El contrast entre l'impacte informatiu a la premsa espanyola i a la belga sobre la no extradició del conseller Lluís Puig és enorme. Avui, tota la premsa de Bèlgica, tant la flamenca com la francòfona o valona, ha destacat el revés que la justícia espanyola s'ha emportat, novament, en l'objectiu d'obligar Brussel·les perquè dicti l'obligació a Puig de ser jutjat a casa seva. Destaquem tots els diaris, però també mitjans radiofònics i televisius.
El diari més popular és Le Soir, té la seu a Brussel·les i és francòfon. El seu titular és clar: La sala d’acusació va seguir la defensa sentenciant que l’autoritat que va dictar l’ordre de detenció de Lluís Puig no era competent per fer-ho, i posa com a epígraf Crisi a Catalunya. Més enllà de la situació del conseller, també recorda com es troben, en aquests moments, els altres dos polítics exiliats catalans en aquest país: "Pel que fa a les ordres de detenció dictades contra Carles Puigdemont i Toni Comín, la sala del consell espera una decisió del Parlament Europeu sobre un possible aixecament de la seva immunitat parlamentària".
El mitjà de premsa 7SUR7, que pertany al grup Media DPG i també edita a Dinamarca i els Països Baixos, repeteix el mantra de la majoria dels titulars: La Sala d’acusació dictamina: el català Lluís Puig no s’ha de lliurar a Espanya. I destaca els cops que la justícia espanyola ja porta, de forma consecutiva, rebent la mateixa resposta: "En una decisió anterior datada el passat mes d’agost, la sala del consell de Brussel·les havia considerat de fet que no s’hauria d’executar l’ordre europea de detenció emesa contra l’exconseller català Lluís Puig".
El diari L'Avenir, a Namur, representa el grup de premsa regional més important de Bèlgica, amb nou capçaleres diferenciades. Defineix Puig com "el català" i titula: El català Lluis Puig no s’ha de lliurar a Espanya. Sobre les ordres de detenció dictades per Espanya, aquest diari dedica un paràgraf on cita tota la cronologia dels fets: "Espanya ha dictat ordres a nom de l'expresident català Carles Puigdemont i dels exconsellers catalans Lluís Puig i Toni Comín per la seva participació en el referèndum sobre la independència catalana de l'1 d'octubre de 2017". I recorda que "el govern espanyol no va autoritzar aquest referèndum".
Un dels referents de la premsa flamenca és el Het Nieuwsblad, especialitzat en política, societat i cultura i amb la seva redacció principal a Brussel·les. Són taxatius i neguen la raó a la justícia espanyola: L’ordre de detenció europea contra Puig no es pot aplicar. A més, posen de relleu les competències per jutjar Puig i diferencien les lleis espanyoles de les catalanes: "El jutge instructor que va emetre el MAE està adscrit al Tribunal Suprem i, si Puig es lliura a Espanya, haurà de ser jutjat davant d'aquest tribunal. Tot i això, segons la sala del consell, només un tribunal català tenia la competència per perseguir-lo possiblement".
La Radio Télévision Belge de la Communauté Française, RTBF, va dedicar els seus butlletins informatius a la no extradició del conseller. És un mitjà francòfon, en francès i s'emet per tot Bèlgica. El titular que recullen al portal digital per adjuntar els àudios és clar: Crisi a Catalunya: el català Lluís Puig no s’ha de lliurar a Espanya.
El De Standaard és el que compta amb un perfil més diferenciat: és un diari de centredreta belga editat en neerlandès. I repeteix que Bèlgica es nega a donar la raó a Espanya: El jutge de Brussel·les torna a negar l'extradició del conseller català. Els advocats del polític català havien argumentat que el Tribunal Suprem espanyol no té autoritat per dictar una ordre europea de detenció.
El Het Laatste Nieuws, HLN, és un diari neerlandès amb seu a Anvers i el més popular de Flandes. Titular poc imaginatiu si ja sumem tots els que portem citats: El polític català Lluís Puig no s’hauria de lliurar a Espanya. I recorda que en poc més de quatre mesos, la justícia belga es reafirma en les seves decisions: "A principis d'agost, la sala del consell de Brussel·les va dictaminar que Puig no es podia lliurar a Espanya perquè l'autoritat judicial que va emetre el MAE, el Tribunal Suprem espanyol, no era competent per fer-ho. La Fiscalia de Brussel·les hi havia apel·lat".