Ara que amb la pandèmia del coronavirus ens podem moure molt menys, és important augmentar la presència de fruites i verdures en la nostra dieta. Són riques en molts tipus de nutrients, milloren el sistema immunitari i ens proporcionen una alimentació saludable i variada. A més permeten moltes combinacions. A continuació ens centrarem en cremes de verdures fàcils i ràpides de fer.

Crema de carbassó

 

Per fer aquesta senzilla crema es necessiten quatre carbassons, una ceba, dues patates, oli d'oliva, sal i pebre. Es couen tots els ingredients durant 25 minuts en una olla i després es passa per la batedora. Es poden afegir uns crostons una vegada finalitzada la seva elaboració i prendre's calenta o freda.

Vichyssoise

 

Una altra crema tradicional que mai no falla. En una olla es col·loquen 500 grams de porros, una patata, un litre de brou de pollastre, sal i pebre i 50 grams de mantega. Es posa a foc sota al voltant de 25-30 minuts. Després s'afegeixen 200 grams de nata líquida i una mica de nou moscada. Es bat i es deixa refredar.

Crema de carbassa, pastanaga i gingebre

 

S'introdueix una ceba gran a l'olla i s'ofega amb oli d'oliva. A continuació s'afegeixen mig quilo de carbassa, quatre pastanagues i s'ofeguen uns minuts més. Finalment, s'afegeix un litre de brou de verdures i es bull 25 minuts. A continuació, s'afegeixen 75 grams de gingebre fresc pelat i es passa per la batedora. Se li pot afegir julivert o cibulet picat.

Crema de xirivia i poma

 

Escollir quatre pomes golden, pelar-les, tallar-les i introduir-les juntament amb una ceba gran en tires en una olla amb una cullerada de mantega i un rajolí d'oli d'oliva. Deixar-les ofegant uns minuts i després afegir un litre i mig de brou de pollastre. Coure durant 25 minuts i una vegada acabat afegir 100 grams de nata líquida. Després, passar-lo per la batedora i servir calent.

Crema de remolatxa i pastanaga

 

Col·locar en una olla una ceba tallada a tires amb oli d'oliva. Deixar ofegar fins que es dauri. Després afegir una pastanaga tallada, 3 remolatxes i un litre de brou de verdures, a més de sal i pebre al gust. Deixar coure durant 20 o 25 minuts. Quan acabi, es poden afegir un parell de formatgets i batre fins a obtenir una textura fina. Es pot decorar amb ruca.

Crema d'espàrrecs bladers

 

Netejar i preparar 2 grapats d'espàrrecs bladers i tallar només la tija, reservant les puntes. D'altra banda, sofregir dues cebes tallades a tires i un porro en una olla amb oli d'oliva. Afegir després els espàrrecs i sofregir uns minuts més. Després s'incorpora mig litre d'aigua i es cou durant 20 minuts. Una vegada finalitzat, es tritura després de llançar 200 grams de nata i es decora amb les puntes després d'haver-les passat a la planxa per la paella.

Crema de pèsols

 

Sofregir en una olla mitja ceba gran amb un porro tallat a tires i un rajolí d'oli. Una vegada estigui, afegir 400 grams de pèsols congelats i deixar 10 minuts més. Després, afegir un litre de brou de verdures i coure durant 25 minuts. En finalitzar, llançar 150 ml de llet i batre durant uns minuts fins que quedi una textura molt fina.