Estats d'emergència, tocs de queda i mesures estrictes. Europa viu de ple una segona onada de coronavirus, tot i que alguns l'han patit més tard que altres. Sigui com sigui, cada vegada són més els països que se sumen a les mesures per fer front a la pandèmia. 

França

El país va anunciar un nou confinament el 30 d'octubre després que el nombre de morts relacionades amb la Covid. Els ciutadans només poden sortir de casa per motius laborals i mèdics. Els bars i restaurants estan tancats mentre que les escoles i fàbriques continuen obertes.

Per altra banda, també es recomana que els viatges no essencials se suspenguin i les fronteres exteriors estan tancades, tot i que encara es permet algun viatge dins la Unió Europea. Ara bé, cal fer-se una prova en arribar, segons explica el The Guardian

Situació del coronavirus a França / Wikipèdia - Google

França ha registrat en les últimes 24 hores 27.228 nous casos i ja frega els dos milions des de l'inici de la pandèmia. 

Portugal

El país està tenint una segona onada de coronavirus molt més forta que la primera. Hi ha toc de queda nocturn i més de 200 municipis es tanquen cada cap de setmana, en una mesura similar a la de Catalunya.

S'ha demanat, a més, que es faciliti el teletreball tot i que les escoles, botigues i restaurants continuen oberts. 

Situació del coronavirus a Portugal / Wikipèdia - Google

Portugal ha registrat en les últimes 24 hores 6.035 nous casos i suma un total de 217 mil infectats des de l'inici de la pandèmia. 

Grècia

Grècia va trampejar molt bé la primera onada del coronavirus, però està tenint més problemes amb la segona. El govern hel·lè ha decretat el tancament de les escoles de primària i guarderia a partir d'aquest dilluns, una setmana després que es tanquessin els centres de secundària. A més, també hi ha un confinament parcial. 

El confinament parcial permet anar a treballar o fer la compra, anar al banc, passejar o cuidar a altres persones. I a més del confinament parcial, des de la setmana passada també hi ha toc de queda que va des de les 9 de la nit fins a les 5 de la matinada, segons recull Infobae.

Situació del coronavirus a Grècia / Wikipèdia - Google

Grècia ha registrat en les últimes 24 hores 1.695 nous casos i suma un total de 74.205 infectats des de l'inici de la pandèmia. 

Alemanya

El país va començar un confinament per intentar detenir un augment de casos tancant restaurants, bars, cinemes i gimnasos i també prohibint els viatges que no fossin estrictament necessaris.  

Però els contagis han anat creixent. De moment, aquesta setmana es decidirà si es permeten fires de Nadal, tot i que els experts ho desaconsellen.

Situació del coronavirus a Alemanya / Wikipèdia - Google

El país ha registrat 16.947 noves infeccions en les últimes 24 hores i acumula un total de 803 mil des de l'inici de la pandèmia. 

Suècia

El cas suec segueix sent un cas a part. El país ha optat, des de l'inici de la pandèmia, per una política anti-confinament, fins i tot, les darreres setmanes on s'han registrat augments significatius de casos. 

Bars, restaurants, botigues i gimnasos continuen oberts i de fet, l'ús de la mascareta continua sent una recomanació i no pas una obligació. 

La setmana passada, el govern va anunciar la prohibició de la venda d'alcohol en bars i restaurants i també discoteques després de les 10 de la nit, des del 20 de novembre fins a finals de febrer. 

Situació del coronavirus a Suècia / Wikipèdia - Google

Mentre alguns països han optat per tancar bars i restaurants o instaurar tocs de queda, Suècia ha preferit mantenir obertes les instal·lacions durant la pandèmia i encara no recomana l'ús de mascareta fora dels hospitals. 

 

Imatge principal: una dona espera un taxi al districte comercial Kolonaki d'Atenes, tancat, durant el segon confinament del país per la segona onada de coronavirus / Efe