L'epidemiòleg Oriol Mitjà ha estat escollit com un dels dos joves científics per representar Europa al Fòrum de Premis Nobel, a la sessió "Aprengui de l'epidèmia: salut pública i economia".
Però aquesta no és l'única notícia que ha donat a través de la xarxa social Twitter. Mitjà ha especificat que qui l'ha nominat no ha estat Madrid, sinó Londres.
Assistència presencial a les escoles
L'investigador Oriol Mitjà ha recomanat en algunes ocasions l'assistència presencial a les escoles en dies alterns i testar els nens cada dues setmanes amb proves ràpides i barates. En declaracions a Catalunya Ràdio, Mitjà va constatar fa uns dies que no hi haurà vacuna aquest hivern i que "s'espera que hi hagi transmissió a les escoles", ja que la capacitat de transmissió del virus dels nens és "semblant" a la dels adults. Al seu parer, cal testar els nens sovint, un cop cada dues setmanes, i fer proves ràpides també a qualsevol persona que vingui de fora o treballador d'una residència abans d'estar en contacte amb un usuari. També ha apostat per posar tests ràpids a les farmàcies, perquè els nens se les puguin fer abans de visitar els seus avis.
Segons Mitjà, s'espera que el nombre de casos vagi creixent fins a arribar a un pic al novembre o al desembre, o bé al febrer si s'aconseguís controlar l'epidèmia a les escoles. Per aconseguir-ho, ha insistit, cal apostar "pel que ha funcionat", és a dir, el "distanciament social i les proves massives".
En aquest sentit, ha subratllat que no cal utilitzar les proves més sensibles, sinó d'altres més barates i ràpides.