Tants anys prenent llet desnatada i semidesnatada per engreixar-se menys i ara resulta que és al contrari. Els estudis que demostren que és més saludable prendre llet sencera es multipliquen. Ara, en el cas dels nens. Una revisió sistemàtica i una metaanàlisi dirigida per l'Hospital St. Michael's de Toronto, al Canadà, ha conclòs que els nens que beuen llet sencera tenen fins i tot un 40 per cent menys probabilitats de tenir sobrepès o obesitat en comparació amb els nens que consumin llet baixa en greix.

La investigació ha estat publicada a The American Journal of Clinical Nutrition i és prou àmplia com per tenir-la en compte. Els experts han analitzat 28 estudis de set països que van estudiar la relació entre els nens que beuen llet de vaca i el risc de sobrecàrrega o obesitat.

Cereals

Cap dels estudis, que va involucrar a un total de gairebé 21.000 nens entre les edats d'un i 18 anys, va demostrar que els nens que bevien llet baixa en greix tinguessin un menor risc de sobrepès o obesitat. I en total, divuit dels 28 estudis sí que van mostrar que els nens que bevien llet sencera tenien menys probabilitats de tenir pesar més que el recomanat.

Sens dubte, aquestes troballes venen a consolidar la idea que cada vegada està més clara en l'àmbit científic que la llet baixa en greix no es pot recomanar de forma universal per aprimar-se. De fet, la investigació posa en dubte diverses recomanacions que es continuen manipulant encara a molts països encoratjant que els nens consumeixin llet de vaca baixa en greix en lloc de llet sencera a partir dels dos anys per reduir el risc d'obesitat.

Tenint en compte que la majoria dels nens en les societats occidentals consumeixen llet de vaca diàriament, es tracta d'una qüestió molt important a tenir en compte. Ara, l'experts estan analitzant quin és la causa i efecte que la llet sencera redueixi el risc d'obesitat en un assaig controlat.

Gerra llet (1)

Aquesta investigació ve també a afegir-se a altres que posen de manifest la importància de prendre lactis sencers, un aliment que, juntament amb els baixos en greixos, en els últims anys ha estat en dubte. Segons Harvard, "els lactis no són necessaris en la dieta per a una salut òptima, però per a moltes persones, és la forma més fàcil d'obtenir el calci, la vitamina D i les proteïnes que es necessiten per mantenir el cor, els músculs i els ossos sans i funcionant correctament".

I, més en concret, el greix de la llet s'ha posat de relleu a causa que és una font d'ingredients bioactius i s'ha contrastat que no té un risc més important d'incrementar els nivells de colesterol dolent, triglicèrids o hipertensió. És a dir, que no incrementa les possibilitats de tenir malalties cardiovasculars.