A menys de 24 hores perquè comencin les eleccions al Parlament, Catalunya segueix millorant les dades de la Covid i baixant els registres. En les últimes 24 hores, a Catalunya, s'han sumat 2.258 casos nous de Covid i 55 morts, dades molt similars a les d'aquest divendres, però ha tornat a baixar el risc de rebrot i ja se situa en els 319 punts que malgrat seguir sent un risc alt, es redueix en 17 punts amb relació a l'últim informe del Departament de Salut, a més, la Rt ja és de 0,81. Des que va començar la pandèmia, Catalunya acumula un total de 533.338 casos de Covid detectats i ja ha registrat 20.133 morts.
A més, la situació als hospitals catalans també manté la tendència a la baixa, tot i que la pressió segueix sent alta. Actualment hi ha 2.222 pacients ingressats a causa de la Covid, dels quals 651 es troben a l'UCI. Ambdues dades són lleugerament inferiors a les que es van registrar divendres.
Campanya de vacunació
A Catalunya la campanya de vacunació també avança a bon ritme i ja són 165.101 persones les que han rebut les dues dosis i que, per tant, ja estan immunitzades contra la malaltia, que són 6.740 més que ahir. A més 237.329 persones han rebut la primera dosi, 13.030 més que fa 24 hores. En total, 19.770 persones van rebre alguna dosi de la vacuna durant aquest divendres.
Actualment, la vacunació a Catalunya s'està centrant en els serveis públics essencials com els sanitaris i la població de les residències i ja s'han començat a vacunar alguns col·lectius professionals fora de l'àmbit estrictament sanitari.
Un any de la primera mort per Covid
Aquest dissabte es compleix un any de la primera mort a Espanya d'un malalt per Covid, un valencià que va viatjar al Nepal. Va ser un pacient amb una pneumònia d'origen desconegut que va morir a l'Hospital Arnau de Vilanova de València el 13 de febrer, encara que la confirmació no va arribar fins al 3 de març.
Aquesta relació es va detectar després del canvi de criteri de definició de casos que el Ministeri de Sanitat va realitzar el 27 de febrer, que instava a elaborar una segona anàlisi a morts per pneumònia d'origen desconegut. L'hospital havia guardat unes mostres i, després d'aquest canvi de definició de casos, se li va realitzar una necròpsia, que va donar positiu.
No obstant això, el primer cas de coronavirus confirmat a Espanya pel Centre Nacional de Microbiologia va ser el passat 31 de gener: un turista alemany que va viatjar a La Gomera i que va quedar ingressat i aïllat a l'Hospital Verge de Guadalupe amb quatre compatriotes.