Les farmacèutiques Pfizer i BioNTech han demanat l'autorització a l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) per poder començar a subministrar la seva vacuna contra el coronavirus.
Les farmacèutiques van anunciar la setmana passada que la seva vacuna contra el coronavirus té una eficàcia del 95%, després de fer una anàlisi final. A través d'un comunicat van subratllar que l'eficàcia en majors de 65 anys és superior al 94% i també van comentar que sol·licitaran a les autoritats dels EUA un permís per al seu ús d'emergència.
Moderna ho va fer dilluns
Moderna va anunciar aquest dilluns que demanaria l'autorització condicional per comercialitzar la seva vacuna contra la Covid-19 a l'Agència Europea del Medicament i a l'agència reguladora de medicaments dels Estats Units, l'FDA. Per tant, serà la primera farmacèutica a demanar el permís provisional a la Unió Europea per a una vacuna contra el coronavirus.
El regulador europeu va començar a estudiar els resultats dels assajos de laboratori de la vacuna de Moderna el 16 de novembre. Des de l'EMA calculen que "com a molt d'hora" podrien donar la seva opinió a finals d'aquest any.
Anglaterra vol repartir la vacuna d'aquí a 7 dies
Anglaterra espera poder començar a repartir la vacuna de Pfizer contra el coronavirus el 7 de desembre, és a dir, d'aquí a set dies, segons el diari The Guardian. Els hospitals rebrien l'antídot de la Covid-19 amb la previsió que l'aprovació reglamentària arribi uns dies més tard.
Els treballadors del Sistema Nacional de Salut (SNS) serien els primers a rebre el medicament, mentre que els dos següents grups poblacionals, persones en residències i majors de 80 anys, haurien d'esperar l'arribada de noves remeses de vacunes.
Europa vol seguir els passos del Regne Unit
Divendres passat, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, va dir que "possiblement" ja al desembre es podria començar a vacunar contra el coronavirus els ciutadans de la Unió Europea (UE), on la pandèmia continua amb xifres rècord de contagis i decessos, tot i les restriccions de moviments per aturar-la.
La responsable de la Comissió va indicar que la UE disposarà d'uns 2.000 milions de dosis de vacunes, més del que es necessita per immunitzar la població comunitària.