La Federació Catalana d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha lamentat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de mantenir tancat l'oci nocturn la nit de Cap d'Any. El seu secretari general, Joaquim Boadas, ha retret aquest dijous que malgrat que la sala "sap que hi ha un perjudici molt important" per al sector, quan es resolgui finalment el pròxim 4 de gener "el mal ja estarà fet".

"Perjudici imminent"

"Lamentem que no hàgim pogut salvar la nit del 31 i més tenint en compte com està de perjudicat el sector", ha remarcat Boadas aquest dijous. El secretari general de Fecasarm ha recordat que el tribunal ja els ha reconegut la situació "d'agonia i crisi continuada" en la que està l'oci nocturn i l'hostaleria per la pandèmia i reconeix que esperaven que la sala acceptés el recurs. "Lamentem que no s'hagi entès que hi ha un perjudici imminent perquè es tracta de la nit més important per a aquestes empeses", ha remarcat Boadas. "La nit de Cap d'Any és la més important per aquestes empreses, moltes de les quals han hagut de tancar i molts treballadors han perdut la seva feina", ha assenyalat.

Concretament, el tribunal els ha denegat la mesura de forma cautelaríssima perquè no considera que sigui tan urgent per no donar veu a la Generalitat, a la qual emplaça perquè defensi les seves mesures i presenti els escrits fins al 4 de gener. És per això que les associacions de l'oci nocturn opinen que quan la justícia resolgui, "el mal ja estarà fet".

Botellons

Des de la Fecasarm defensen que "seria molt millor" tenir a la gent en "locals legals i amb grups reduïts" i lamenta que el Govern optés per "la il·legalitat". En aquest sentit, Boadas també ha advertit que els botellons "no desapareixeran" i que "simplement no es veuen". "Els botellons continuaran evidentment, però s'ha preferit abocar la gent a àmbits il·legals, però es tracta d'una mesura que queda bé davant l'opinió pública. Com que ningú ho veu sembla que no contagia, però és completament ineficaç perquè els botellots i les festes il·legals hi seran", ha conclòs.

Per la seva banda, la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn, Fecalon, també ha destacat els perjudicis "greus i consolidats" a la restauració i l'oci nocturn, i ha subratllat els "problemes de convivència greus" que comportaran, a parer seu, les "festes il·legals i botellons", unes activitats que "faran ineficaces les mesures recorregudes". Alhora, Fecalon declara que la variant òmicron s'ha de combatre "com una malaltia comuna més, tipus grip" i creu que "en cap moment justifica el tancament dels sectors empresarials com l'oci nocturn".

 

Foto principal: l'oci nocturn reobre a Sitges (Garraf) amb una prova / ACN