Menjar carn processada comporta el seu risc. Segons una nova investigació de la Universitat de Cambridge recollida per The Guardian, consumir habitualment 50 g de carn processada al dia està relacionat amb un 15% més de possibilitats de patir diabetis tipus 2. Es tracta d'una quantitat de carn processada equivalent a dues llesques de pernil dolç. És a dir, fins i tot un petit consum de carn processada de forma habitual és un risc que pot desembocar en aquesta mena de diabetis. 

La investigació ha comptat amb la participació de 2 milions de persones de tot el món. Justament el gran nombre de participants fan d'aquesta recerca l'evidència més completa fins ara d'un vincle entre la carn i la malaltia que presenta un dels perills més urgents per a la salut global.

Els experts que van realitzar una metaanàlisi de dades amb 1,97 milions d'adults de 20 països d'Europa, Amèrica, l'est de la Mediterrània, el sud-est asiàtic i el Pacífic occidental asseguren que els resultats donen suport a les recomanacions per limitar el consum de carn vermella i processada. Les conclusions de la investigació han estat publicades inicialment a la revista científica Lancet Diabetes & Endocrinology.

Altres consums de risc

La investigació no es va centrar en només en la carn processada, sinó que aquest projecte finançat per la Unió Europea pretenia entendre més obre la diabetis tipus 2 i l'obesitat en diferents poblacions. També s'ha extret que el consum de 100 g de carn vermella sense processar al dia, l'equivalent a un petit bistec, s'ha associat amb un risc un 10% més gran de patir la malaltia. El consum habitual de 100 g d'au al dia s'ha associat amb un risc un 8% més gran. Quan es van dur a terme més anàlisis per provar els resultats en diferents escenaris, l'associació per al consum d'aviram es va fer més feble, però les associacions amb la diabetis tipus 2 per a la carn processada i la carn vermella no processada van persistir, segons destaquen els investigadors. 

"La nostra investigació proporciona l'evidència més completa fins ara d'una associació entre menjar carn processada i carn vermella no processada i un risc futur més elevat de diabetis tipus 2. Admet recomanacions per limitar el consum de carn processada i carn vermella no processada per reduir els casos de diabetis tipus 2 a la població", conclous la professora Nita Forouhi, de la Universitat de Cambridge, autora principal de l'estudi. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!