El sector sanitari, arran de la pandèmia del coronavirus, ha tornat a protestar per la precarietat de la seva feina.
El Col·legi de Metges de Barcelona, la Societat de Gestió Sanitària i el Col·legi d'Infermers i Infermeres de Barcelona han presentat avui un decàleg per proposar reformes en el sistema de salut.
El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha agraït la retribució extra per la Covid-19 per als professionals sanitaris, però alhora també ha demanat que "això sigui una cosa estabilitzada, que es pugui tornar a invertir en sanitat i que es recuperin pèrdues salarials endarrerides des de fa molt de temps".
En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afegit que tot això s'ha de demanar "amb professionalitat i també entenent que la situació no és gens fàcil per al país, per a Europa i per al món".
Trilla ha opinat que cal ser "educat i amable" i donar les gràcies per la retribució extra, tot i que "tothom és lliure de considerar si és més bona o dolenta o fins i tot rebutjar-la".
Sobre el model sanitari, ha defensat la combinació entre centres públics, concertats i privats, "un model diversificat i bo".
Tancament d'escoles i turisme
Pel que fa a les dues escoles que han tancat a Mataró per possibles contagis, Trilla ha indicat que caldrà acostumar-se a aquestes situacions, que demostren que s'estan detectant els possibles positius.
En preguntar-li sobre el turisme i els corredors, ha reconegut que no és lògic que puguin venir turistes a Mallorca però que no s'hi pugui viatjar des de Barcelona. Ha apuntat, en tot cas, que cal garantir que es viatja entre zones similars des del punt de vista epidemiològic, i que hi ha capacitat de detecció per als casos importats.
MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris
MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries
🔴 Segueix ElNacional a Telegram