El Govern noruec ha decretat que els viatgers procedents d'Espanya que entrin a Noruega a partir de la mitjanit de divendres s'hauran de sotmetre a deu dies de quarantena domiciliària, segons ha indicat la ministra d'Agricultura i Alimentació, Olaug Bollestad. Així mateix, el Govern de Dublín manté la quarantena de 14 dies als viatgers que arribin a Irlanda des de l'estat espanyol.
Noruega considera Espanya "de risc"
El Ministeri d'Exteriors noruec ha donat llum verda aquest divendres perquè els residents al país viatgin a Hongria i a certes regions de Suècia, mentre que Espanya i Andorra s'han inclòs en la llista de països classificats com de risc. Altres països europeus que són en la llista de risc i als quals es recomana no viatjar, segons els criteris de l'Institut de Salut Pública -que considera "de risc" a aquells països o regions en els quals s'hagin registrat més de 20 contagis per cada 100.000 habitants en les últimes dues setmanes-, són Bulgària, Croàcia, Luxemburg, Portugal, Romania i algunes zones de Suècia.
Irlanda manté restriccions al Regne Unit
L'executiu irlandès manté les seves dures restriccions sobre els viatges a importants destins vacacionals com Espanya, França, els Estats Units i el veí Regne Unit per evitar rebrots de coronavirus i només elimina la quarantena de 14 dies als viatgers que arribin a Irlanda des de 13 països europeus (Malta, Finlàndia, Noruega, Itàlia, Hongria, Estònia, Letònia, Lituània, Xipre, Eslovàquia, Grècia, Mònaco i San Marino) i dos territoris (Gibraltar i Groenlàndia).
La quarantena tampoc no afecta els treballadors considerats essencials i els viatgers procedents de la província britànica d'Irlanda del Nord, que, no obstant això, ja havia relaxat les seves restriccions amb la majoria de països europeus, en línia amb les altres tres regions del Regne Unit (Anglaterra, Gal·les i Escòcia).
El conseller delegat de l'Associació d'Agències de Viatge Irlandeses, Pat Dawson, ha manifestat en declaracions a l'emissora pública RTE que l'aixecament de les restriccions per a 13 països "amb prou feines tindrà impacte" sobre "els milers de llocs de treball" que estan "en perill" al "sector del turisme i l'aviació". Per la seva part, el ministre irlandès d'Afers Exteriors, Simon Coveney, ha recordat que el "país està reobrint a poc a poc els viatges internacionals" i ha instat la ciutadania que aquest estiu "passi les vacances" dins de l'illa.