puigvert. Té postgraus en "Prevenció i control de malalties de transmissió sexual" i en "Microcirurgia andrológica" per la Universitat de Barcelona.
Actualment, és metge adjunt al servei d'Andrologia de la Fundació Puigvert i responsable del departament d'Infeccions de Transmissió Sexual. Professor en màsters de Sexualitat Humana, Sexologia Clínica i Andrologia de la Universitat de Barcelona i la Fundació Puigvert, ha estat assessor del Departament de Salut en infeccions de transmissió sexual. Membre de destacades societats científiques, incloent l'Associació Espanyola d'Andrologia i la International Society of Andrology, també forma part del Comitè científic del RITS a Catalunya.
66. Dr. Ignasi Segura López
Hospital CIMA de Barcelona
El Dr. Ignasi Segura López, llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1985) i especialista en Ginecologia i Obstetrícia (MIR, 1992), compta amb formació avançada en Diagnòstic Prenatal i Ecografia Obstètrica (Nivell III).
Actualment és Cap d'Obstetrícia de l'Hospital CIMA de Barcelona (des de 2015) i Director Mèdic del Centre de Reproducció Assistida ESIMER. Ha estat responsable de l'àrea clínica en la Unitat de Reproducció Assistida del Centre Mèdic Teknon i soci fundador del Grup Ginecològic TEKNOGIN.
Té una àmplia experiència en tècniques de reproducció assistida, diagnòstic prenatal i ecografia, participa en estudis multicèntrics i assisteix regularment a congressos especialitzats.
67. Dra. M. Elena Carreras Moratonas
Hospital Universitari Vall d'Hebron
La Dra. M. Elena Carreras Moratonas és doctora en Medicina i Cirurgia, especialista en Obstetrícia i Ginecologia. Actualment, és Cap d'Obstetrícia i Ginecologia Reproductiva de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, presidenta de la Societat Catalana d'Obstetrícia i Ginecologia, professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona i investigadora principal del grup d'investigació en medicina maternofetal de l'Institut d'Investigació Vall d'Hebron.
Reconeguda com la millor ginecòloga d'Espanya el 2015 per la revista Forbes, també presideix la Comissió de Seguretat de l'Hospital Vall d'Hebron. La seva tasca se centra en la presa de decisions compartides en salut, integrant una perspectiva de gènere.
68. Dr. Ramón Aurell Ballesteros
Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital El Pilar i Hospital Quirónsalud Aribau
Actualment, és el Director Mèdic de l'equip de Reproducció Assistida d'Hospital Quirónsalud Barcelona. Amb el seu dinamisme, efectivitat, sensibilitat i sempre intentant el millor per a les parelles, té com a finalitat crear una Unitat de referència a nivell nacional i internacional.
Ha participat en diversos projectes, conferències, sessions i publicat en revistes i llibres de reconegut prestigi nacional i internacional. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, va obtenir el títol d'especialista en ginecologia i obstetrícia a Londres, realitzant posteriorment un Research Fellow in Reproductive Medicine al Hammersmith Hospital, al Regne Unit.
69. Dr. Manuel Samaranch
Clínica Corachan
El Dr. Samaranch va cursar Medicina a la Universitat Central de Barcelona (Hospital Clínic) i es va especialitzar en Obstetrícia i Ginecologia a la Maternitat Provincial de Barcelona, obtenint el títol el 1982. Des de 1984, quan es va incorporar a la Societat Espanyola de Fertilitat, ha dedicat la seva carrera a aquest camp. Va ser cap del servei d'Urgències Ginecològiques de la Clínica Corachán (1984-2002) i el 1991 va sol·licitar l'excedència de la seva plaça d'adjunt a la Maternitat Provincial de Barcelona.
El 1997, es va convertir en pioner a Catalunya a l'incorporar un ecògraf 3D a la seva consulta de Barcelona. Des de 2011, continua la seva pràctica a la seva nova consulta al carrer Carabela La Niña, mantenint el seu compromís amb una atenció personalitzada i d'alta qualitat, que ha definit la seva trajectòria professional.
70. Dra. Cristina Adrados
Hospital Dr. Josep Trueta de Girona
Llicenciada en Medicina per la UAB Barcelona el 2002, la doctora Cristina Adrados i Planell és metgessa adjunta de la Unitat d'Esterilitat i Reproducció Assistida del Servei de Ginecologia i Obstericia del Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona des de l'any 2009, on també exerceix com a metgessa adjunta de la Unitat de Diagnòstic Prenatal i Ecografia. Així mateix, forma part de Girofiv Clínica Girona i de Consulta Ginecologia Girona CTD.
Hematologia
71. Dr. Francesc Bosch Albareda
Hospital Universitari Vall d'Hebron i IOB Institute of Oncology de l'Hospital Quirónsalud Barcelona
El Dr. Bosch Albareda és un hematòleg de renom internacional especialitzat en limfomes i leucèmia limfàtica crònica (LLC). Les seves investigacions, tant clíniques com bàsiques, se centren en la patogènesi molecular i en el desenvolupament de teràpies innovadores per a trastorns linfoproliferatius. Lidera avenços en anàlisi i tractaments per a malalties hematològiques com a cap d'Hematologia de l'IOB Institute of Oncology i de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.
També presideix el Grup Espanyol per a l'Estudi de la LLC (GELLC) i és autor de més de 100 articles científics. El seu equip treballa en més de 80 estudis d'avantguarda, obrint noves possibilitats terapèutiques per a aquestes malalties cada dia. Està inclòs l'any 2024 a la llista Forbes dels millors hematòlegs d'Espanya.
72. Dra. Susana Rives Sola
Hospital Sant Joan de Déu
La Dra. Susana Rives, reconeguda a la llista Forbes 2024 de millors hematòlegs d'Espanya, és cap de la Unitat de Leucèmies i Limfomes de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, on lidera la Unitat de Tumors Hematopoètics. Especialitzada en leucèmia limfoblàstica aguda (LLA) pediàtrica, leucèmies Philadelphia-positiva i teràpies CAR-T, lidera assajos clínics innovadors, inclòs el primer estudi amb CAR-T a Espanya (Eliana).
És membre del Grup d'Experts CAR-T del Ministeri de Sanitat i representant d'Espanya en consorcis internacionals com l'International BFM-SG i l'AllTogether Consortium. Amb formació en prestigiosos centres nord-americans, combina atenció clínica, investigació i docència, destacant com una referent internacional en immunoteràpia pediàtrica.
73. Dr. Ramón Salinas Argente
Centre Mèdic Quirónsalud Aribau
Destacat especialista en Hematologia i Hemoteràpia. Director Territorial del Banc de Sang i Teixits (BST) per a les regions de Catalunya Central i Vallès Occidental, actualment exerceix al Centre Mèdic Quirónsalud Aribau. Reconegut pel seu lideratge en la creació i direcció de la Unitat d'Hematologia Clínica del BST, on coordina un ampli equip hematòlegs d'11 hospitals.
A més de la seva activitat clínica, ha estat reconegut per la seva tasca investigadora i docent (Universitat Internacional de Catalunya i U. de Manresa) i ha publicat més de 37 articles realitzant importants aportacions en el seu camp consolidant la seva reputació en àrees com l'hematologia clínica, hemostàsia, trombosi i gestió hospitalària. En l'àmbit associatiu, presideix el Grup Espanyol d'Afèresis des de 2015.
74. Dra. Anna Sureda - Institut Català d'Oncologia
Hospital Duran i Reynals i Hospital Universitari Dexeus
Presidenta del Comitè Científic de la SEHH i hematòloga a l'ICO Hospitalet – Hospital Duran i Reynals de Barcelona. Amb més de 30 anys d'experiència, s'especialitza en limfomes, leucèmies, mieloma múltiple, malaltia d'Hodgkin i trasplantaments de medul·la òssia.
Actualment, lidera la Secció d'Oncohematologia de l'Hospital Universitari Dexeus. És una experta en les teràpies CAR-T i l'edició gènica, tecnologies que estan revolucionant el tractament del càncer sanguini. Ha estat investigadora principal en múltiples assajos clínics i autora de més de 250 publicacions en revistes científiques de prestigi. A més, participa en la investigació de tractaments per a limfomes i mieloma múltiple. És revisora en revistes com Blood, Annals of Oncology i Bone Marrow Transplantation.
75. Dra. Alessandra Comai
Hospital Universitari General de Catalunya i Hospital Universitari Sagrat Cor
Reconeguda hematòloga especialitzada en patologies limfoides i metabolisme del ferro. Amb una sòlida formació en institucions de prestigi com l'Hospital Universitari de Bellvitge i l'ICO Duran i Reynals, actualment exerceix a l'Hospital Universitari General de Catalunya i l'Hospital Universitari Sagrat Cor del Grupo Quironsalud.
La seva experiència clínica es combina amb una activa participació en investigació, centrant-se en patologies linfoproliferatives i anticoagulació. A més, és membre de prestigiosos grups de treball com el Grup Espanyol de Limfoma i Trasplantament de Medul·la (GELTAMO) i del Grup Espanyol de LLC (GELLC). La seva àmplia experiència i la seva tasca en institucions de referència la posicionen com una figura clau en l'àmbit de l'hematologia.
76. Dr. David Valcárcel
Hospital Vall d'Hebron i Hospital Quirónsalud Barcelona
El Dr. David Valcárcel és un destacat hematòleg especialitzat en el tractament de malalties hematològiques malignes i benignes, amb un enfocament particular en la síndrome mielodisplàsic, leucèmies agudes i trastorns autoimmunes hematològics com la trombocitopènia immune.
És cap de Secció i director de la Unitat d'Hematologia Intensiva i Teràpia Cel·lular al Servei d'Hematologia de l'Hospital Vall d'Hebron i membre de l'equip d'hematologia de l'IOB Institute of Oncology des de 2017. Ha publicat en revistes de prestigi com The Lancet Hematology i Blood. A més, és secretari del Grup Espanyol de Trasplantament de Progenitors Hematopoètics (GETH) i membre actiu de diverses societats científiques internacionals, incloent SEHH, EHA i ASH.
77. Dr. Albert Altés
Fundació Althaia de Manresa
Hematòleg reconegut per la seva excel·lència a la pràctica clínica, investigació i docència. Com a cap del Servei d'Hematologia i Hemoteràpia de la Fundació Althaia i amb consulta a la Clínica Sant Josep, ha demostrat àmplia experiència en el diagnòstic i tractament de malalties hematològiques, especialment amb noves teràpies hematooncològiques. Ha realitzat una destacada tasca investigadora, amb més de 150 publicacions en revistes internacionals.
Combina la seva tasca clínica i investigadora amb la docència, sent professor a la Universitat de Vic. President de la Societat Catalana d'Hematologia i de la Societat Espanyola d'Hemocromatosi. A més, és autor del llibre "Som virus", amb el qual va guanyar el premi d'Assaig Ricard Torrents Bertrana.
78. Prof. Emili Montserrat Costa
Centre Mèdic Teknon
Reconegut com un dels principals experts en leucèmia i limfomes a nivell mundial, el Professor Montserrat és hematòleg i oncòleg. Catedràtic de Medicina en l'U. de Barcelona, lidera els programes per a leucèmia limfàtica crònica a l'Hospital Clínic, a més de ser director del Programa d'Hematologia en l'Institut Oncològic Teknon.
Ha estat president de l'European Hematology Association i membre destacat de prestigioses societats científiques internacionals, com l'American Society of Hematology i l'European Society of Medical Oncology. Ha rebut múltiples distincions, com el Premi Severo Ochoa i el Premi Nacional d'Oncologia.
A més, lidera programes d'investigació en leucèmia limfàtica crònica i és autor de més de 400 treballs científics.
79. Dr. Joan Bladé Creixenti
Hospital Clínic de Barcelona
Destacat hematòleg reconegut com una de les principals autoritats en el tractament del mieloma múltiple a nivell mundial. Actualment, és director de la Unitat d'Amiloïdosi i Mieloma (UDAM) de l'Hospital Clínic de Barcelona, consultor sènior del Servei d'Hematologia (ICMHO) i membre de l'equip IDIBAPS en Hemato-Oncologia.
Cofundador de la Fundació PETHEMA i del Grup Espanyol de Mieloma, ha publicat més de 300 treballs científics i és editor associat d'Haematològica. Ha estat guardonat amb el premi Robert A. Kyle Lifetime Achievement Award 2010 i el Joseph Michael Award for Contributions to Myeloma Research el 2012.
A més, va desenvolupar els criteris de resposta del Gurpo Europeo de Trasplante de Médula Ósea (EBMT), coneguts com els criteris de Bladé.
80. Prof. Evarist Feliu
Fundació Josep Carreras
Director de l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), el Dr. Feliu ha desenvolupat una extensa i destacada trajectòria en el camp de l'hematologia. Després de formar-se amb figures clau en l'especialitat, va assumir rols de lideratge en diversos hospitals i centres d'investigació, com l'Hospital Germans Trias i Pujol i l'ICO.
El seu expertise en diagnòstic hematològic, especialment en microscòpia electrònica de les cèl·lules de la sang, medul·la òssia i estudi de la patologia de la melsa, l'ha posicionat com a eminència mundial. A més de la seva tasca clínica i acadèmica, ha estat promotor incansable de la investigació en hematologia, ocupant càrrecs directius en institucions de prestigi i fundacions com la Fundació Josep Carreras, de la qual és vicepresident.
Medicina Interna
81. Dr. Ángel Charte
Director Mèdic de MotoGP i cap del Departament de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Dexeus
Amb més de 30 anys d'experiència, el doctor Charte compta amb una extensa formació i trajectòria com a metge internista. En el seu dia a dia a l'Hospital Dexeus, com a cap del Departament de Medicina Interna, aborda de forma integral el diagnòstic i tractament de processos complexos, pluripatològics, estranys o complicacions de malalties agudes.
A més de la seva activitat assistencial, és professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona. És coautor del llibre "Visió de la Medicina Interna" juntament amb el Dr. Miquel Vilardell, on analitzen l'evolució de la medicina interna en els últims 50 anys. Reconegut per la seva excel·lència professional, el 2024 ha estat escollit com un dels 100 millors metges especialistes en Medicina Interna per la revista Forbes.
82. Dr. Miquel Vilardell i Tarrés
Hospital Universitari Dexeus
Director de 30 Tesis Doctorals i autor de més de 300 treballs científics, ha estat cap del Servei de Medicina interna de l'Hospital Vall d'Hebron. En l'actualitat, és Catedràtic de Medicina Interna a la UAB i consultor sènior a l'Hospital Universitari Dexeus.
La seva principal línia de treball són les malalties autoimmunes. Ha estat president de les societats catalana i espanyola de Medicina interna, del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, i del consell Assesor de la Generalitat en matèria sanitària.
El 2015 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement al conjunt del seu treball. El juliol de 2024 va publicar ha publicat el llibre "Ser metge. L'art i ofici de curar" on planteja una visió humana de la medicina i reflexions ètiques sobre la professió i els pacients.
83. Dr. Rafael Esteban Mur
Hospital Universitari Vall d'Hebron i Hospital Quirónsalud Barcelona
Destacat hepatòleg espanyol, reconegut internacionalment per la seva extensa trajectòria i nombroses publicacions. Com a cap de servei de Medicina Interna a l'Hospital Vall d'Hebron i Quirónsalud Barcelona, i catedràtic a la UAB, ha liderat la investigació i el tractament de malalties hepàtiques.
Membre de prestigioses societats científiques com la SEMI i l'AASLD, ha rebut múltiples reconeixements, incloent el Premi de la Reial Acadèmia de Medicina i el Premi Nacional de Medicina Segle XXI en Hepatologia el 2019. La seva àmplia experiència i lideratge l'han posicionat com una figura clau en el camp de l'hepatologia a nivell mundial, sent recentment inclòs a la llista Forbes 2024 dels millors metges.
84. Dra. Mónica Ruiz Pombo
Hospital Viladecans
Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UAB i especialista en Medicina Interna a l'Hospital Vall d'Hebron. El 2019, va ser nomenada coordinadora de l'Hospital de San Rafael de Barcelona, on va posar en marxa l'Hospital de Dia per tractar malalts pluripatològics, amb alta taxa de comorbiditat i reingrés.
Des del 2020, és cap de Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Viladecans, directora del Consell Català de Ressucitació i instructora de suport vital bàsic. També és professora associada a la Universitat de Barcelona i impulsora del projecte MarxaNIC, on pacients amb insuficiència cardíaca realitzen marxa nòrdica per millorar la seva capacitat funcional i qualitat de vida. Aquest projecte va ser guardonat el 2022 amb el Premi a la Investigació i la Innovació en Salut.
85. Dr. Alfonso López Soto
Hospital Clínic de Barcelona
Cap de Servei de Medicina Interna de l'Hospital Clínic de Barcelona, de Barnaclínic+ i professor associat de Medicina a la Universitat de Barcelona, el Dr. López és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UAB i diploma en Gestió Hospitalària per ESADE.
A més, ha complementat la seva formació amb un màster en Geriatria i Gerontologia i diploma en Pacient d'Edat Avançada. La seva pràctica clínica se centra en la cura de pacients amb malalties cròniques com la hipertensió, diabetis, EPOC i insuficiència cardíaca. Expert en maneig de pacients amb múltiples malalties i en el diagnòstic de malalties rares o difícils d'identificar. Ha publicat més de 120 articles en revistes científiques de prestigi i presentat les seves troballes en nombrosos congressos internacionals.
86. Dra. Cristina Tural
Hospital Germans Trias i Pujol
Professional de la salut altament reconeguda, amb una extensa trajectòria en medicina interna. És especialista en Medicina Interna i Aparell Digestiu i posseeix el títol de Doctora en Medicina per la UAB, amb la qualificació de Premi Extraordinari.
Actualment, és cap del Servei de Medicina Interna a l'Hospital Germans Trias i Pujol on s'encarrega, no només de la gestió de l'hospitalització, sinó que també brinda atenció especialitzada a pacients amb VIH a consulta.
A més de la seva tasca clínica, ha establert una sòlida línia d'investigació enfocada en el VIH i les coinfeccions virals, especialment aquelles que afecten al fetge. També és professora associada a la UAB, on és tutora de pràctiques i seminaris de Fisiopatologia, semiologia i bases biològiques de la patologia.
87. Dr. Álex Soriano
Hospital Clínic de Barcelona
Cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona i líder del Grup d'Infeccions Nosocomials de l'Institut d'Investigació en Biomedicina Agustí Pi-Sunyer (IDIBAPS), la seva aportació científica se centra en el tractament i maneig de bacterièmies, infeccions en Unitats de Cures Intensives i infeccions relacionades amb implants ortopèdics.
Durant la pandèmia, el doctor Soriano va tenir un paper fonamental en el desenvolupament de l'antiviral remdesivir per al tractament de pacients amb coronavirus. Al llarg de la seva trajectòria professional ha escrit més de 400 articles en revistes nacionals i internacionals amb més de 12.000 cites. El Dr. Soriano, juntament amb seu equip de l'Hospital Clínic, ha col·laborat en el desenvolupament de la vacuna contra la COVID-19 d'HIPRA.
88. Dra. Aitziber Salazar Vellido
Hospital Quirónsalud del Vallès
Metge internista amb una sòlida trajectòria, la doctora Salazar és actualment cap del servei de Medicina Interna de l'Hospital Quirónsalud del Vallés des de 2020. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UPV (Unitat Docent Hospital de Cruces), va finalitzar l'especialitat el 2003 a l'Hospital de Txagorritxu (Vitòria).
Va completar la seva formació al servei de Microbiologia i Malalties Infeccioses del Gregorio Marañón, i a la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital de Bellvitge. A més, ha cursat els màsters en "Atenció integral al pacient crític i emergències" i "Direcció i administració d'empreses (MBA): especialitat en gestió sanitària". Participant en nombrosos congressos, ha impartit formacions sobre RCP bàsica al pacient politraumatizat i cures pal·liatives.
89. Dra. Mireia Saballs Nadal
Hospital Quirónsalud Barcelona
Llicenciada en Medicina per la UAB, obtenint el Premi Extraordinari Final de Carrera. Posteriorment es va especialitzar en Medicina Interna a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, centrant-se en Malalties Infeccioses.
Gairebé tota la seva trajectòria professional clínica s'ha desenvolupat al Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital de Bellvitge, formant part de la Unitat de Control de la Infecció Nosocomial (programa VINICS i posteriorment VINCAT), posant focus en els programes de vigilància de la infecció intrahospitalaria i el tractament de les infeccions per gèrmens multiresistents. En l'actualitat és membre de l'Equip de Medicina Interna de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona des de juliol de 2019, i presideix la Comissió d'Infeccions del centre des de desembre de 2019.
90. Dr. Javier César Herranz
Hospital Universitari General de Catalunya
Destacat metge internista amb una sòlida formació en genètica mèdica. La seva trajectòria professional s'ha centrat en el diagnòstic i maneig de malalties estranyes, la qual cosa l'ha convertit en un referent en aquest camp. Després d'obtenir la seva llicenciatura en Medicina per la Universitat de Barcelona, va completar la seva residència en Medicina Interna a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Posteriorment, es va especialitzar en genètica mèdica a l'URJC.
La seva experiència clínica a l'Hospital Universitari General de Catalunya, on coordina la Unitat de Malalties Rares des de 2017, l'ha consolidat com un expert en aquest àmbit. Paral·lelament a la seva pràctica clínica, desenvolupa una destacada tasca docent i és membre de nombroses societats científiques de referència.
Neumologia
91. Dr. Joan Albert Barberá Mir
Hospital Clínic de Barcelona
Reconegut pneumòleg expert en hipertensió pulmonar. Actualment és cap del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia Respiratòria de l'Hospital Clinic Barcelona on ha impulsat la creació de la Unitat d'Hipertensió Pulmonar, una àrea especialitzada en l'únic tractament quirúrgic per curar-la: l'endartectomia. Anteriorment va treballar a l'Hospital Universitari FJD de Madrid i al Pulmonary Research Laboratory (Canadà).
Investigador de l'IDIBAPS; coordinador de la línia de recerca en hipertensió pulmonar del CIBERES; i membre de l'ERN LUNG (Xarxa Europea de Referència de Malalties Pulmonars Rares). Investiga sobre la hipertensió pulmonar en pacients amb EPOC i els mecanismes que controlen el flux de sang als pulmons.
92. Dr. Carlos Agustí
Hospital Clínic Barcelona, Hospital Quirónsalud Barcelona y Hospital Univeristari Sagrat Cor
Destacat pneumòleg amb una sòlida formació acadèmica i una extensa experiència clínica i investigadora a França, Estats Units i Espanya. Actualment, exerceix com a Consultor Sènior al Servei de Pneumologia de l'Hospital Clínic de Barcelona i dirigeix la Unitat d'Endoscòpia. Des del 2007 és cap de Servei de Pneumologia i Al·lèrgia a l'Hospital Quirón de Barcelona, doctor a l'Hospital Sagrat Cor i director de l'Institut de Pneumologia i Al·lèrgia Agustí Vidal.
Ha realitzat una important tasca de recerca en broncoscòpia, complicacions pulmonars en pacients immunocompromesos, càncer de pulmó i resposta inflamatòria a infeccions pulmonars. Ha estat investigador en 17 projectes de recerca, i és autor de 120 articles internacionals i nacionals a revistes.
93. Dra. Carmen Monasterio
Hospital Universitari de Bellvitge
Prestigiosa pneumòloga i pionera en convertir-se en la primera dona a presidir la Societat Catalana de Pneumologia (SOCAP). Actualment és cap de Secció del Servei de Pneumologia de l'Hospital de Bellvitge a Barcelona, on treballa des del 2006. En aquest centre completa la tasca assistencial col·laborant de forma activa amb la Unitat del Son.
Des del 2016 és investigadora clínica a l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (Idibell) i les seves principals línies de treball se centren a potenciar les unitats de pacients semicrítics respiratoris, impulsant el treball col·laboratiu i la multidisciplinarietat.
94. Dra. María Molina
Hospital Universitari de Bellvitge
Cap de Secció de la Unitat Funcional d'Interstici Pulmonar de l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i cap del grup de recerca en Pneumologia de l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge, a més de directora científica del CIBERES (consorci de foment de la investigació col·laborativa) i nova directora científica de l'Idibell (febrer, 2024).
És referent internacional a l'estudi de Malalties Pulmonars Intersticials (MPI), com la fibrosi pulmonar, un grup heterogeni de malalties que produeixen cicatrització progressiva als pulmons. El 2024 ha estat reconeguda amb el prestigiós premi ERS Mid-Career Gold Medal, atorgat per l'European Respiratory Society, que reconeix tant la seva trajectòria investigadora consolidada com el seu prometedor futur al seu camp.
95. Dr. Jacobo Sellarés
Hospital Clínic de Barcelona
Reconegut pneumòleg que exerceix com a consultor de l'Institut Respiratori de l'Hospital Clínic de Barcelona i especialista en barnaclínic+, a més de director del programa de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses del dit hospital i responsable de tabaquisme de l'Institut Clínic Respiratori.
És un referent internacional en la investigació i el tractament de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses (EPID), malalties rares pulmonars i sarcoïdosi per tabaquisme, així com en la prevenció de les malalties pulmonars, deshabituació tabàquica i les complicacions i seqüeles respiratòries associades a la C 19 i la COVID-19 persistent. La seva trajectòria com a especialista en Pneumologia s'ha traduït en més de 50 publicacions que han generat més de 920 citacions.
96. Dr. Alvar Agustí García-Navarro
Hospital Clínic de Barcelona
Catedràtic de Medicina de la Universitat de Barcelona i consultor sènior de l'Institut Respiratori a l'Hospital Clínic de Barcelona ia Barnaclínic+, el doctor Agustí és una reconeguda autoritat internacional que compta amb més de quatre dècades d'experiència en recerca i tractament de les malalties respiratòries, amb interès especial en asma i malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), bronquitis crònica, emfisema pulmonar i el diagnòstic del càncer de pulmó.
És president de la junta directiva del Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD) i membre de la Reial Acadèmia de Medicina de les Balears, de Catalunya i Europea, soci honorífic de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica, Honorary Fellow del Royal College of Physicians of Edinburgh, Fellow de l'European Respiratory Society (FERS) i Honorary Member de l'ERS.
97. Dr. Josep Morera Prat
Clínica Tres Torres i Centre Mèdico Teknon
El Dr. Morera compta amb més de 40 anys d'experiència en el camp de la Pneumologia especialitzat en malalties pulmonars complexes, MPOC, asma bronquial, Síndrome d'Apnea del Son (SAS) i sarcoïdosi.
Actualment, és director del servei de Pneumologia a la Clínica Tres Torres i codirector del servei de Pneumologia del Centre Mèdic Teknon. És coinventor del sistema Snorizer per analitzar roncs i creador del primer Biobanc d'ADN per a malalties respiratòries. Ha rebut premis prestigiosos com el de Ciutat de Barcelona d'Innovació Tecnològica o la insígnia al Mèrit Pneumològic de la SOCAP.
Al llarg de la seva carrera ha combinat la tasca assistencial amb la docència com a professor associat de la UAB, i l'activitat investigadora i divulgativa.
98. Dr. Xavier Aguilar Bargalló
Hospital Universitari Joan XXIII
Després de llicenciar-se en Medicina a la Universitat de Barcelona a principis dels anys 80, el doctor Aguilar es va doctorar a la UAB per posteriorment especialitzar-se en Pneumologia a l'Hospital Germans Trias i Pujol, ja als noranta.
Des de llavors, la seva trajectòria ha destacat portant-lo a ocupar el lloc de Cap de Secció en Pneumologia de l'Hospital Universitari Joan XXIII i especialista al centre de Salut Sant Joan Reus – Baix Camp.
Compagina la seva activitat assistencial amb la docència com a professor associat en medicina de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
99. Dr. Antonio Román Broto
Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus
Doctor en Medicina per la UAB i titulat pel Programa Estratègic de Direcció de Serveis Clínics a ESADE, és un destacat pneumòleg amb una àmplia experiència en el diagnòstic i el tractament de malalties pulmonars avançades, especialment en l'àmbit del trasplantament pulmonar.
A més, és expert en ventilació mecànica. Ha dedicat gran part de la seva carrera a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, on ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat, incloent-hi la coordinació del programa de trasplantament pulmonar i la direcció assistencial (actualment).
Al llarg de la seva carrera, ha combinat la tasca assistencial amb l'activitat investigadora. Ha dirigit grups de recerca al VHIR i ha participat al grup de recerca en pneumologia IDIBEL.
100. Dr. Pablo Rubinstein Aguñin
Hospital El Pilar i HM Sant Jordi
El Dr. Pablo Rubinstein Aguñín és un pneumòleg d'àmplia trajectòria professional amb una formació acadèmica sòlida. Llicenciat en Medicina i Cirurgia a Uruguai, es va especialitzar en Pneumologia a Espanya, a través del MIR a la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell.
La seva formació es complementa amb un postgrau en Gastroenterologia i un Fellowship en Hemodinàmica Hepàtica i Hipertensió, cosa que li atorga una visió integral de les malalties respiratòries i les seves possibles comorbiditats.
Al llarg de la seva carrera, ha exercit diversos rols a prestigiosos centres hospitalaris de Barcelona, com l'Hospital El Pilar, on actualment exerceix com a cap de Servei de Pneumologia, i HM Sant Jordi, on també atén els seus pacients.
Neurocirugia
101. Dr. Enrique Ferrer Rodríguez
Neurologia Ferrer i Hospital Quirónsalud Barcelona
Figura de renom internacional al camp de la neurocirurgia amb més de quatre dècades d'experiència. Ha estat cap de servei a hospitals com el Clínic de Barcelona i el Sant Joan de Déu. Actualment exerceix a l'Hospital Quirónsalud Barcelona. La seva trajectòria, marcada per la innovació, ho ha posicionat com un dels neurocirurgians més destacats i impulsor de la neurocirurgia mínimament invasiva.
A més a més de la seva destacada trajectòria clínica, ha dedicat una part significativa de la seva carrera a la investigació (més de 30 projectes) i la docència a la Universitat de Barcelona, la UOC o el Comitè d'Educació de la Federació Mundial de Neurocirurgia. El 2024 ha rebut la Medalla d'Or de la Societat Espanyola de Neurocirurgia (SENEC) per la seva trajectòria professional.
102. Dr. Pablo Clavel
Institut Clavel a l'Hospital Quirónsalud Barcelona
Format a la Universitat de Barcelona, es va especialitzar en neurocirurgia a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Després de passar per l'Hospital Can Ruti i l'Hospital Mútua de Terrassa, va destacar com a cirurgià a les Unitats de Base del Crani i de Columna de l'Hospital Sant Pau.
Des del 2011, dirigeix l'Institut Clavel a l'Hospital Quirónsalud Barcelona, centre de referència internacional en cirurgia de columna. La seva pràctica clínica se centra en tècniques com l'abordatge anterior lumbar, la microdiscectomia cervical, la cirurgia robòtica i la neuronavegació, abordant patologies com ara tumors espinars i medul·lars, fractures vertebrals i neuràlgia del trigemin. És president de la Fundació Clavel, a través de la qual brinda suport al camp de la neurocirurgia a països de l'Àfrica subsahariana.
103. Dr. Cristian de Quintana Schmidt
Hospital Santa Creu i Sant Pau
Reconegut com un dels principals neurocirurgians d'Espanya, la seva expertesa se centra en cirurgia cranial i espinal. És un referent en el tractament d'hèrnies discals, tumors cerebrals (especialment gliomes) i estenosi de canal. El domini de tècniques quirúrgiques mínimament invasives el posiciona a l'avantguarda.
Format a la UAB, es va especialitzar en neurocirurgia a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i va completar la seva formació a Montpeller i Milà.
Actualment és cap Clínic del Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Santa Creu i Sant Pau; neurocirurgià sènior a Clínica del Remei ia la Clínica Diagonal; i metge adjunt a l'Hospital General de Catalunya. És professor de Neurocirurgia a la UAB i, a la seva faceta investigadora, compta amb més de 250 publicacions científiques.
104. Dr. Bartolomé Oliver Abadal
Neuroinstitut Oliver i Centre Mèdico Teknon
Especialista en Neurocirurgia amb una reconeguda trajectòria professional de quatre dècades, fet que el converteix en un referent en la seva especialitat. La seva experiència abasta un ampli espectre de patologies, incloent tumors cerebrals, epilèpsia, Parkinson, hèrnies discals i altres alteracions de la columna.
És reconegut per la seva expertise en neurocirurgia funcional i mínimament invasiva, així com en tècniques avançades com la cirurgia endoscòpica transnasal i les intervencions a la base del crani.
Després de liderar equips mèdics a hospitals com el de Sant Pau, l'Universitari Mútua o Parc Taulí, actualment codirigeix les unitats Oliver & Associats i Chiari & Hypermobility Unit al Centre Mèdic Teknon, centre destacat per la implementació de cirurgia robòtica d'avantguarda.
105. Dr. Bartolomé Fiol Busquets
Neurocirugia Barcelona, Hospital CIMA Barcelona i Hospital Universitari Dexeus
Prestigiós especialista en Neurocirurgia amb més de 20 anys d'experiència a la professió. És expert en cirurgia de l'epilèpsia, cirurgia endoscòpica nasosinusal i tumors cerebrals, entre d'altres patologies.
Actualment, és cap de Servei de Neurocirurgia del centre Neurocirurgia Barcelona; dels hospitals Universitari Dexeus i CIMA de Barcelona; a més d´especialista al´Hospital General de Catalunya. Anteriorment ha exercit al servei d'accidents de trànsit de Trafisabe ia l'Hospital Universitari Mutua de Terrassa.
Al llarg de la seva trajectòria, ha equilibrat la seva tasca assistencial amb una destacada activitat investigadora i divulgativa, participant com a ponent a nombrosos congressos i contribuint amb diverses publicacions tant a nivell nacional com internacional.
106. Dr. José Poblete Carrizo
Hospital El Pilar, BarnaClinic i Hosptial Quirónsalud Badalona
Destacat especialista en Neurocirurgia, amb una sòlida formació acadèmica que inclou la llicenciatura en Medicina i Cirurgia per la Universitat Nacional de Còrdova, Argentina. La seva experiència abasta diverses àrees, sent expert en cirurgia espinal mínimament invasiva, tumors cerebrals, neurooncologia, tumors raquidis i artròdesi espinals complexes, entre d'altres.
A més de prestar els seus serveis com a neurocirurgià a l'Hospital El Pilar, a l'Hospital Quirónsalud Badalona; neurocirurgià de l'Equip Mèdic assistencial del Circuit de Montmeló, Formula 1 internacional i mundial de motociclisme des de l'any 2000.
107. Dr. Josep González Sánchez
Hospital Clínic de Barcelona i Hospital Universitari General de Catalunya
Neurocirurgià amb més de quinze anys d'experiència. Responsable de l'àrea de Neurocirurgia Oncològica a l'Hospital Clínic de Barcelona, a més d'exercir com a neurocirurgià a Neurocirurgia Barcelona, Barnaclínic+ i l'Hospital General de Catalunya. Reconegut expert en cirurgia raquídia mínimament invasiva (MISS), en patologia neurooncològica i cirurgia del raquis.
És investigador acreditat IDIBAPS i director del Laboratori Experimental de Neurocirurgia Oncològica. Combina la seva pràctica clínica amb la docència com a professor al Clínic de Barcelona des del 2010 i també imparteix classes al Màster de Biologia Molecular de la Universitat de Barcelona. Ha ofert múltiples conferències en esdeveniments nacionals i internacionals i ha publicat nombrosos treballs a revistes especialitzades.
108. Dra. Maria Antonia Poca Pastor
Hospital Universitari Vall d’Hebron
Professional destacada a l'àmbit de la neurocirurgia pediàtrica i la recerca en neurotraumatologia, amb àmplia trajectòria en docència i lideratge en projectes de recerca. Des del 1990, treballa al Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, on actualment és cap clínica de Neurocirurgia i és responsable de la Unitat de Neurocirurgia Pediàtrica.
A més, és professora associada de la UAB i coordina la Unitat de Recerca de Neurotraumatologia i Neurocirurgia de l'Institut de Recerca Vall d'Hebron.
Les seves àrees d'interès clínic inclouen la neurocirurgia pediàtrica, hidrocefàlia i alteracions del líquid cefaloraquidi (LCR), traumatismes cranioencefàlics, cirurgia de la xarnera craniocervical i base del crani, així com la neurooncologia.
109. Dr. Gerardo Conesa
Centre Mèdic Teknon
Reconegut neurocirurgià amb més de 30 anys d'experiència i formació a prestigiosos centres internacionals dels Estats Units i França. Actualment, dirigeix l'Institut de Neurociències Teknon, és cap clínic a l'Hospital Clínic i cap de Servei a l'Hospital del Mar.
En l'àmbit acadèmic, és professor de Neurocirurgia a les universitats de Barcelona i UAB, tutor de residents i membre del “training committee” de l'European Association of Neurosurgical Societies (EANS).
Ha rebut nombrosos premis en reconeixement a la seva trajectòria i és membre actiu de les Societats Catalana i espanyola de Neurocirurgia, a l'European Society of Neurosurgical Societies i el Congress of Neurosurgical Surgeons.
110. Dr. Jesús Lafuente
Hospital del Mar, Hospital Universitari Sagrat Cor i Hospital Quirónsalud Barcelona
Format a la UAB, es va especialitzar en Neurocirurgia al National Hospital for Neurology and Neurosurgery de Londres, on va completar la seva residència i va fer un fellowship.
És un expert de referència en cirurgia de la columna, tractament de la malformació d'Arnold Chiari, siringomielia i en hèrnia discal lumbar. Actualment, exerceix a la Unitat de Columna de l'Hospital Quirónsalud Barcelona (Spine Institute) i al Sagrat Cor, i com a director de la Unitat de Columna a l'Hospital del Mar.
Ha estat membre del comitè d'ètica de la Federació Mundial de Neurocirurgia i president d'EANS, liderant l'estandardització de l'educació neuroquirúrgica a través del Global Neurosurgical Educational Committee. Actualment, és president de la Societat Espanyola de Neurocirurgia.
Oftalmología
111. Dr. Amadeu Carceller Guillamet
Hospital Quirónsalud Barcelona
El Dr. Carceller és un destacat especialista en cirurgia de cataractes i glaucoma, a més de ser pioner en la implantació de lents tòriques per tractar l'astigmatisme. Anteriorment, va dirigir el Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Quirónsalud Barcelona i actualment treballa com a oftalmòleg a la Unitat especialitzada en cirurgia de cataractes, glaucoma i segment anterior.
Graduat en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialitzat en Oftalmologia a l'Hospital Sant Pau, ha exercit la seva tasca assistencial com a adjunt al departament de glaucoma de l'Hospital Universitari Vall d'Hebrón i com a cap del servei d'Oftalmologia a l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona. El Dr. Carceller és expert en diverses tècniques quirúrgiques per al control del glaucoma, incloent-hi la trabeculectomia, cirurgia no perforant, implants de dispositius de drenatge i cirurgia amb làser díode.
112. Dra. Elena Barraquer
Centre d'Oftalmologia Barraquer
Llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, va continuar la seva formació a l'Hospital Universitari Vall d'Hebrón i al Massachusetts Eye & Ear Infirmary de Boston. La seva experiència internacional inclou treballs al National Eye Institute, al laboratori de Patologia Ocular del Wilmer Eye Institute a Baltimore i al Sinai Hospital.
Des del 2002, forma part de l'equip mèdic del Centre d'Oftalmologia Barraquer, on s'especialitza en cirurgia de cataractes i cirurgia refractiva. Va ser pionera a Espanya en la introducció de les primeres lents intraoculars a la cambra posterior i en la tècnica d'extracció extracapsular de cataractes.
Com a presidenta de la Fundació Elena Barraquer, ha estat guardonada amb nombrosos premis i reconeixements per la seva destacada carrera professional, entre ells la Medalla d'Or de Barcelona, l'Encomana d'Isabel la Catòlica, la Medalla d'Or de Creu Roja i el Premi Sophia a l'Excel·lència.
113. Dra. Elena Millá Griñó
Hospital Clínic de Barcelona
La doctora Millá, especialista en Oftalmologia a l'Hospital de Bellvitge i amb un màster en genètica oftalmològica de la Universitat de Lausana, ha treballat a l'Hospital Jules Gonin a Suïssa ia l'Institut Comtal d'Oftalmologia. Actualment, és investigadora a l'IDIBAPS i consultora en glaucoma a l'Hospital Clinic de Barcelona. A més, coordina la docència a l'Institut Clinic d'Oftalmologia (ICOF) i és professora associada a la Universitat de Barcelona.
Realitza més de 250 cirurgies de cataractes i 160 de glaucoma a l'any, i és una referència per a l'Associació de Glaucoma per a afectats i familiars (AGAF).
La seva carrera professional inclou l'autoria de nombrosos articles a revistes científiques, capítols de llibres i la participació en més de cent conferències tant nacionals com internacionals.
114. Dr. José María Caminal Mitjana
Hospital Universitari de Bellvitge i Centre Mèdic Teknon
El Dr. Caminal, especialista en cirurgia del cristal·lí, cirurgia refractiva, cirurgia vitre-retiniana, patologia macular i tumors intraoculars, forma part del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge, on ocupa el càrrec de cap de Servei i lidera la Unitat d'Oncologia Ocular. Des de l'any 2000 també col·labora amb l'Institut Oftalmològic Teknoftal del Centre Mèdic Teknon.
És doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona, especialista en Oftalmologia a l'Hospital Universitari de Bellvitge i té un màster en direcció d'institucions sanitàries per la Universitat Autònoma de Barcelona. A més de la tasca hospitalària, és professor a la Universitat de Barcelona i un investigador destacat a l'IDIBELL, on és l'investigador principal del projecte del grup Barcelona Melanoma Uveal.
115. Dr. Antonio Sabala Llopart
Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i Sabala Oftalmologia
El doctor Antoni Sabala Llopart és oftalmòleg especialitzat en el tractament de malalties de la superfície ocular, cirurgia del cristal·lí i de la còrnia. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra el 1991, va cursar la seva especialització a Anglaterra durant sis anys, al Manchester Royal Eye Hospital.
És cap del Servei d'Oftalmologia a l'Hospital Germans Trias i Pujol i especialista a Sabala OItalmología. Així mateix, exerceix com a professor associat d'Oftalmologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Realitza una destacada tasca investigadora en el camp de les malalties de la còrnia, amb un interès especial en les malalties inflamatòries de la superfície ocular, la cirurgia lamel·lar corneal (DSAEK, DMEK i DALK) i l'ull sec.
Forma part de les societats científiques nacionals i internacionals més importants de l'especialitat com l'European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS), EuCornea Grup Espanyol de Superfície Ocular i Cornea (GESOC), la Societat Espanyola d'Oftalmologia (SEO), la Societat Espanyola de Cirurgia Implanto-Refractiva (SECOIR) i la Societat Catalana d'oftalmologia.
116. Dr. Alfredo Adán Civera
Hospital Clínic de Barcelona
Doctor en Medicina a la Universitat de Barcelona i especialitzat en Oftalmologia a l'Hospital Clinic, el doctor Adam va completar la seva formació a l'hospital Johns Hopkins Wilmer Eye Institute de Baltimore. Actualment és director de l'Institut Clinic d'Oftalmologia (ICOF) de l'Hospital Clinic de Barcelona, on també dirigeix el servei d'Oftalmologia. Compagina la seva activitat assistencial amb la tasca docent com a catedràtic d'Oftalmologia de la Universitat de Barcelona
El Dr. Adam compta amb més de trenta anys de pràctica en el camp de la uveïtis, la degeneració macular relacionada amb l'edat, així com en la cirurgia vítria i les patologies de la retina com la retinopatia diabètica o el despreniment de retina.
Fa més de 500 cirurgies anuals d'èxit, és autor de més de 150 publicacions científiques nacionals i internacionals, de més d'una desena de llibres i 50 capítols.
117. Dra. Elena Jurado González
Hospital Universitari Vall d’Hebron
La doctora Jurado és una especialista destacada en Oftalmologia, formant part del Departament d'Estrabisme i Neurooftalmologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebrón i de l'Institut Oftalmològic Quirónsalud Barcelona. Llicenciada en Medicina per la Universitat de Sevilla i especialitzada en Oftalmologia a l'Hospital de l'Esperança a Barcelona, va completar la formació en oftalmologia pediàtrica i estrabisme a l'Hospital Sant Joan de Déu, l'Hospital de Bellvitge i la Universitat de Califòrnia.
Amb àmplia experiència i formació en Oftalmologia pediàtrica i estrabisme, consolidada amb un màster per la UAB-IMO, és membre actiu de la Societat Catalana d'Oftalmologia i la Societat Espanyola d'Oftalmologia. Al llarg de la seva carrera, ha combinat la seva tasca assistencial amb la docència i la investigació, essent professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona i participant als principals congressos nacionals i internacionals.
118.Dr. Borja Corcóstegui Guraya
Institut de Microcirugia Ocular IMO
El doctor Corcóstegui és una eminència al camp de les patologies de retina com el despreniment de retina, la retinopatia diabètica, els tumors intraoculars o la patologia vascular retiniana. Llicenciat en Medicina per la Universitat de Saragossa, va realitzar la seva especialitat en Oftalmologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, completant la seva formació postdoctoral en malalties vitreoretinals a hospitals de Londres, Filadèlfia i Nova York.
Va començar la seva activitat clínica a l'Hospital Vall d'Hebron, com a membre del grup especialista en retina, director del Departament de Retina i Vítreo i posteriorment director del Departament d'Oftalmologia. I compta amb més d'una dotzena de premis i reconeixements internacionals relacionats amb la seva activitat i aportacions al despreniment de retina.
És un dels fundadors de l'Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona, centre del qual va ser director mèdic fins al 2022. En l'àmbit de la docència, és titular de la Càtedra Institut de Microcirurgia Ocular de la Universitat de Barcelona i professor del Màster en Retina i Vítreo. Des del 2009 forma part de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i és membre de la Societat Espanyola de Retina i Vítreo (SERV), així com de l'European Society of Retina Specialist (EURETINA) i del Consell Científic de l'European School of Advanced Studies in Ophtalmology (ESASO).
Autor de llibres i 28 publicacions a revistes espanyoles i estrangeres, ha estat ponent de 120 conferències a universitats espanyoles, europees i nord-americanes. Destaca també pels seus treballs en el desenvolupament de tècniques i instruments per a la cirurgia vitreoretiniana.
119. Dra. Mercè Guarro Miralles
Hospital Universitari General de Catalunya, Hospital Universitari Sagrat Cor, Hospital de Granollers i Institut OMIQ
Llicenciada en Medicina i especialista en Oftalmologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un fellowship en cirurgia de cataracta amb J. L. Pearce al Regne Unit, és una reconeguda especialista en cirurgia de la cataracta complexa i el glaucoma i va ser la responsable del disseny i implantació de un dels primers programes de cribratge per a la retinopatia diabètica a l'àrea de Barcelona. Ha estat investigadora principal en molts assaigs de recerca de cirurgia de glaucoma i cataracta.
La doctora Guarro és actualment consultora cirurgiana en casos de cirurgia de cataracta complexa i reconstrucció del segment anterior a l'Hospital Universitari General de Catalunya i l'Hospital Universitari Sagrat Cor, directora del Servei d'Oftalmologia a l'Hospital Granollers i Sant Celoni i directora del Institut Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica (OMIQ).
120. Dr. Carlos Vergés
Hospital Universitari Dexeus
El doctor Carlos Vergés, responsable i director mèdic d'Àrea Oftalmològica Avançada, es va llicenciar en Medicina a la Universitat de Barcelona. Va obtenir un doctorat en Biologia a Harvard i es va especialitzar en Oftalmologia a les universitats de Barcelona i Boston, amb un fellowship en còrnia a la Harvard Medical School i en Patologia Ocular al Moorfield Eye Hospital de Londres i l'Hôpital de Dieu de París.
A l'Hospital Clinic, va ser cap de Secció de Segment Anterior, destacant en cirurgia de cataractes mitjançant facoemulsificació i trasplantament de còrnia amb nous tractaments immunosupressors. També ha estat cap de servei a l'Hospital del Mar de Barcelona ia l'Institut Universitari Dexeus. Actualment és cap de servei d'oftalmologia a l'Hospital Universitari Dexeus.
La seva col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya i la Clínica CIMA ha permès desenvolupar noves lents intraoculars i perfils d'ablació per a cirurgia làser de la presbícia. És assessor científic d'importants companyies oftalmològiques i membre de societats nacionals i internacionals, incloent-hi el Board de la Societat Internacional de Cirurgia Refractiva i l'Acadèmia Americana d'Oftalmologia.
Oncologia
121. Dr. Josep Tabernero Caturla
Hospital Universitari Vall d'Hebron i Quirónsalud Barcelona
El Dr. Tabernero, llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, és cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i director de Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO).
Forma part del comitè d?experts Cairós, que té l'encàrrec de reformar la sanitat pública de Catalunya. També lidera la Unitat de Recerca de Teràpia Molecular del Càncer a l'Hospital Vall d'Hebron, pionera a Espanya en assaigs clínics de fase I de teràpia molecular, i és director mèdic de l'IOB Institute of Oncology a l'Hospital Quironsalud Barcelona.
Ha rebut nombrosos premis, com ara el Premi Nacional de Recerca 2019 del Govern i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). El 2018 va ser nomenat Millor Mèdic de l'Any als premis A La teva Salut i el 2020 va ser reconegut com un dels científics més influents del món segons la llista de Clarivate Analytics. Recentment ha rebut el Premi ASEICA de Recerca en Càncer 2024 per les seves múltiples contribucions a la recerca en oncologia amb impacte directe en els pacients” i per “la seva dilatada trajectòria professional”.
A més, és professor de Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona i participa activament en projectes d'investigació.
122. Dr. Rafael Rosell Costa
Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Hospital Universitari Dexeus i Hospital Universitari Sagrat Cor
El Dr. Rosell és un destacat oncòleg, director mèdic i president de l'Institut Oncològic Dr. Rosell (Hospital Universitari Dexeus, Centre Mèdic Teknon, Hospital Universitari Sagrat Cor i Hospital Universitari General de Catalunya, tots del Grup Quirónsalud).
Reconegut a nivell nacional i internacional, és fundador i director científic de Pangaea Oncology, president de la Molecular Oncology Research Foundation i membre del Consell Fundador de l'European Thoracic Oncology Platform (ETOP). Ha realitzat més de 800 presentacions i ha publicat més de 600 articles científics, rebent nombrosos premis per la seva tasca. Així mateix, dirigeix el Programa de Biologia del Càncer i Medicina Personalitzada de l'Institut Català d'Oncologia a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona.
123. Dr. Xavier González Farré
Hospital Universitari General de Catalunya
El Dr. González Farré és cap del Servei d'Oncologia Mèdica a l'Hospital General de Catalunya, amb més de 15 anys d'experiència i formació en oncologia, especialitzat en càncer de mama i tumors urològics. És membre de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), el Grup Espanyol de Recerca en Càncer de Mama (GEICAM) i el Grup SOLTI de Recerca Clínica de Càncer de Mama.
A l'actualitat, és coordinador clínic d'Oncologia a l'Hospital General de Catalunya, és Medical Manager a Grup SOLTI i especialista en Oncologia a l'Institut Universitari Quirónsalud Dexeus. A més, lidera ensaigs clínics sobre càncer de mama i altres tumors.
124. Dra. Enriqueta Felip
Hospital Universitari Vall d'Hebron i SEOM
La doctora Enriqueta Felip és la cap de la Unitat de Tumors Toràcics, de Cap i Coll i Investigadora i Directora Clínica del Programa de Recerca del Càncer Toràcic a l'Institut Vall d'Hebron d'Oncologia de Barcelona.
Algunes de les línies d'investigació actuals són la individualització de la quimioteràpia en les primeres etapes de la malaltia, l'ús d'enfocaments farmacogenòmics, l'avaluació de nous fàrmacs i l'optimització de les estratègies d'immunoteràpia i la dilucidació dels possibles mecanismes de resistència a els inhibidors de la tirosina kinasa.
Aquest any, la Dr. Felip ha rebut el Premi Heine H. Hansen 2024 en reconeixement als seus destacats èxits i investigacions innovadores al camp de l'oncologia toràcica, un guardó creat el 2014 per la societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO) i la Associació Internacional per a l'Estudi del Càncer de Pulmó (IASLC).
És autora de centenars d'articles revisats i de capítols de llibres relacionats amb el camp de les neoplàsies malignes toràciques; així com professora de Medicina a la Universitat de Vic (UVicc-UCC). Així mateix, va presidir la SEOM del 2021 al 2023.
125. Dr. Joan Albanell Mestres
Hospital del Mar de Barcelona i HM Delfos
El Dr. Albanell és el cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar de Barcelona i també lidera el servei d'Oncologia a HM Delfos i al centre integral HM CIOCCB. La seva especialitat és el càncer de mama, i dirigeix investigacions sobre marcadors de resposta i resistència a teràpies per al càncer de mama HER2 positiu.
Ha contribuït al disseny i el desenvolupament d'assajos clínics de fase I, amb un enfocament en farmacodinàmica. És membre fundador de GEICAM, coordina el grup transGEICAM i forma part de la Junta Directiva de SEOM. Des del 2007, dirigeix el Programa de Recerca en Càncer de l'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar i és professor associat a la UAB.
Amb més de 120 articles publicats i més de 9.000 citacions, es va graduar a Medicina amb premi extraordinari a la Universitat Autònoma de Barcelona i va completar la seva residència a Oncologia Mèdica a l'Hospital Vall d’Hebron. A més, va realitzar una estada al Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York, investigant l'enzim telomerasa.
126. Dr. Santiago Viteri Ramírez
Centre Mèdic Teknon
Llicenciat en Medicina per la Universitat de Navarra, el doctor Viteri va obtenir l'especialització en Oncologia per la mateixa universitat i es va especialitzar en el càncer de pulmó. Pel que fa a la seva trajectòria, va ser coordinador clínic i oncòleg mèdic a l'Institut Oncològic Rosell a l'Hospital Dexeus de Barcelona i especialista en Oncologia a l'Hospital General Mateu Orfila de Menorca.
Actualment dirigeix l'UOMi Cancer Center de la Clínica Mi Tres Torres de Barcelona i de la Clínica Mi NovAliança de Lleida. A més, el doctor és membre de diferents societats mèdiques, com GECP (Grup Espanyol de Càncer de Pulmó), ASCO (American Society of Clinical Oncology), ESMO (European Society of Medical Oncology) i IASLC (International Association of Lung Cancer).
També fa tasques d'investigador principal en més de 30 assaigs fases I, II i III en càncer de pulmó i ha participat en més de 40 conferències sobre càncer de pulmó, medicina de precisió, biologia molecular del càncer i immunoteràpia en càncer.
127. Dr. Josep Pardo
Hospital General de Catalunya i Hospital Universitari Son Espases
El doctor Pardo és coordinador autonòmic d'Oncologia Radioteràpica del Servei de Salut de les Illes Balears. Així mateix, també és cap de servei d'Oncologia Radioteràpica a l'Hospital Universitari Son Espases ia l'Hospital General de Catalunya.
Anteriorment, va ser cap de Servei d'Oncologia Radioteràpica a l'Hospital Universitari Son Dureta i al Capio Hospital General de Catalunya. A més, va coordinar la investigació en Oncologia Radioteràpica del grup Quirónsalud a l'Hospital General de Catalunya.
Pel que fa a la formació acadèmica, és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Complutense de Madrid. Ha completat el Programa de Gestió per a Caps de Serveis Hospitalaris a EADA Business School i el Programa d'Alta Direcció en Institucions Sanitàries a IESE Business School de la Universitat de Navarra.
128. Dr. Jaume Mora Graupera
Hospital Sant Joan de Déu
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, va ampliar la formació en institucions de renom com el Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York i la Universitat de Cornell.
Amb més de 75 articles científics i sis capítols en llibres nacionals i internacionals, també és revisor de revistes com Cancer, Oncogene i Pediatrics. Ha rebut el Premi Anual de la Fundació BBVA el 2011 i el primer Premi de l'AECC el 2006 per la investigació sobre el càncer infantil.
Actualment lidera l'Àrea d'Oncologia i Hematologia de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i el laboratori de tumors del desenvolupament. És membre actiu de diverses societats científiques, incloent-hi la Societat Internacional d'Oncologia Pediàtrica i la Societat Americana d'Oncologia Mèdica (ASCO), que li va atorgar el Premi a l'Investigador Jove el 2000 i el Premi pel Desenvolupament de la Carrera Investigadora.
129. Dr. Raymond Miralbell Izard
Institut Oncològic Teknon i Centre de Protonterapia Quirónsalud
El Dr. Miralbell és llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona i doctor en Medicina per la Universitat de Ginebra. Va realitzar la seva residència a Radioteràpia a l'Hospital Sant Pau de Barcelona i es va formar a centres com el City of Hope National Medical Center a Califòrnia i The Royal Marsden Hospital al Regne Unit.
Va treballar com a oncòleg a l'Hospital Universitari de Sant Pau de Barcelona, on es va especialitzar en Radiooncologia i va ser cap del departament. Actualment, dirigeix el Centre de Protonteràpia de Quirónsalud a Madrid, el primer del seu tipus a Espanya, que va començar a tractar pacients a desembre de 2019. També lidera l'Institut Oncològic Teknon a Catalunya, pioner en l'ús d'un sistema de tractament guiat per imatge a temps real per a radioteràpia.
A més, és professor a la Facultat de Medicina de la Universitat de Ginebra i director del Servei de Radiooncologia de l'Institut Oncològic Teknon. Presideix el Swiss Proton Users Group i ha publicat més de 100 articles a revistes mèdiques internacionals.
130. Dr. Lluís Cirera
Centre Mèdic Teknon, Hospital Universitari Sagrat Cor i Hospital Universitari Mutua Terrassa
Llicenciat en Medicina a la Universitat Central de Barcelona, el doctor Lluís Cirera es va especialitzar en Medicina de Treball i Empresa i, dos anys més tard, en Oncologia Mèdica Exerceix l'especialitat al Centre Mèdic Teknon, a l'Hospital Universitari Sagrat Cor ia l'Hospital Universitari Mutua Terrassa. Així mateix, és membre fundador i de la Junta Directiva d'ACROSS (Associació Catalana per a la Recerca) Oncològica i les Seves implicacions Sociosanitàries).
Autor de més de 60 articles a revistes científiques, ha impartit prop de 70 ponències al llarg dels seus més de 40 anys d'exercici professional. Pel que fa a la seva activitat investigadora, ha estat investigador principal o col·laborador a més de mig centenar d'assajos clínics. Al llarg de la seva dilatada carrera ha rebut nombrosos reconeixements atorgats per diferents organismes com ara la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamària.
Pediatria
131. Dr. Héctor Boix Alonso
Hospital Quirónsalud Barcelona
El Dr. Boix, llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València i la Universitat Lliure de Brussel·les, és pediatre especialitzat en Neonatologia. Al llarg de la seva carrera ha acumulat una àmplia experiència en neurologia neonatal i en l'adaptació dels nadons prematurs extrems a la vida extrauterina, dedicant-se especialment als més vulnerables.
Va completar la seva formació a Pediatria a Anglaterra, on també es va subespecialitzar en Neonatologia. Posteriorment, al King's College Hospital de Londres, va iniciar el seu interès per la neurologia neonatal. La seva trajectòria internacional va continuar al Monash Medical Centre de Melbourne, Austràlia, on va aprofundir l'estudi de l'autoregulació dels fluxos cerebrals.
De tornada a Espanya, es va incorporar a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, exercint-se a la Unitat de Cures Intensives Neonatals. Allí, va combinar la pràctica clínica amb la coordinació d'investigacions bàsiques i clíniques. Actualment, és cap del Servei de Pediatria a l'Hospital Quirónsalud Barcelona i director territorial de Pediatria al mateix centre.
132. Dra. Inmaculada Puig de la Capilla
Centre Mèdic Teknon
La doctora Puig va obtenir la seva llicenciatura en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Posteriorment, es va especialitzar en Pediatria després de completar quatre anys de residència al Servei de Pediatria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. A més, va assolir el grau de doctora en Medicina i Cirurgia per la mateixa universitat, rebent la qualificació de Cum Laude. Des del 1990, forma part de l'equip de pediatria del Centre Mèdic Teknon, on es dedica a la salut infantil.
És membre activa de diverses societats científiques, entre les quals hi ha l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i les Balears (ACMCB), l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP), la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN), la Societat Catalana de Pediatria ( SCP), la Societat Europea de Malalties Pediàtriques Infeccioses (ESPID) i la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SCMIMC).
133. Dr. Josep Maria Cubells Fuentes
Paido Salut Infantil-Hospital Universitari Dexeus
El doctor Cubells és un especialista de renom amb més de 30 anys d'experiència en pediatria general, pediatria preventiva, detecció primerenca de la sordesa, vacunació i avaluació del desenvolupament físic a la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en pediatria a 1982.
És un expert en la detecció precoç de la hipoacúsia, vacunació i desenvolupament infantil. El 1994, va ser pioner en la implementació de la prova de detecció primerenca de la sordesa a Catalunya.
Actualment, el doctor Cubells lidera el Departament de Pediatria PAIDO-DEX a l'Hospital Universitari Quirón Dexeus i també està a càrrec del PETI, l'estudi d'audició i detecció de la sordesa mitjançant Potencials Evocats Auditius.
134. Dr. Juan José García García
Hospital Sant Joan de Déu
El doctor García, llicenciat i doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona, va començar la carrera a Pediatria a l'Hospital Sant Joan de Déu. Després de completar la seva residència, es va dedicar intensament a les urgències pediàtriques ia la unitat d'estada curta al mateix hospital.
Ha participat en nombrosos projectes competitius i ha dirigit diverses tesis doctorals. A més, s'ha especialitzat en malalties infeccioses pediàtriques i en l'atenció a nens hospitalitzats.
Actualment és cap del Servei de Pediatria i coordinador docent dels residents a l'Hospital Sant Joan de Déu, a més de ser professor associat a la Universitat de Barcelona.
135. Dra. Anna Maldonado
Centre Mèdic Teknon
La doctora Maldonado es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar en Pediatria i Neonatologia. En la seva trajectòria professional, destaca el seu paper com a coordinadora del Servei d'Urgències pediàtriques a domicili al Centre Mèdic Teknon.
Actualment, la doctora Maldonado és la cap del Servei de Pediatria i Neonatologia i coordina les Urgències de Pediatria al Centre Mèdic Teknon. A més, treballa com a pediatre consultora al Centre d'Oftalmologia Barraquer i és la metgessa referent del Projecte Casiopea de QuirónSalud.
136. Dra. María Milà Farnés
Hospital HM Nens
Llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona, la doctora Milà va completar la residència a Pediatria a l'Hospital Sant Joan de Reus. Té un Màster en Gestió d'Equips i Serveis Sanitaris a l'Atenció Primària (GESSAP), un doctorat i ha realitzat cursos de postgrau com a "Especialista Universitari en Integració Assistencial Pediàtrica" i "Especialista Universitari en Pediatria Preventiva".
Des del febrer del 2023, la doctora Milà és la directora Mèdica de l'Hospital HM Nens. Anteriorment, va treballar com a metge adjunt de Pediatria a l'Hospital Sagrat Cor i va ser cap de Servei de Pediatria a la Clínica Quironsalud Vallès, on també va exercir el càrrec d'adjunta a direcció. A més, ha contribuït a diverses publicacions científiques i ha participat en nombroses ponències i congressos.
137. Dra. Violetta Bittermann
Hospital HM Nens
La doctora Bitterman és especialista en reumatologia pediàtrica, despunta per la gran quantitat de comunicacions i ponències en què ha participat, així com pels reconeixements i certificacions que ha obtingut. A més, és membre de la Societat Espanyola de Reumatologia, de l'Associació Espanyola de Pediatria, de la Societat Catalana de Reumatologia i de la Societat Catalana de Pediatria. Des del 2023, és cap de Reumatologia Pediàtrica a l'Hospital HM Nens.
En l'àmbit de la investigació i de la docència, ha participat en nombrosos projectes com l'estudi de mecanismes implicats en l'expressivitat clínica de pacients amb mutacions heterozigots al gen MEFV o el desenvolupament d'una plataforma en línia per facilitar línies de recerca en dermatomiositis juvenil , entre altres.
138. Dra. Marta de Quixano Burgos
Hospital El Pilar
La doctora Marta de Quixano Burgos és una especialista de referència al camp de la Pediatria. Té més de 20 anys d'experiència en la professió i una extensa formació en diferents àmbits de l'especialitat, des del naixement i el creixement fins a l'adolescència.
És especialista en Pediatria per l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i, al llarg de la seva trajectòria professional, ha realitzat la seva tasca assistencial com a pediatre a diferents centres.
En l'actualitat, exerceix com a cap del Servei de Pediatria de l'Hospital El Pilar de Barcelona.
139. Dra. Ángeles López
Hospital del Mar
La doctora Ángeles López és la cap del Servei de Pediatria de l'Hospital del Mar, activitat que compagina amb l'activitat docent com a professora a la Universitat Autònoma de Barcelona.
A més, forma part de la Unitat de Recerca Clínica de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques -que disposa de revisors mèdics en farmacovigilància, personal especialitzat en metodologia i estadística i personal dedicat al sistema de garantia i control de qualitat- com a personal investigador.
Al llarg de la seva trajectòria, ha participat en nombrosos estudis i assaigs clínics relacionats amb la seva especialitat.
140. Dr. Pere Sala Castellvi
Hospital General de Catalunya
Llicenciat en medicina i cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona el 1982, i especialitat en pediatria a la mateixa universitat, va realitzar la residència a Pediatria a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Actualment, el Dr. Sala Castellvi és el cap clínic a l'Hospital Universitari General de Catalunya.
A l'exercici professional, el doctor Sala ha estat pediatre adjunt al Servei de Pediatria (Unitat de lactants) a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, pediatre adjunt de guàrdia a l'Hospital Sant Jaume de Calella, pediatre adjunt al Servei de Neonatologia a l'Hospital de Santa Creu i Sant Pau; pediatre adjunt al Servei de Pediatria i Neonatologia al SCIAS-Hospital de Barcelona i cap de servei i director del Servei de Pediatria i Neonatologia a l'Hospital de Barcelona – SCIAS.
Traumatologia i cirurgia ortopèdica
141. Dr. Ramón Cugat Bertomeu
Institut Cugat i Hospital Quirónsalud Barcelona
El Dr. Cugat, llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, és un reconegut especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. Actualment ocupa el càrrec de president de la Junta Mèdica i forma part de l'equip mèdic de la Mutualitat de Futbolistes Catalans i de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). A més, dirigeix l'Institut Cugat i codirigeix el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a l'Hospital Quirónsalud Barcelona.
En l'àmbit acadèmic, col·labora com a docent amb institucions de renom, com ara la Universitat de Barcelona, la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat CEU Cardenal Herrera. També ha estat professor convidat al Departament de Medicina de l'Esport de l'Hospital General de Massachusetts, adscrit a la Universitat de Harvard.
El Dr. Cugat és membre destacat de nombroses societats científiques, entre elles ISAKOS, la Reial Acadèmia Europea de Doctors, AAOS, AANA, ICRS, SLARD, ESSKA, AGA, SECOT, AEA, FEMEDE i HERODICUS SOCIETY, a més de formar part de la junta directiva de l'Àsia Pacific Institute. També és membre honorari d'associacions ortopèdiques i de traumatologia a països com Geòrgia, Xile i Índia. Així mateix, presideix la Junta de Patrons de la Fundació García Cugat per a la Investigació Biomèdica.
Per la seva trajectòria destacada, ha estat distingit amb la medalla de l'Ordre del Mèrit Civil atorgada pel Rei d'Espanya.
142. Dr. Xavier Mir Bulló
Hospital Universitari Dexeus de Barcelona
El Dr. Mir combina la seva tasca mèdica amb el seu lideratge en diferents àrees: és cap de la Unitat d'Extremitat Superior i Microcirurgia a l'ICATME de l'Hospital Universitari Dexeus, cap de la Unitat d'Extremitat Superior de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i Head Master Medical Team de MotoGP™.
Amb més de 25 anys de trajectòria, el Dr. Mir s'ha consolidat com a referent en medicina esportiva i actualment lidera la Unitat de Cirurgia de Mà i Microcirurgia del Departament de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l'Hospital Universitari Dexeus. A més, dirigeix la Unitat de Mà i Colze de l'Institut Català de Traumatologia i Medicina de l'Esport (ICATME) i és professor titular de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
És especialista en lesions de les extremitats superiors, destacant en artroscòpia de canell, cirurgia de mà, tractament del túnel carpià, fractures de mà, tendinitis de canell i traumatologia esportiva. A nivell científic, compta amb una àmplia producció investigadora: ha publicat 22 articles internacionals indexats, 51 articles nacionals, prop de 300 comunicacions i 10 contribucions en llibres especialitzats.
143. Dr. Marc Cots
Hospital Universitari General de Catalunya
El Dr. Cots, llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, és el cap actual del Servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l'Hospital Universitari General de Catalunya.
Al llarg de la seva trajectòria, ha exercit diversos càrrecs destacats, com a metge adjunt al servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital de la Santa Creu de Vic, de l'Hospital Clínic de Barcelona i de la Unitat de Cirurgia Protèsica de l'Hospital General de Catalunya . També ha estat coordinador assistencial del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i cap de la Unitat de Cirurgia Protèsica al Capio Hospital General de Catalunya.
Actualment, compagina la seva activitat clínica amb la seva tasca docent com a professor associat de medicina a la Universitat Internacional de Catalunya. Ha participat en més de 120 congressos i cursos nacionals i internacionals i ha estat ponent a més de 100 conferències en ambdós àmbits. A més, compta amb publicacions a revistes i llibres científics i ha rebut diversos reconeixements i certificacions dins de la seva especialitat.
144. Dra. Maite Ubierna
Hospital Universitari Dexeus
Actualment, exerceix com a especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica a l'Institut Català de Traumatologia i Medicina de l'Esport i dirigeix la Unitat de Patologia de Columna a l'Institut Universitari Quirón Dexeus.
Al llarg de la seva trajectòria, ha combinat la seva pràctica clínica amb la docència al Departament de Cirurgia de la UAB i ha exercit el rol de tutora de residents al servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Germans Trias i Pujol.
Amb més de 35 anys d'experiència professional i una sòlida formació en diverses àrees de la seva especialitat, la Dra. Ubierna és experta en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica. de Columna per la Universitat Autònoma de Barcelona, fet que dóna suport a la seva àmplia experiència en patologia de la columna i el raquis.
La Dra. Ubierna també destaca per la seva contribució a la investigació i divulgació científica, participant en nombrosos projectes finançats per entitats públiques i privades. És una ponent habitual a congressos especialitzats i autora de diversos articles científics i capítols de llibres.
145. Dr. Isidor Marchan García
Hospital Quirónsalud del Vallès
El Dr. Marchán, llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, va completar la residència a l'Hospital Universitari Mutua Terrassa de Barcelona. La seva formació es va enriquir amb dues estades internacionals: una en Oncologia Pediàtrica al Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York i una altra en Cirurgia de Reconstrucció Articular al National University Hospital (NUH) de Singapur.
Especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, el Dr. Marchán és expert en cirurgia sèptica i reconstructiva, revisions i recanvis de pròtesis, pròtesis de genoll i maluc, així com en allargaments d'extremitats.
Actualment és cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a l'Hospital Quirónsalud del Vallès a Sabadell i treballa a l'HM Nou Delfos ia l'HM Sant Jordi de Barcelona. A més a més, té consulta mèdica privada a Barcelona i Sabadell.
146. Dr. Juan Manuel Burdeus González-Solis
Hospital Universitari Sagrat Cor
El Dr. Juan Manuel Burdeus, llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, compta amb més de 40 anys d'experiència i és especialista en cirurgia protèsica de genoll i maluc, tractament de lesions de cartílag i cirurgia del sistema nerviós perifèric.
Actualment, és cap del Servei de COT+ (Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia General) i s'exerceix com a Consultor Sènior a l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona. També és membre de l´equip facultatiu de l´Hospital Sagrat Cor, l´Hospital de Barcelona, la Clínica Teknon i la Clínica Ntra. Sra. del Remei, totes a la ciutat de Barcelona.
El Dr. Burdeus combina la tasca assistencial amb activitats acadèmiques i participa activament en conferències i ponències especialitzades, particularment en cirurgia reconstructiva de genoll i maluc.
147. Dr. José Antonio Hernández Hermoso
Hospital GermansTrias i Pujol
Des del 2011, el Dr. Hernández ocupa el càrrec de cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Prèviament, va exercir funcions com a coordinador quirúrgic i cap de la Unitat de Genoll a l'Hospital Universitari de Bellvitge, a més de ser cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i director quirúrgic al Consorci Sanitari de Terrassa.
Pel que fa a la formació, és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, complementant la seva formació amb un Màster en Bioenginyeria i Enginyeria Biomèdica, així com en Direcció d'Institucions Sanitàries.
148. Dr. Aamer Malik
Hospital Universitari Sagrat Cor i Barcelona International Centre for Orthopedic Surgery (BICOS)
El Dr. Aamer Malik és especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia, amb un doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va llicenciar en Medicina a la Universitat de Nairobi, Kenya, i posteriorment va obtenir la llicenciatura en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Navarra. Va completar la seva especialització en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica a l'Hospital Vall d'Hebron, treballant posteriorment com a especialista a l'Hospital del Mar i l'Hospital de Sant Pau.
Va ampliar la seva formació amb dos prestigiosos fellowships a Cirurgia Reconstructiva de l'Adult als Estats Units: un al Dorr Arthritis Institute de la University of Southern Califòrnia i un altre a l'Hospital for Special Surgery del New York Presbyterian-Cornell University.
El Dr. Malik és expert en Cirurgia Reconstructiva de l'Adult, amb un enfocament especial en cirurgia protèsica primària i de revisió (sèptica i asèptica) de maluc i genoll. També domina la cirurgia artroscòpica de maluc, genoll i espatlla, integrant teràpies biològiques en els tractaments. Participa activament en projectes de recerca i ha publicat nombrosos articles científics al seu camp.
Actualment és coordinador de la Unitat de Maluc i tutor acadèmic de residents a l'Hospital Universitari Sagrat Cor, metge adjunt al Centre Mèdic Teknon i cofundador del Barcelona International Centre for Orthopedic Surgery (BICOS).
149. Dr. Ángel Ruiz Cotorro Santos
Centre Mèdic Teknon
El Dr. Ruiz Cotorro és director de la Clínica Tennis del Centre Mèdic Teknon i responsable de l'equip mèdic de la Rafa Nadal Academy. També ocupa el càrrec de responsable mèdic al TEC Carles Ferrer Salat, és director mèdic del Barcelona Open Banc Sabadell Comte de Godó i des del 1992 lidera els Serveis Mèdics de la Reial Federació Espanyola de Tennis.
Amb una destacada trajectòria en l'àmbit esportiu, ha participat com a metge responsable dels equips masculí i femení de tennis en set edicions dels Jocs Olímpics: Atlanta, Sydney, Atenes, Pequín, Londres, Rio de Janeiro i Tòquio. Jocs Olímpics de Barcelona 1992, va ser responsable del servei assistencial a la competició de tennis.
És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Santander, compta amb un CES en Biologia i Medicina Esportiva per la Universitat Pierre i Marie Curie, i un Màster en Cirurgia Ortopèdica per la Universitat Autònoma de Barcelona. També és especialista en Medicina de l'Educació Física i l'Esport per la Universitat de Barcelona. És membre de la Comissió Mèdica de la Federació Internacional de Tennis i de la Society for Tennis Medicine & Sciences (STMS), a més de fundador i director de la Clínica Mapfre de Medicina del Tennis.
150. Dr. Jaume Vilaró Angulo
Centre Mèdic Teknon
El Dr. Vilaró, especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica al Centre Mèdic Teknon, compta amb una destacada trajectòria al seu camp. Actualment, és adjunt de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a la Unitat de Teràpia Regenerativa Tisular de la Clínica Teknon. Anteriorment, va exercir rols com a adjunt a l'Hospital de Mataró i l'Hospital del Mar, a més d'exercir com a director mèdic i cap del Servei de Traumatologia a la Mútua FIMAC, així com cap de Traumatologia a la Policlínica Verge de Menorca.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, va completar l'especialitat de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a l'Hospital del Sagrat Cor de Barcelona. A més, té un màster en Cirurgia de Raquis i Cirurgia Ortopèdica, així com un màster en Organització de Serveis Assistencials per EADA.
El Dr. Vilaró és instructor de Cirurgia Artroscòpica de l´Associació Espanyola d´Artroscòpia i ha treballat com a assessor en diversos hospitals, inclosos l´Hospital Provincial de Lleida, l´Hospital Comarcal de Vilafranca del Penedès, l´Hospital Mateu Orfila i l´Hospital Moisés Broggi. Ha estat reconegut per la tasca mèdica amb el Primer Premi a la Traumatologia Esportiva atorgat per El Mundo Deportivo i ha obtingut tres primers premis de la Societat Espanyola d'Artroscòpia pels seus treballs d'investigació.
Urologia
151. Dr. Antonio Alcaraz Asensio
Hospital Clínic de Barcelona, barnaclínic+
Uròleg de renom internacional, el doctor Alcaraz és cap del Servei d'Urologia i Trasplantament Renal de l'Hospital Clínic de Barcelona i consultor sènior a barnaclínic+. És catedràtic d'Urologia a la Universitat de Barcelona, on també es va llicenciar, doctorar i especialitzar. Va completar una estada de 18 mesos a la Maig Clinic de Rochester.
Pioner mundial en tècniques quirúrgiques robòtiques i laparoscòpiques, incloses NOTES i LESS, és especialista en oncologia quirúrgica (pròstata, ronyó i bufeta) i trasplantaments renals. Ha realitzat més de 500 cirurgies anuals des de fa més de 25 anys, superant la centena a través d'orificis naturals.
Entre les fites destaquen la primera nefrectomia transvaginal i la primera extracció renal transvaginal del món, a més del primer trasplantament renal transvaginal robòtic i el primer trasplantament d'úter a Espanya (2020). Ha publicat més de 170 articles, 17 capítols de llibres i imparteix unes 50 conferències internacionals cada any. Ha estat guardonat amb el Premi MERCO-OdS al Lideratge Reputacional i va rebre la medalla Shlomo Raz que atorga la Confederació Americana d'Urologia. A més, Forbes ho inclou entre els 100 millors metges d'Espanya.
152. Dr. Carlos Torrecilla Ortiz
Hospital de Bellvitge, Hospital HM Nou Delfos
Amb una magnífica reputació llaurada a la seva extensa trajectòria professional, el doctor Torrecilla és un dels uròlegs de referència a Barcelona. Actualment és el responsable de la Unitat de Litiasi i Endourologia de l'Hospital de Bellvitge i desenvolupa activitat clínica des de fa més de 30 anys al Servei d'Urologia - Dr. Torrecilla, pertanyent a l'Hospital HM Nou Delfos.
A més, ha estat coordinador nacional del Grup de Litiasi i Endourologia de l´Associació Espanyola d´Urologia durant un període de 4 anys. Llicenciat en Medicina el 1987, es va especialitzar en Urologia i va obtenir el diploma FEBU (1992) que atorga l'Associació Europea d'Urologia.
El doctor Torrecilla és expert en el tractament integral de la litiasi urinària, aplicant totes les modalitats terapèutiques disponibles en la seva especialitat, com ara la litotrícia extracorpòria per ones de xoc, la cirurgia oberta, la nefrolitotomia percutània i la ureteroscòpia. I és autor de nombrosos articles mèdics a revistes científiques de renom internacional i ha participat en múltiples cursos teoricopràctics d'endourologia. La seva dedicació a la investigació i la docència ha contribuït significativament a l'avenç de la urologia a Espanya.
153. Dr. Joan Palou Redorta
Fundació Puigvert
El doctor Palou és un uròleg de renom internacional amb més de 30 anys d'experiència que actualment exerceix com a director del Servei d'Urologia de la Fundació Puigvert. Especialista en Urologia Oncològica i en el tractament del càncer de bufeta i pròstata, és pioner en l'ús de la cirurgia robòtica i laparoscòpia urològica a Espanya.
El 2022, el seu equip va realitzar la primera cistectomia radical del món amb el nou robot quirúrgic de darrera generació HUGO™12. També va ser el primer a fer una cistectomia radical robòtica a Espanya el 2008; i el 2009 va dur a terme una reconstrucció de bufeta i uretra a partir de l'intestí prim. Ha rebut nombrosos premis i distincions al llarg de la seva carrera, incloent l'EAU Frans Debruyne Life Time Achievement Award el 2022. És director de l'European School of Urology (ESU) i membre actiu de prestigioses associacions urològiques nacionals i internacionals.
Ha publicat més de 25 capítols de llibres científics i 400 articles a revistes urològiques i és membre del comitè de redacció de diverses revistes nacionals i internacionals. Ha estat reconegut com un dels 10 uròlegs més prestigiosos d'Espanya als Premis MERCO-OdS.
154. Dr. Oriol Angerri Feu
Fundació Puigvert i Clínica Corachán
Cap de la Unitat de Litiasi del Servei d'Urologia de la Fundació Puigvert, el doctor Angerri exerceix també a la Clínica Corachán i és Professor Associat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la UAB i es va especialitzar en Urologia a la Fundació Puigvert. Ha treballat en diversos hospitals de prestigi i ha realitzat estades formatives al Karolinska Institutet de Suècia i al Departament d'Urologia de la Universitat de Miami als Estats Units.
És expert en endourologia i cirurgia laparoscòpica, incloent nefrolitotomia percutània, ureteroscòpia semirígida i flexible tractada amb làser Holmium, nefrectomia radical laparoscòpica i làser Thullium. Ha fet més de 5.000 cirurgies al llarg de la seva carrera.
Combina la tasca assistencial amb una extensa activitat investigadora i divulgativa, formant part de diversos projectes de recerca. És autor de més de 70 articles científics i és revisor de revistes urològiques com Urology Journal of Endourology. Ha estat reconegut amb el Premi Top Doctors el 2023.
155. Dr. Francesc Vigués Julià
Hospital Universitari de Bellvitge, Clínica Sagrada Família
Amb més de trenta anys d'experiència, el doctor Vigués és cap del Servei d'Urologia a l'Hospital Universitari de Bellvitge i exerceix a l'Institut d'Urologia Vigués-Suárez a la Clínica Sagrada Família. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Doctor en Medicina i Cirurgia, es va especialitzar a l'Hospital de Bellvitge.
També va realitzar un Fellow en Urologia a l'Associació Europea d'Urologia. És expert en cirurgia laparoscòpica, cirurgia oncourològica, de neoplàsies renals, i del càncer de la via urinària i de bufeta. Ha combinat la seva tasca assistencial amb la docència, i és col·laborador de la Universitat de Barcelona i organitzador de la formació en laparoscòpia dels residents i adjunts del servei d'Urologia del Bellvitge.
A més, ha estat tutor de laparoscòpia per l'Associació Espanyola d'Urologia i ha realitzat estades docents a diversos hospitals espanyols per difondre aquesta tècnica quirúrgica. Desenvolupa una important activitat investigadora i divulgativa, i és conferenciant assidu en congressos de l'especialitat.
156. Dr. Eduard Ruiz-Castañe
Fundació Puigvert, Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau
Director del Servei d'Andrologia a la Fundació Puigvert, el doctor Ruiz-Castañe lidera el Grup de Recerca Andrològica de l'Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau. Exerceix la docència com a professor clínic a la Universitat Autònoma de Barcelona i codirigeix l'únic Màster d'Andrologia Clínica a Espanya.
Llicenciat en Medicina a la Universitat Central de Barcelona, es va especialitzar en Cirurgia General i Digestiva. Posteriorment va realitzar la residència en Urologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (Fundació Puigvert) i la superespecialització en Andrologia, finalitzant aquesta etapa formativa el 1988. La seva formació internacional inclou estades al Boston University Hospital; el Cornell Research Unit Hospital de Nova York.; l'Hospital San Giuseppe de Milà i la Universitätsklinik a Berlín.
Ha ofert més de 500 ponències a congressos mundials, abordant temes com la infertilitat masculina, la disfunció erèctil i la malaltia de La Peyronie. És revisor de revistes internacionals, ha publicat més de 60 articles científics i ha estat investigador principal en estudis clínics multicèntrics. Va rebre el Premi a la millor iniciativa científica del 2008 per la reconstrucció total d'un penis després de la seva mutilació, va ser guardonat amb el Premi Frans Debruyne Life Time Achievement Award de l'EAU i va ser distingit amb la Medalla d'Or del Fòrum Europeu.
157. Dr. Antoni Pont Salvadó
Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Hospital Comarcal Móra d'Ebre
El doctor Pont és un uròleg amb àmplia experiència i formació, cap de Servei d'Urologia a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i metge consultor del Servei d'Urologia de l'Hospital Comarcal Móra d'Ebre des del 1990.
Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar via MIR en Urologia a l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron de Barcelona. A més, ha completat un programa de doctorat al Departament de Medicina i Cirurgia de la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira Virgili de Reus, obtenint la suficiència investigadora amb la qualificació d'excel·lent amb la seva tesi: "Expressió dels receptors d’estrògens beta a la hiperplàsia benigna de pròstata".
És professor associat del Departament de Cirurgia a l'assignatura d'Urologia a la Universitat Rovira Virgili, unitat docent de Reus, on també exerceix una interessant tasca investigadora. És autor d'articles científics, director de la revista Annals d’Urologia i vocal de l’Associació Catalana d’Uròlegs de Comarques (ACUC).
158. Dr. Enrique Trilla Herrera
Hospital Universitari Vall d'Hebron i Clínica Diagonal
El doctor Trilla és un destacat uròleg que actualment treballa a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, on ocupa el càrrec de cap del Servei d'Urologia i Trasplantament Renal. També forma part de la Unitat d´Urologia Integral de Clínica Diagonal. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1994 i va fer la seva especialització en Urologia a l'Hospital Universitari de Bellvitge.
Posteriorment, es va incorporar al servei d'Urologia de l'Hospital Vall d'Hebron, on ha exercit diversos rols, incloent-hi el de coordinador de trasplantament renal i cap clínic de la Unitat de Patologia Prostàtica, Renal i Trasplantament. És expert en urooncologia, amb especial dedicació a la patologia tumoral renal, cirurgia mínimament invasiva (cirurgia robòtica) i trasplantament renal.
Ha participat en nombrosos projectes de recerca en càncer renal i trasplantament dins del Grup de Fisiopatologia Renal del Vall d'Hebron Institut de Recerca, on és investigador principal. A més, és Doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona i professor de cirurgia (urologia) a la Universitat Autònoma de Barcelona.
159. Dr. Josep Comet Batlle
Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta
Cap del Servei d'Urologia a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona ia l'Hospital Santa Caterina de Salt, el doctor Comet va treballar anteriorment com a metge adjunt d'Urologia a l'Hospital de Palamós i va exercir com a adjunt d'Urologia a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, es va especialitzar en Urologia a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i es va doctorar en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha completat la seva formació a prestigioses institucions internacionals, com el Departament d'Urologia de la Washington University School of Medicine.
És expert en cirurgia robòtica, laparoscòpia urològica i tractament de càncers urològics, làser Holmium, hiperplàsia benigna de pròstata, càncer de pròstata, càncer de ronyó, incontinència urinària i laparoscòpia urològica. A més de la tasca assistencial, el Dr. Comet Batlle és professor associat d'Urologia a la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona i ha publicat nombrosos articles científics a revistes nacionals i internacionals.
160. Dr. Josep Maria Pomerol Monseny
Institut Valencià d'Infertilitat IVI Barcelona i Institut d'Andrologia i Medicina Sexual (IANDROMS)
Actualment és responsable de la Unitat d'Andrologia de l'Institut Valencià d'Infertilitat (IVI) de Barcelona i codirector de l'Institut d'Andrologia i Medicina Sexual (IANDROMS) a la ciutat comtal. Ha ocupat càrrecs de responsabilitat com el director del Servei d'Andrologia de la Fundació Puigvert i president de l'Associació Espanyola d'Andrologia. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar en Urologia a l'Institut d'Urologia, Nefrologia i Andrologia de la Fundació Puigvert.
Posteriorment, es va especialitzar en Andrologia al mateix centre, sota la tutela del Dr. Josep Maria Pomerol Serra, pioner de l'Andrologia internacional. Va ampliar la seva formació al Centre de Ciències de la Salut de la Universitat de Texas, a Houston i al Medical Institute for Reproductive Medicine and Endocrinology de Texas, on es va formar en tècniques de microcirurgia de la via seminal. Ha participat com a convidat a més de 400 esdeveniments científics i ha realitzat més de 150 publicacions. És coeditor del llibre "Pràctica Andrològica" i ha participat com a investigador principal en 20 assajos clínics.
Neurologia
161. Dr. Hari Bhathal
Centre Mèdic Teknon
El Dr. Bhathal va cursar els seus estudis al Liceu Francès de Washington D.C. ia Madrid, finalitzant la seva llicenciatura en medicina a la UAM. Després d'especialitzar-se en Neurologia va dur a terme un fellowship en epilèpsia a l'Institut Neurològic de Montreal. Compte amb gran experiència en el tractament del dolor neuropàtic, migranyes, trastorns cognitius i malalties degeneratives. Ha treballat a hospitals com el Clínic San Carlos i l'Infanta Leonor.
Actualment és Director de Neurologia General i pediàtrica, així com d'Epileptologia, a Neurocenter Barcelona del Centre Mèdic Teknon. Combina la tasca assistencial amb l'ensenyament i la investigació, participant en assaigs clínics i conferències. És membre de diverses societats neurològiques i Delegat Internacional de FEDE.
162. Dr. Antonio Martínez Yelamos
Hospital Universitari de Bellvitge
Amb àmplia experiència en la prevenció i el tractament de l'epilèpsia, el dolor neuropàtic i alteracions cognitives, el Dr. Martínez Yélamos és un reconegut especialista en neurologia general i pediàtrica que al llarg de la seva trajectòria professional ha ocupat llocs de responsabilitat en prestigiosos centres mèdics i hospitalaris, des del 2013 és cap de servei de Neurologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge.
Es va graduar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona, on també va obtenir el doctorat el 2006 amb premi extraordinari, a més d'un màster en Direcció d'Institucions Sanitàries. Ha participat en nombrosos cursos i congressos, i és investigador principal en assajos clínics de nous fàrmacs.
163. Dra. Raquel Sánchez-Valle
Hospital Clínic de Barcelona
Llicenciada en medicina per la Universitat de Santiago de Compostela, va completar la seva formació com a neuròloga a l'Hospital Clínic de Barcelona i va obtenir el doctorat en Biopatologia de Medicina a la Universitat de Barcelona. Posteriorment, va rebre una beca Riu Hortega (ISCIII, Ministeri de Sanitat) en neurologia de la conducta a l'IDIBAPS.
Va realitzar una estada postdoctoral curta al Memory and Aging Center de la Universitat de Califòrnia. Ha desenvolupat la seva tasca assistencial al Servei de Neurologia de l'Hospital Clínic de Barcelona com a cap de Servei i actualment té el càrrec de Directora Mèdica al mateix centre. Des del 2018, és Group Leader del Grup de Malaltia d'Alzheimer i altres trastorns cognitius a FRCB-IDIBAPS i professora associada a la Universitat de Barcelona.
164. Dr. José Álvarez Sabin
Hospital Quirónsalud Barcelona i Hospital Vall d'Hebron
Reconegut com una eminència a Neurologia, el Dr. Álvarez Sabin ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a l'Hospital Vall d'Hebron, on va dirigir el Servei de Neurologia des del 2004 fins al 2021. Actualment, és neuròleg a l'Hospital Quirónsalud Barcelona i professor titular a la UAB, on n'ha dirigit 61 cursos de doctorat i 38 tesis.
Ha liderat 20 investigacions sobre biomarcadors i farmacogenètica en ictus, migranya i ELA, a més de ser autor de més de 300 articles i editor de 18 llibres. Ha estat investigador principal en 47 assajos clínics internacionals i va ocupar càrrecs destacats, com a president de la Comissió de Malalties Neurològiques i Mentals de l'ISC-III i del Grup de Malalties Cerebrovasculars de la SEN.
165. Dr. Joan Izquierdo Casas
Hospital Universitari General de Catalunya
El Dr. Izquierdo Casas, llicenciat en Medicina i doctor en Medicina per la Universitat Internacional de Catalunya, té més de 20 anys d'experiència en Neurologia. És director mèdic de l'Hospital General Universitari de Catalunya i anteriorment va ser cap de Servei de Neurologia al mateix centre.
Membre actiu de la Societat Espanyola i la Societat Catalana de Neurologia, compagina la seva tasca assistencial amb la docència com a professor associat a la Universitat Internacional de Catalunya, on ha impartit classes a Medicina, Infermeria i Fisioteràpia durant més d'una dècada, així com en diversos cursos de postgrau.
A més, és autor de múltiples articles científics i ponent en congressos internacionals, com el Congrés Mundial de Neurologia.
166. Dra. Angels Bayés
Centre Mèdic Teknon
Destacada neuròloga i directora de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment del Centre Mèdic Teknon, ha dedicat la seva carrera a l'estudi i el tractament del Parkinson, l'Alzheimer i la Demència amb cossos de Lewy. Amb una destacada trajectòria científica, ha liderat més de 30 projectes de recerca, ofert un centenar de ponències en trobades especialitzades i publicat 40 articles científics, a més de ser autora de llibres sobre el Parkinson.
Compromesa amb el suport als pacients, col·labora amb l'Associació Catalana pel Parkinson (ACAP) i la Federació Espanyola per al Parkinson, promovent teràpies complementàries. També és cofundadora i presidenta de l'Associació Espanyola de Pacients amb Tics i Síndrome de Tourette.
167. Dr. Ernest Balaguer
Hospital Universitari General de Catalunya
Llicenciat en Medicina per la Universitat de València amb només 22 anys, va realitzar la seva residència en Neurologia a l'Hospital del Mar (UAB) i va exercir com a metge adjunt a l'Hospital Clínic i l'Hospital de Dénia.
Actualment és director de la Unitat de Recerca Clínica (UDIC) de l'Hospital Universitari General de Catalunya, i és considerat un referent en assaigs clínics de Parkinson, Alzheimer i síndrome X fràgil.
Ha estat secretari i president del CEIC de l'Hospital Universitari General de Catalunya i hi ha contribuït amb nombroses publicacions i comunicacions científiques nacionals i internacionals relacionades amb el Parkinson. És membre de la Movement Disorders Society, la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) i el seu Grup de Trastorns del Moviment (GTM).
168. Dra. Natalia Pérez de la Osa
Hospital Germans Trias i Pujol
Destacada neuròloga amb àmplia experiència en investigació i assistència clínica, especialment en ictus i ictus agut. Va ser investigadora de l'ISCIII amb estades a l'Hospital Clínic de Santiago i al Royal Melbourne Hospital. Des del 2009 exerceix a l'Hospital Germans Trias i Pujol, on coordina la Unitat d'Ictus, acreditada per la SEN i l'European Stroke Organization.
Va liderar la creació de l'escala RACE i l'estudi RACECAT, enfocats a optimitzar el diagnòstic i el trasllat de pacients amb ictus greu. Membre de la xarxa RICORS-ICTUS, va rebre el Premi ICS a la Investigadora Jove (2019) i el Premi Científic de la SEN (2023), ha publicat nombroses investigacions en patologia vascular cerebral. Va dirigir el Pla Director de Malalties Vasculars Cerebrals de Catalunya (2020-2022).
169. Antonio Russi Tintoré
Epilèpsia Russi Institut, Centre Mèdic Teknon
El Dr. Antonio Russi és un referent en el camp de l'epilèpsia que ha dedicat la seva carrera al diagnòstic i tractament de pacients amb epilèpsies difícils, incloent-hi la cirurgia d'epilèpsia. Especialista en Neurologia i Neurofisiologia Clínica, ha desenvolupat una sòlida trajectòria professional a centres de reconegut prestigi com el Centre Antiepilèptic de Barcelona i l'Institut de Neurologia i Neurocirurgia.
Actualment dirigeix l'Epilèpsia Russi Institut i el Servei d'Electroencefalografia de l'Hospital Quirón Teknon Hospital Quirón Teknon. La seva àmplia experiència l'ha portat a ser investigador clínic de nous fàrmacs antiepilèptics i formar part de les principals societats científiques nacionals i internacionals en l'àmbit de la neurologia i l'epilèpsia.
170. Dr. Jaume Campistol Plana
Hospital Sant Joan de Déu
Catedràtic de Pediatria a la Universitat de Barcelona, és un destacat especialista en neuropediatria, malalties neurometabòliques, neurologia neonatal i epilèpsia. Actualment és coordinador de l'Àrea de Recerca en malalties neurològiques pediàtriques minoritàries de base genètica de l'Institut de Recerca Hospital Sant Joan de Déu; director del Màster en Neurologia Pediàtrica de la UB i del d'Epilèpsia de l'Hospital SJD.
Ha presidit l'Acadèmia Iberoamericana de Neurologia Pediàtrica, la Societat Espanyola de Neuropediatria i la Société Européenne de Neurologie Pediatrique, rebent el premi Santiago Ramón i Cajal de l'AINP el 2019. Amb més de 350 publicacions i llibres, és autor d'investigacions clau a la seva camp.