Durant anys han tingut mala fama perquè el seu consum s'associava a una pujada dels nivells de colesterol, però el cert és que si poguéssim escollir un aliment perfecte per esmorzar cada dia, aquest seria l'ou.
Un ou sencer conté una important quantitat de vitamines, minerals, proteïnes d'alta qualitat, greixos saludables i altres micronutrients molt beneficiosos per a la nostra salut. En només una ració, aporta vitamina B12, vitamina B2, vitamina A, vitamina B5, seleni, calci, ferro, potassi, zinc, manganès, vitamina E i folat, entre d'altres. I aporta només 77 calories.
El seu consum té un efecte mínim sobre els nivells de colesterol a la sang, tal com va quedar demostrat en aquest estudi que va dur a terme la Universitat d'Harvard. De fet, millora el perfil lipídic perquè eleva el HDL, també conegut com a colesterol bo.
Tampoc no existeix cap associació entre prendre ous diàriament i un risc més gran de patir una malaltia cardíaca, com es va demostrar en aquesta investigació que va dur a terme a la Universitat Huazhong de Ciència i Tecnologia de la Xina. En canvi, sí que ha quedat provat que prendre ous redueix la resistència a la insulina, un dels factors que augmenta notablement el risc de patir diabetis, com va reflectir aquest altre estudi de la Universitat de Connecticut als Estats Units.
Els ous són un aliment també perfecte per al nostre cervell
Els ous són un aliment també perfecte per al nostre cervell perquè contenen colina, un nutrient essencial necessari per sintetitzar el neurotransmissor acetilcolina involucrat en moltes funcions, entre elles la memòria i la intel·ligència. A més, prevé el deteriorament cognitiu, com van concloure experts de la Universitat de Boston que van analitzar la relació entre el consum de colina en la dieta, la funció cognitiva i la morfologia cerebral en un grup de persones sanes.
Finalment, l'ou aporta aminoàcids essencials per estimular la fabricació al nostre cos de les principals proteïnes que formen el suport de les nostres estructures musculoesqueléticas, de la nostra pell o dels nostres òrgans.
En definitiva, si veritablement es pot parlar d'un superaliment, sens dubte l'ou és un dels més ferms candidats. La seva ingesta al matí permet començar el dia amb una contribució de nutrients i d'energia ideals que serviran d'aportació al cos durant les llargues jornades a què ens sotmetem diàriament.