Les escenes de dissabte s'han repetit diumenge. Trànsit i Protecció Civil han enviat agents de seguretat fins els principals parcs naturals de Catalunya des de bon matí. Progressivament, i molt abans d'arribar al migdia, pràcticament tots els escenaris s'han col·lapsat. La solució davant la ignorància a les advertències de la ciutadania? Tallar carreteres i accessos a aquests parcs per evitar la massificació que afavoreix la propagació del coronavirus.
Aquests són els talls efectuats:
- Parc Natural del Montseny: BV-5119 Fogars de Montclús
- Paratge Natural de Poblet: T-700 Vimbodí i Poblet
- Parc Natural de Sant Llorenç del Munt: BV-1221 Matadepera
- Parc Natural de la Garrotxa: GI-524 Olot
El Procicat ja preveia actuacions específiques a parcs on, anteriorment, s'havia produït aquest col·lapse. El Montseny i Sant Llorenç de Munt però avui s'han sumat dos indrets més que, en menor mesura, encara no havien destacat tant. Les imatges que ha emès el servei de Trànsit dels aparcaments al monestir estan plens de gom a gom i el Congost de Mont-Rebei també ha acabat rebent l'avís de saturació.
⚫ Tallats aquests accessos:
— Trànsit (@transit) October 25, 2020
🚧 Parc Natural del Montseny: BV-5119 Fogars de Montclús
🚧 Paratge Natural de Poblet: T-700 Vimbodí i Poblet
🚧 Parc Natural de Sant Llorenç del Munt: BV-1221 Matadepera
🚧 Parc Natural de la Garrotxa: GI-524 Olot
🚁 Imatges de Montserrat 👇 pic.twitter.com/qISXyVMxl4
De res han servit els missatges reiterats des de l'administració pública com els Agents Rurals que han demanat "evitar desplaçar-se a aquestes zones amb alta afluència de visitants". Quan encara no eren les 11h del matí ja han començat les primeres regulacions i els Mossos han intervingut a Fogars.
Posteriorment, els pàrkings de Can Serra i el de Santa Margarida (Garrotxa), el de Sant Esteve de la Sarga (Mont-Rebei) i els de Sant Llorenç de Munt i l'Obac, entre d'altres, s'han anat omplint progressivament. A aquest problema per la situació de pandèmia, cal afegir la generació de residus i la brutícia que generen alguns dels seus visitants.
Des de la Diputació de Barcelona s'ha fet una crida: "Per què no hi ha papereres i contenidors als parcs? Alt cost econòmic de la recollida i la brossa és un reclam per a la fauna salvatge. Millor emportar-se-la a casa o llençar-la als contenidors dels municipis del parcs". I han difós algunes imatges de les deixalles que els usuaris han abandonat enmig dels parcs en les darreres hores.