El suc de pastanaga no només proporciona potassi i vitamina C, sinó que també és molt ric en provitamina A. Beure suc de pastanaga augmenta la immunitat i millora la salut dels ulls i la pell, entre altres beneficis. A continuació veurem els més importants.
Molt nutritiu
El suc de pastanaga és baix en calories i carbohidrats i conté nombrosos nutrients. Una tassa d'aquest suc té menys de 100 calories i importants vitamina A, C i K. També proporciona pigments carotenoides que actuen com a antioxidants al cos.
El principal carotenoide del suc de pastanaga és el betacarotè, responsable del color taronja de les pastanagues. El cos el converteix en vitamina A antioxidant.
Les vitamines i el betacarotè són elements que fan que el suc de taronja sigui una beguda molt saludable
Millora la salut dels ulls
Una tassa de suc de pastanaga conté més del 250% del valor diari de vitamina A. La vitamina A és vital per a la salut ocular. Diversos estudis associen la ingesta de fruites i verdures que contenen provitamina A amb un menor risc de ceguesa i malalties oculars relacionades amb l'edat. A més, el suc de pastanaga és una excel·lent font de luteína i zeaxantina, uns altres dos carotenoides que s'acumulen als ulls i els protegeixen de la llum nociva.
Augmenta la immunitat
El suc de pastanaga pot estimular el teu sistema immunològic. Tant la vitamina A com la C que es troben al suc de pastanaga actuen com a antioxidants i protegeixen les cèl·lules immunitàries.
A més, aquest suc és una font rica de vitamina B6. La vitamina B6 no només és necessària per a una resposta immune òptima, sinó que la seva deficiència també està relacionada amb una immunitat debilitada.
Proporciona efectes contra el càncer
Determinats estudis de laboratori suggereixen que certs compostos presents al suc de pastanaga poden protegir contra el càncer. Específicament, els polietilens, el betacarotè i la luteïna de l'extracte de suc de pastanaga poden ser efectius contra les cèl·lules de la leucèmia. Però encara que els estudis són prometedors referent a això, encara queda fer-los en éssers humans. El que sens dubte es pot afirmar, és que no és un tractament contra el càncer.
Millora la salut de la pell
Els nutrients del suc de pastanaga poden ser particularment beneficiosos per a la salut de la pell. Una tassa d'aquest suc en proporciona més del 20% del valor diari de vitamina C, un nutrient soluble en aigua necessari per a la producció de col·lagen. Aquest compost és la proteïna fibrosa més abundant en el cos i proporciona elasticitat i força a la pell.
La vitamina B6 del suc de pastanaga és necessària per a una resposta immune òptima
Millora la salut del cor
El suc de pastanaga pot ajudar a reduir els factors de risc de malalties cardíaques. És una bona font de potassi, un mineral que juga un paper important en la regulació adequada de la pressió arterial. S'ha demostrat que una dieta alta en potassi protegeix contra la pressió arterial alta i els accidents cerebrovasculars. Els compostos antioxidants del suc de pastanaga també poden beneficiar el cor.