El restaurant el Celler de Can Roca ha anunciat avui que tanca temporalment les seves portes fins "nou avís", després que s'hagin detectat positius de la Covid-19 dins de l'equip. Els casos han sortit a la llum arran d'un control intern de rastreig de coronavirus i tots ells són asimptomàtics o lleus, ha informat el restaurant en un comunicat difós a les seves xarxes socials.
Ara bé, davant aquesta situació, la direcció del Celler de Can Roca han procedit a aturar l'activitat per "decisió voluntària i atenent a la responsabilitat ètica amb compromís amb les persones del nostre equip i amb les persones que tenien la reserva feta en els propers dies", ha destacat.
Data incerta d'obertura
En el comunicat no s'especifica la data de quan podran tornar a obrir. "Restarem sota la lucidesa esperant impacients el moment de veure'ns amb cor de tornar a oferir-vos els nostres serveis", han indicat des del restaurant, que porten els tres germans Roca: Joan, Jordi i Josep. A més, s'han compromès a tenir el públic informat, mentre cuinen "les emocions en els dies que vindran sabent que la gastronomia, com la cultura, cura, restaura".
El restaurant, considerat el 2013 i el 2015 com el millor del món per la revista Restaurant Magazine, ha tingut un missatge de suport per als treballadors del món de la restauració. "La vulnerabilitat del nostre sector és més que evident", s'afirma en el comunicat, que hi afegeix: "Des de Girona, des del Celler de Can Roca, volem enviar un missatge d'ànims, coratge i valentia per a tots els companys del nostre sector".
Ara bé, també reconeix que davant l'actual situació desencadenada per la pandèmia de la Covid-19, caldrà "fermesa, responsabilitat i sacrificis", com pot ser el tancament temporal d'establiments. "Aprofitarem aquesta parada per cuidar de la nostra gent i protegir els nostres clients", ha assegurat la direcció d'aquest restaurant que té tres estrelles Michelin.
Es dona el cas que durant el confinament, el mes d'abril, el Celler de Can Roca va anunciar que feia un ERTO als 145 treballadors que té entre els establiments del restaurant, les gelateries Rocambolesc, l'espai de càtering Mas Marroch i la recent incorporació de Casa Cacao. En aquella ocasió, els tres germans es van comprometre a seguir pagant el 30% del sou dels treballadors mentre que la resta provenia de la prestació d'atur.