Montse Folch, metgessa nutricionista del Centre Mèdic Teknon de Barcelona, explica la millor dieta per perdre pes en pocs dies, sense patir gana i sense riscos per a la salut en una entrevista en vídeo a ElNacional.cat. La doctora Folch també ens diu quantes cerveses amb alcohol podem prendre cada dia sense posar en risc la nostra salut i ens dona un truc per tenir menys gana. La prestigiosa nutricionista també ens explica quins són els aliments estrella de l'estiu i les seves propietats. No us perdeu aquests i altres consells en aquest vídeo:

 

La dieta de la síndria

"Si voleu perdre pes durant les vacances d'estiu us hi heu de posar ja mateix. Hi ha persones que comencen la dieta a final de juliol o a principis d'agost i encara arriben a temps. Si esteu de vacances estareu més relaxats i tindreu menys ansietat. Això fa que sigui més fàcil menjar menys i consumir més aliments que porten aigua com les amanides i la fruita", assegura la doctora Montse Folch. La dieta de la síndria és una de les més fàcils i saludables que podem fer ara mateix. "Consisteix en sopar síndria cada dia i la quantitat de vulgueu. El fet de pensar que en podeu menjar tanta vulgueu us ajudarà a relaxar-vos. A més, és molt bona i fàcil de mastegar. I, si abans d'anar-vos-en a dormir, teniu una mica de gana podeu menjar una mica de proteïna com gall dindi, un iogurt o una mica de formatge, no hi ha cap problema. És una dieta que realment funciona i l'endemà mateix ja ho notareu a la bàscula. Depèn de cada persona però, en general, fent la dieta de la síndria podeu perdre fàcilment dos o tres quilos en un mes. Això sí, també heu de controlar la dieta durant la resta del dia i menjar normal sense passar-vos. No soc partidària del dejuni intermitent però sí de sopar poc perquè te'n vas a dormir i no cremes. Penseu que, a partir de les sis de la tarda, el metabolisme és més lent. Si mengeu síndria, però, no hi ha límit i podeu menjar-ne la quantitat que vulgueu". Si enlloc de síndria preferiu el meló, no en mengeu més de quatre talls. En qualsevol cas, no serà tan efectiu com si la síndria", explica Montse Folch. La doctora Folch també ens explica un truc per tenir menys gana que consisteix en beure aigua abans de menjar. Això fa que tinguem l'estómac ple i el cervell es confon, veu que l'estómac està ple i no menjareu tant perquè no tindreu tanta gana. 

FREIXES - MONTSE FOLCH, SÍNDRIA
La doctora Montse Folch ens explica la dieta de la síndria en aquesta entrevista en vídeo a ElNacional.cat / Foto: Mar Acero

Límit diari de cerveses

La cervesa fa la mateixa panxa que si et prens un plat de pasta o d'arròs enorme cada nit. La cervesa té les calories de l'alcohol, que són set calories per cada gram. Són moltes però, a més, té les calories dels hidrats de carboni perquè no deixa de ser sucre o glúcid. Per tant, si abusem d'aquests hidrats de carboni tindrem panxa i més si els consumim a la nit. El límit de cerveses seria de dues mitjanes diàries i això si no prens res més d'alcohol, ni vi ni res. L'alcohol té efectes molt negatius per a la salut, sobretot per al fetge. És important moderar el consum d'alcohol en general. D'altra banda, si esteu enganxats a les begudes ensucrades us podeu engreixar diversos quilos en qüestió de pocs dies "Sempre millor begudes sense sucres", assegura la doctora Folch.

cervesa iec
És veritat que la cervesa fa panxa? Quin és el límit diari de cerveses? La doctora Montse Folch ho explica en aquesta entrevista en vídeo a ElNacional.cat / Foto: Unsplash

Tomàquets i préssecs, aliments estrella de l'estiu

A banda de la síndria que porta un pigment que és el licopè que és molt saludable, una altra fruita que aconsello consumir a l'estiu són els tomàquets. "Plats únics de tomàquet amb tonyina, formatge fresc o pernil per sopar. Un plat únic molt equilibrat, saludable, gustós i fàcil de fer. El tomàquet és l'única fruita que té més propietats cuinada que si te la menges crua. Aprofitareu molt més les característiques antioxidants del licopè que protegeix les nostres cèl·lules de l'oxidació i, per tant, també de l'envelliment. S'absorbeix molt més si ens el mengem cuinat que no pas cru tot i que també és molt saludable menjar tomàquet amanit. Montse Folch també recomana menjar préssecs perquè aporten molt betacarotè, un pigment que és la provitamina A, molt important per a la pell, el cabell, la vista, els ossos... És molt antioxidant. Quan el prenem, el nostre cos el va transformant en vitamina A a mesura que l'anem necessitant. També porten molt potassi que ens ajuda a crear l'impuls nerviós i a transmetre'l. El potassi és molt important excepte en persones que tinguin alteracions renals. També és molt ric en magnesi, calci i fòsfor, són molt interessants a nivell de minerals i de fibra. Si us el mengeu amb pell aprofitareu molt més la fibra que us ajudarà a prevenir o a plantar cara a problemes com el restrenyiment, el nivell de sucre a la sang o el colesterol. Les nectarines o els paraguaians són molt similars però porten una mica més de sucre. Això fa que a algunes persones els agradin més que els préssecs.