El coronavirus ha canviat la vida a tots els nivells i també ha deixat tocada, com no podia ser d'una altra manera, l'esperança de vida. D'aquesta manera, l'esperança de vida durant el 2020 va caure com mai des de la Guerra Mundial. segons un estudi publicat dilluns per la Universitat d'Oxford. L'esperança de vida en homes dels Estats Units s'ha reduït en més de dos anys.
Segons recull l'agència de notícies Reuters, l'esperança de vida s'ha reduït en més de sis mesos en comparació amb el 2019 en 22 dels 29 països analitzats a l'estudi, que van des d'Europa, Estats Units i Xile. En general, hi ha hagut reduccions pel que fa a l'esperança de vida en 27 dels 29 països.
El coronavirus passa factura
En aquest sentit, la universitat ha dit que la majoria de les reduccions de l'esperança de vida en diferents països podrien estar relacionats amb les morts oficials del coronavirus. Fins ara s'han notificat gairebé 5 milions de morts causades pel coronavirus, segons destaca un recompte de Reuters.
"El fet que els nostres resultats ressaltin un impacte tan gran és que directament s'atribueix al coronavirus que demostra com ha estat de devastador l'impacte per a molts països", ha dit el doctor Ridhi Kashyap, coautor principal de l'article publicat a International Journal of Epidemiology.
Segons destaca la investigació, hi ha hagut caigudes més importants en homes que dones en la majoria dels països, sent els EUA on s'ha patit una caiguda més forta. La caiguda de l'esperança de vida va caure en 2,2 anys en relació amb el 2019.
Els homes, els més afectats
En general, els homes han vist com l'esperança de vida ha caigut un any en més de 15 països en comparació amb les dones, on s'ha vist en 11. Això hauria esborrat el progrés en mortalitat que s'havia aconseguit en els últims 5,6 anys.
Als EUA, l'augment de la mortalitat s'ha produït principalment en persones d'edat laboral i menors de 60 anys, mentre que a Europa, les morts entre persones majors de 60 anys són les que han contribuït de manera més significativa a l'augment de la mortalitat.
El coronavirus hauria deixat prop de 4,55 milions de morts arreu del món i més de 219 milions de contagis. Segons dades d'Our World in Data, s'han administrat més de 6.110 milions de vacunes arreu del món. Més de 2.560 milions de persones estan vacunats amb la pauta completa. Tot i les xifres, sobre el paper, només hi ha un 32,9% de la població mundial vacunada contra el coronavirus. Encara lluny de la immunitat de ramat que es voldria aconseguir.