L'Hospital Clínic de Barcelona i el centre tecnològic Leitat invertiran més de 34 milions d'euros en un nou centre d'innovació tecnològica sanitària amb vocació de referència internacional.
Aquesta nova infraestructura es construirà en els terrenys que actualment ocupa l'església de Sant Isidor de Barcelona al carrer Comte d'Urgell, molt prop d'on està l'Hospital Clínic. Per això, han segellat un acord amb l'Arquebisbat de Barcelona, que ha cedit l'ús del terreny durant 75 anys a canvi d'un cànon anual.
Fons europeus
El nou centre ocuparà uns 8.000 metres quadrats i la seva construcció suposarà una inversió de 21,7 milions, mentre que més de 32 milions més es destinaran a equipar-lo i dinamitzar-lo, que seran finançats principalment mitjançant fons europeus, segons ha informat el Clínic en un comunicat.
El Clinical Advanced Technologies Intitute (CATI) comptarà també amb la participació de la Universitat de Barcelona (UB), l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona (HSJD) i l'IDIBAPS i els seus objectius principals seran potenciar el coneixement tecnològic i transferible en tecnologia sanitària, així com vincular-lo amb el sector industrial. A més, també vol ser una font per generar llocs de treball qualificats, retenir talent i augmentar la competitivitat del nostre sector de la salut.
El director general de l'Hospital Clínic, Josep Maria Campistol, ha explicat que l'impuls de CATI "ha de ser una gran oportunitat per coordinar projectes entre multinacionals, empreses locals i emprenedoria per generar tecnologia conjunta i nous models de negoci amb finançament privat, que puguin donar suport també a start-up i potenciar les Pimes locals". A més ha destacat "la vocació innovadora" del centre sanitari i la necessitat de potenciar aquest àmbit "per continuar sent un centre de referència internacional".
Sobre la seva ubicació, Campistol ha recordat que, no només està a prop de l'Hospital Clínic, sinó també dels edificis de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i de l'IDIBAPS permet tenir concentrades en un mateix espai la innovació, la recerca, l'assistència i la docència i continuar fent de l'Esquerra de l'Eixample uns dels pols més importants de la salut al sud d'Europa".
El doctor Esteve Trias, director tècnic de Teràpies Avançades del Clínic i director mèdic de Leitat, ha destacat les sinergies entre ambdues institucions promotores, especialment per aconseguir "l'excel·lència com a valor essencial del CATI, que ha de permetre generar un entorn de confiança per a empreses que són referència mundial en tecnologies digitals aplicades a la salut", així com impulsar les tecnologies sanitàries "Made in Barcelona".